... všetko o BMW ...
luky2208 napísal:čo takto si najprv všetko v tomto navode prečitať a popozerať obrazky a tak tu niečo pisať![]()
![]()
001jony napísal:
ja ten dekel dole nemam ja by som potreboval vediet v jakej polohe ma byt remenica aby som to dal presne len tak sa da vacka potom nastavit ne ? a nikde ten druhy znak na agregate nemozem najst
luky2208 napísal:Riska na prednej remenici je mylná !!! vôbec nepasuje zo zaistením klukoveho kriadela v HU (horná uvrať)
Vlož kolik do bloku a toč motorom počas tej doby tlač kolík jemne do vnutra a on v spravnom mieste zaskočí sám. Toto samozrejme nieje možné ak ma auto automatickú prevodovku !!!! vtedy to treba zhruba natožiť podla vačky a potom už len jemne potočiš aby kolík zaskočil.
Stačí takto ?
luky2208 napísal:Riska na prednej remenici je mylná !!! vôbec nepasuje zo zaistením klukoveho kriadela v HU (horná uvrať)
Vlož kolik do bloku a toč motorom počas tej doby tlač kolík jemne do vnutra a on v spravnom mieste zaskočí sám. Toto samozrejme nieje možné ak ma auto automatickú prevodovku !!!! vtedy to treba zhruba natožiť podla vačky a potom už len jemne potočiš aby kolík zaskočil.
Stačí takto ?
001jony napísal:
samozrejme jaka som ja lama az tomu nechapem... uz tocim asi hodinu tym motorom ale kolik nechce zaskocit je nieco co by som mohol robit zle ? normalne tam jebnem kolik tlacim a tocim klukou a nic , a ked zatocim vackou tak tam trochu zapadne ale motorom ide tocit stale ...
![]()
a ako kolik som najprv skusal 4 vrtak lebo tam vosiel akurat , potom som skusil mensi a ajtak nic .. uz som tam pchal aj imbusak bo mam sadu a su dost dlhe ale tiez nic ....
luky2208 napísal:V smere otačania motora uberáš predvstrek a do proti smeru pridavaš predvstrek. Nastavovať to takto od oka vôbec nemá vyznam lebo velký predvstrek je niekedy ešte horší ako malý !!! Velký predvstrek= lepší štart,auto bude trochu lepšie zrýchlovať ale bude trpieť ojničné ložisko a motor bude hlučnejší + viac čierneho dymu.Malý predvstrek= motor horšie štartuje,bude lenivejší,v stredných otačkach kolýše a môže to začať jemne dymiť na modro hlavne na volnobeh.
Takže nastaviť bud presne alebo vôbecA hlavne ked sa zmený predvstrek tak sa automaticky zmení aj davka paliva.
PS: na mojom aute som skušal uberat a pridavať predvstrek ma to mať 0.60 a ja som dal bud 0.70 alebo 0.50 a bolo to citiť jedno bolo už vela a druhe už malo . idealna hodnota je 0.65-0.62 na budiku 62-65 čo je fak len chlp
001jony napísal:
no tak to asi ani presne nenastavim co uz ... ja som v anglicku a planujem prist domov na sk na dovolenku ked autom ked bude v pohodke ale nedalo by sa dohodnut ze by sme sa stretli a ze by si mi to nastavil ? na dovolenku idem az o mesiac ...
luky2208 napísal:o 7 prispevkou vyššie je link : ako vybrať čerpadlo na tdsku tak na neho klikni a poštuduj