... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Snyyps
Autor témy
Auto: BMW 645ci
Kraj: Prešovský

Lestenie aut strojne

Nedeľa, 8. Mája 2011, 20:52

Nazdar.
Som tu novy a neviem, kde to mam dat. Tak to davam sem.
Ak by ste niekto mali zaujem o odstranenie skrabancov, prelestenie a nasledne voskovanie svojho auta tak mi napiste na mail: snyyps@zoznam.sk fotodokumentaciu mam velmi slabu len trochu zo svojej kapoty ale to len cast po to ako keby sa krcila kapota alebo proste len tretina kapoty :D, coskoro sa pustim do nasej BMW 645ci trosku neskor do 630 a mozno mi skoci pod ruku aj tetina 325 coupe. Ak by ste niekto mali zaujem tak cena celeho auta sa pohybuje od 120 do 130 eur v cene je umytie clayom odstranovanie skrabancov s hrubou pastou neskor ide ta stredna a posladna ide lestiaca, ktora prekryje vsetky stopy po lesteni a vysledkom je zrkadlo a ziadne skrabance a cena nakoniec sa auto voskuje. Toto je len ukazka ako to cca vyzera toto som spravil za 15 minut a robil som to len so strednou a lestiacou pastou no skrabanec, ktory som chcel aby zmizol tak tam nie je :). Robime to s kolegom v dedine pri Presove s nazvom Kendice tak ak by ste niekto mal zaujem mail mate a dohodneme sa :)
Obrázok
Myslim, ze je tam aj celkom dobre vidno pokade som to lestil.
Pekny den

Užívateľov profilový obrázok
MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Re: Lestenie aut strojne

Pondelok, 9. Mája 2011, 06:49

Poprosim admina o presun do spravnej sekcie.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

minco
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Mája 2011, 15:47

akými pastami leštíš?
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

Snyyps
Autor témy

Streda, 11. Mája 2011, 18:53

Ahoj, prepac za neskoru odpoved ale nevsimol som si, ze tu niekto pisal lebo som pozeral len na spravy a maily, tak lestim viacerimi pastami podla toho v akom je auto stave lestim pastami od 3M az po znacku Car System, Autoglym a podobne, skoro vsetko je to na jedno kopyto rozdiel je uz len v cenach so zakaznikmi viem dohodnut cenu podla toho ake pasty pouzijem mam dodavatela, ktory mi zohna skoro vsetky pasty pomocky a podobne takze nie je problem :)

minco

Streda, 11. Mája 2011, 20:02

Snyyps napísal:
Ahoj, prepac za neskoru odpoved ale nevsimol som si, ze tu niekto pisal lebo som pozeral len na spravy a maily, tak lestim viacerimi pastami podla toho v akom je auto stave lestim pastami od 3M az po znacku Car System, Autoglym a podobne, skoro vsetko je to na jedno kopyto rozdiel je uz len v cenach so zakaznikmi viem dohodnut cenu podla toho ake pasty pouzijem mam dodavatela, ktory mi zohna skoro vsetky pasty pomocky a podobne takze nie je problem :)

Tak nech sa ti darí, robím niečo podobné, akurát kompletne autá
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Snyyps
Autor témy

Štvrtok, 12. Mája 2011, 13:48

Dakujem, ako myslis kompletne auta? Myslis to tak, ze umyvas aj interier a tak? Tak ja sa zaujimam iba o exterier, ochrana laku, konzervacia laku(pastovanie + voskovanie) odstranovanie skrabancov atd. A ty ake pasty pouzivas? Ja sa chystam momentalne skusit veci od znacky NU finish tak snad to vyjde. Teraz cez vikend budem robit otcovu 645ku tak sem hodim fotky ako vyzera :). Prajem pekne den a nech sa dari aj tebe :) .

www.lestenieaut.sk
Auto: Škoda
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 13. Mája 2011, 12:00

Tak ja sa tiež pridávam a som rád, že značka Carsystem získava stále nových priaznivcov.

http://www.lestenieaut.sk/forum/index.php?f=6
Jano Veľas

Snyyps
Autor témy

Piatok, 13. Mája 2011, 12:42

Ahoj tvoju stranku som pozeral uz davnejsie a paci sa mi celkom neskusali ste niekto pasty od znacky NU finish? Lebo mam cloveka, ktory mi ich vie dodat ale zevraj nie su velmi vhodne na strojove lestenie tak sa chcem spytat lebo robil som s pastami, ktore mali len kratkodobi ucinok a skrabance sa objavili ale to bolo skor zo zaciatku teraz uz viem co je to kvalita.
Tak ak nemate skusenosti tak skusim otestovat NU finish a uvidime, ze co je to zac.
Pekny den

minco

Sobota, 14. Mája 2011, 21:23

Snyyps napísal:
Dakujem, ako myslis kompletne auta? Myslis to tak, ze umyvas aj interier a tak? Tak ja sa zaujimam iba o exterier, ochrana laku, konzervacia laku(pastovanie + voskovanie) odstranovanie skrabancov atd. A ty ake pasty pouzivas? Ja sa chystam momentalne skusit veci od znacky NU finish tak snad to vyjde. Teraz cez vikend budem robit otcovu 645ku tak sem hodim fotky ako vyzera :). Prajem pekne den a nech sa dari aj tebe :) .

