Štvrtok, 2. Decembra 2010, 23:26
Chlapi zdarec , poradte : posledné 2 týždne mám nasledovný problém : Najskôr to začalo slabším výkonom na nižších otáčkach ,auto citelnejšie zaberalo až od 3000 otáčok ,ale zase vybiehala spotreba hore 9,2 l na 1000 km , (65 % po dialnici 120 km/h a zvyšok 35 % mesto ),a pri pomalom stupení na pedál okamžitá spotreba vybiehala až k maximám, ( čo predtým sa dalo ustriehnúť a preradovať optimálnejšie ) ..... už ani turbo akosi nie počuť :-),
Ale teraz sa to otočilo , aj keď dám pedál na podlahu , spotreba nevybehne ,drží sa okolo 10 ,no auto vôbec nejde ,úplne bez výkonu , žiadna sila ,žiadny tah , ako tak sa rozbehne na 3prev. stupni ,ale na 4 , alebo 5 čakám aj 10 secund ,kým auto dostanem na 130 km /hod.
Navyše dnes mi prvý krát za 2 roky začala haprovať teplota motora , ručička vybehla do červena , zasvietilo , a auto vyplo ...zhaslo . po nejakých 300 metroch na dojazd , 10 sekundách sa termostat zrejme odlepil a pustil , ale opakuje sa to každých 6 - 7 minút ! Vždy ručička bola v strede a teraz si pobehuje od polky po za červenú čárečku ako chce , alebo sa drží na 3/4.
Zrejme tieto dve veci spolu nesúvisia , ale poradte , kde mám začať , čo to môže byť ? Do motora sa nerobilo nič , iba som včera dal vymeňiť olej ,vynulovala sa diagnostika na km ,vymenilo som chúďa rameno ( .:-))po 300 tis km bolo originál BMW - pekne vydržalo -česť pamiatke ) s axial. tiahlom a toť vše , ešte aj prepadové hadičky obstarožné som vymenil , lebo slzili a špinili mi motor :-)
Tak skuste helfnúť .