Pondelok, 15. Augusta 2011, 20:31
tento posledný obrázok je smg asi I , je to 5q a dávalo sa to iba do e46, mám vo svojom aute, radí to rýchlo, nie tak komfortne ako steptronic ale ajtak by som inšie nechcel.len si na to treba trochu zvyknúť.
ak niekto hovorí, že je to nanič, tak sa natom neviezol, alebo možno len 1km a to je málo.
klasický automat jedine do limuzíny alebo do suv
s faceliftom začali dávať do E46 smg II, na radiacej páke to má vyrazené SMG a na kulise vyznačené polohy radenia, nejaké diody, je to 6q, radí to subjektívne o niečo rýchlejšie ako tá prvá generácia, je to proste paráda
smg v M3 E46 je o niečom úplne inom, je to 6q a je tam mnoho možností nastavenia, osobne som nejazdil, len som o tom trochu čítal na nemeckých foorach, ale neplánoval som kúpu M3, takže som to neriešil
všetky radia aj automaticky, to je to C alebo manuálne plus a minus
všetky sú to obyčajné prevodovky, s jednou klasickou suchou spojkou(kit stojí 250eur), ktorú ovláda hydraulický valec plne automaticky
prevodové stupne tam tiež hádže úplne automaticky elektrohydraulický valec
ja mám na mojom nový sp.valec, menil ho ešte pôvodný majiteľ, takže za cca rok a 20tkm žiadny problém
riešil som opravu presne takéhoto auta, neradilo to poriadne kvoli strate tlaku hydr.kvapaliny,tiekol sp.valec. po jeho výmene za 650eur žiadny problém