Tak čo používam? Tak všetko od autoglymu + dajaké tie šmirgle, dneska som brúsil Alfu Romeo GT a výsledok bol proste fantastik, škoda, že nebolo kedy fotiť :D
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Snyyps
Autor témy

Pondelok, 16. Mája 2011, 16:24

autoglym som skusal len rucne a celkom to slo len ruky som si skoro znicil :D ako sa ti robi s autoglym pastami ked to robis strojovo naprs so super resin polishom a paint renovatorom?

minco

Pondelok, 16. Mája 2011, 16:56

Snyyps napísal:
autoglym som skusal len rucne a celkom to slo len ruky som si skoro znicil :D ako sa ti robi s autoglym pastami ked to robis strojovo naprs so super resin polishom a paint renovatorom?

Paint renovator používam maximálne na zničené laky, kde je silná oxidácia laku (zakriedenie laku).
Od autoglymu používam profi systém, ku ktorému sa ty len veľmi ale veľmi ťažko dostaneš, renovator je vynikajúci pod kľučky, kde sa kotúčom nedostaneš.

A SRP jedine ručne, super sa nanáša, ešte lepšie sa sťahuje, škoda robiť strojom vzhľadom na vyššie náklady, efekt rovnaký
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Snyyps
Autor témy

Pondelok, 16. Mája 2011, 19:40

ver, ze by som sa dostal kedze kamarat ma autoumyvarku s Autoglym vecami a jeho kamarat je vyhradny dodavatel Autoglumu na Slovensko ale to je jedno :), neskusal si veci ako NU FINISH alebo ScratchX, su to veci pre zaciatocnikov ale len ci nahodou s tym nemas skusenosti alebo niekoho co s tym robil ?

minco

Pondelok, 16. Mája 2011, 20:35

Snyyps napísal:
ver, ze by som sa dostal kedze kamarat ma autoumyvarku s Autoglym vecami a jeho kamarat je vyhradny dodavatel Autoglumu na Slovensko ale to je jedno :), neskusal si veci ako NU FINISH alebo ScratchX, su to veci pre zaciatocnikov ale len ci nahodou s tym nemas skusenosti alebo niekoho co s tym robil ?

No vidíš, tak máme spoločného známeho Igora Z :D

No takto, všetky tieto produkty určite majú niečo do seba, ale ak je niečo pre začiatočníkov, tak to asi nebude bohvie čo, lebo keby sa s tým robilo tak fajne a dokonale, tak načo by vymýšľali komplikovanejšie systémy viď Autoglym alebo 3M, Sonus...

A tak ti poviem, ja na nete neverím vôbec nikomu ohľadom týchto vecí, lebo photoshop je veľmi dobrá vec, viď stránku Xcleanu tu na fóre, kde máš pri paint renovatore fotku, akú rýhu zakryje, ale je to blbosť proste, lebo do takej rýhy sa pustí iba profík s FARBOU a nie s pastou :-)

Brúsenie laku je celkom veda, nieje to vôbec jednoduché ako voskovanie auta, bežné auto mne trvá minimálne 10 hodín a záleží aj od tvrdosti laku, čím viac tvrdý, tým viac času zabiješ...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Snyyps
Autor témy

Pondelok, 16. Mája 2011, 22:59

u mna je to tak isto no niektore veci robim aj rucne kedze idu celkom ako po masle, napr lestenie odstranovanie skrabancov s lestickou robim len ked je lak velmi zoxidovany, skoro tak, ze uz sa ani slnko poriadne neodraza, alebo ak su skrabance po celej kapote a podobne zajtra tu hodim fotky 645tky, ktoru som robil no tie keramicke laky su nieco hrozne :D a niektore skrabance ani nezmizli kedze boli az do zakdalnej farby.

minco

Utorok, 17. Mája 2011, 10:19

Snyyps napísal:
u mna je to tak isto no niektore veci robim aj rucne kedze idu celkom ako po masle, napr lestenie odstranovanie skrabancov s lestickou robim len ked je lak velmi zoxidovany, skoro tak, ze uz sa ani slnko poriadne neodraza, alebo ak su skrabance po celej kapote a podobne zajtra tu hodim fotky 645tky, ktoru som robil no tie keramicke laky su nieco hrozne :D a niektore skrabance ani nezmizli kedze boli az do zakdalnej farby.

Tak s tým sa nedá nič robiť :-)

Tak ja robím ručne jedine kľučky, zaoxidovaný lak sa dáva dobre aj ručnými pastami, ale pavučiny nedáš nikdy pekne dole ručne...

Ja škrabance dávam dole šmirglami, momentálne som si vyvynul technológiu, kde používam jedine ultrafinu pastu a efekt je ešte lepší než klasickým 3 pastovým spôsobom...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných