... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Ivanko
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

MAZANIE

Nedeľa, 5. Októbra 2008, 12:57

Chcel by som sa opýtať,čo to môže robiť keď mi sem tam začne svietiť kontrolka mazania na oranžovo,Nie však na červeno.Malo by to byť že mám malo oleja a mal by som ho doliať,ale podľa mierky mam oleja dosť. :?:

alfi666

Nedeľa, 5. Októbra 2008, 13:00

E46 ?... podla toho kedy sa rozsvieti... ked po nastartovani - cca 20 sekund po nastartovani a svieti cca 20 sekund potom zhasne... znamena to, ze je zrejme zly senzor ;) ... ked ti zostane svietit chvilu aj potom co vypnes motor, tak zrejme doliat olej... ale ak mierka ukazuje, ze je dost, tak zrejme vadny senzor ;)
PS: je na spodku olejovej vane, cize jeho vymenu sa oplati naplanovat spolu s vymenou oleja ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Ivanko
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 5. Októbra 2008, 13:07

alfi666 napísal:
E46 ?... podla toho kedy sa rozsvieti... ked po nastartovani - cca 20 sekund po nastartovani a svieti cca 20 sekund potom zhasne... znamena to, ze je zrejme zly senzor ;) ... ked ti zostane svietit chvilu aj potom co vypnes motor, tak zrejme doliat olej... ale ak mierka ukazuje, ze je dost, tak zrejme vadny senzor ;)
PS: je na spodku olejovej vane, cize jeho vymenu sa oplati naplanovat spolu s vymenou oleja ;)

jj, robí to hneď po naštartovaní.Či že senzor. Do výmeny oleja mám ešte 3000 km, tak potom to vymením. Dík :wink:

kucko92
Auto: bmw 325 TDI
Kraj: Banskobystrický

Re:

Streda, 29. Júna 2011, 08:06

Ja som nedávno menil olej a teraz mi začala svietit kontorlka ale na červeno na 318 tds na mierke je olej cca 5mm pod maximum a vzdy svieti kontrolka po nestartovani, moze to byt senzor? vdaka A este prosím Vás pasuje s 316i tan snimac na 318tds?

Ivanko napísal:

jj, robí to hneď po naštartovaní.Či že senzor. Do výmeny oleja mám ešte 3000 km, tak potom to vymením. Dík :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní