... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Bengalll
Autor témy
Auto: zobrala leasingovka
Kraj: Žilinský

e39 Klepanie v zadných pravých dverách

Nedeľa, 1. Mája 2011, 11:02

Čaute chalani mám taky problem, ked prejdem po nejakej nerovnosti, niečo mi tak klepka alebo rezonuje v zadnych pravych dverach.Najprv som myslel že to bude niečo kufri, kamarát ma vozil po jamach a ja som bol naloženy v kufri (a mám 105kg) :D Tapacír na dverách sedí pekne,chcem sa spýtať či nemáte s tým nejakú skúsenosť, alebo nejaký nápad čo by to mohlo byť??? menené sklo tam nebolo a folie tam tiež nemám.Už mito leze na nervy, dávam prachy do ramien, tlmičov, aby to pekne jazdilo a sere ma takato pič...na.Návod ako rozobrať zadný tapacír by sa hodil ako sa poznám aj tak polámem všetky tie umele cuplíky :x
Dík za každú radu
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: e39 Klepanie v zadných pravých dverách

Nedeľa, 1. Mája 2011, 16:09

Zadny tapacir ma iba jednu skrutku v packe na otvaranie dvery. Inak vsetko je iba nacvaknute po obvode a aj pod madlom. Treba zacat od spodu a potom ten vrch pri okne sa vytahuje smerom hore. A tie cupliky urcite ostanu cele, su velmi odolne.

Inak ak budes davat dole tu penu co je vo dverach, tak nato bacha. Treba to potom poriadne zalepit s neakym zbesnelim silikonom (ja som lepil tym na lepenie autoskiel). Lebo tamade to potom zateka do auta a plesneje tapacir. Je to choroba e39, tie zadne dvere.

A k tomu hrkaniu, neviem co by to mohlo byt.

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

Re: e39 Klepanie v zadných pravých dverách

Utorok, 17. Mája 2011, 19:32

To nie je ziadna choroba. Ked sa to otvori, treba to urobit poriadne a potom sa nic take nebude diat. Tu casto oznacujeme "chorobou" veci, ktore sa odflaknu, ci uz zamerne, alebo nevedomky.
Ked sa ide cosi robit, v TIS-e sa da najst navod a je tam aj napisane, ako sa to utesnuje. Proste to treba dat do stavu, ako je original.
Este som nepocul, ze zateka do auta, ktore je v povodnom stave. Zateka tam, kde s tym bolo hybane. Inak na utesnenie tej zaclony pod tapecom BMW pouziva tzv. butylovu snuru priemeru 6 mm (je aj 3 mm). Ta sa nalepi na dvere po celom obvode, zaclona sa prilozi a poriadne pritlaci. To je cela veda.
Butyl. snura sa da kupit v BMW - ale je za peniaze... Preto sa "mechanici" na to vyprdnu a bud tam nedaju nic, lebo si myslia, ze to este lepi a bude to stacit, alebo sa to tam nalepi hociako a hocicim...
A ked to potom zateka - hovori sa o chorobach E39...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných