... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
buy-10
Autor témy
Auto: BMW 530xD limo 2006
Kraj: Bratislavský

otazka na board computer

Štvrtok, 11. Augusta 2011, 11:36

nazdarek, chcem sa spytat ako sa da nastavit aby mi na BC ukazovalo aj aktualnu spotrebu, ta co sa stale meni,prikladam fotku ale tam je ta dlhotrvajuca ci ako sa to vola, neviem presne ako sa to vola...
Prílohy
photo-8.JPG
 + BMW = :twisted:
---------------------------------------------------
WWW.FACEBOOK.COM/FLIPPER221

buy-10
Autor témy

Re: otazka na board computer

Štvrtok, 11. Augusta 2011, 11:38

buy-10 napísal:
nazdarek, chcem sa spytat ako sa da nastavit aby mi na BC ukazovalo aj aktualnu spotrebu, ta co sa stale meni,prikladam fotku ale tam je ta dlhotrvajuca ci ako sa to vola, neviem presne ako sa to vola...

a ze ci sa to neda prepinat, ako napriklad u VW ze tam som si mohol prepnut medzi tou co sa raz za uhorsky rok zmeni ale ta co sa stale meni...dufam ze som sa dobre vyjadril...

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Štvrtok, 11. Augusta 2011, 11:47

rucicka ti ukazuje aktualnu spotrebu od 0-20ltr...prepinas len medzi dojazdom, priemernou rychlostou a priemernou spotrebou
dostat tam digitalne cislo o okamzitej spotrebe asi nepojde
525d (E60)
Obrázok

buy-10
Autor témy

Štvrtok, 11. Augusta 2011, 12:16

ani niako sa to enda nakodovat?napriklad na professionale?neviem nevyznam sa do toho tak preto sa pytam...

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 11. Augusta 2011, 13:47

abernolak napísal:
rucicka ti ukazuje aktualnu spotrebu od 0-20ltr...prepinas len medzi dojazdom, priemernou rychlostou a priemernou spotrebou
dostat tam digitalne cislo o okamzitej spotrebe asi nepojde

okamzitá spotreba (a veľa iných, väčšinou nie veľmi využiteľných údajov) sa dá na BC zobraziť digitálne jedine cez skryté menu. To skryté menu treba ale po každom naštartovaní motora (resp. vypnutí zapaľovania) pomerne pracne a zdĺhavo odomknúť a aktivovať, takže prakticky to zato asi nestojí, pokiaľ teda vyslovene nepotrebuješ kontrolovať nejaký údaj - na to bolo to skryté (servisné) menu aj vytvorené.
Neviem, či si už o tom počul, ale tá premerná spotreba, ktorú máš odfotenú sa dá pomerne jednoducho resetnúť :twisted: (ja to robím pri každom tankovaní) a cez iDrive sa dá v okne iDrive zobraziť tiež ďalšia priemerná spotreba cez "denný (jazdný) počítač - Reise-Bordcomputer", ktorá je úplne nezávislá od spotreby zobrazenej medzi budíkmi
nulovať to raz za "uhorský rok" je celkom zvláštny prístup... ](*,) :roll: ale proti gustu ..... :D

P.S.
ako mi kedysi na podobnú otázku napísal Airbone (to sme ešte obaja mali E39) na Baworačikoch sú "sexi" (okrem množstva iných vecí) práve klasické analógové ukazovatele. Vtedy som ešte celkom nechápal, dnes už viem... 8) všetko je iba sila zvyku a ja by som už iné ako analógové asi nechcel

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní