môj názor na 740d je asi taký, že pokiaľ sa auto nekazí, tak je to tá najlepšia voľba do sedmice. Auto ide neskutočne! trúfam si povedať že lepšie ako 740i. Spotreba je tak isto nenormálne dobrá. (porovnateľná so 730d). Ako ti už bolo napísané, motor nie je rozšírený. bol iba v E38 a E65. Máš dve hlavy, dve turbá, dve váhy vzduchu ktoré ti s ničoho iného nepasujú iba so 4.0d. Preto treba rátať aj s týmto rizikom.. že pri 99% náhradných dieloch skončíš v bavárii pri okienku (a ver, že sú to dosť drahé položky). Čo ale viem, tak tento motor je dosť spolahlivý. Známy ho mal v e38 a po čase dával repasovať turbá, pretože mu auto začalo dymiť a strácal sa olej - po repase všetko bez problémov. Ďalší kamarát má tento motor v E65 už 3roky, momentálne má najazdených poctivých 225 000km a zatial vyškerený bez najmenšieho problému.
Ak s tym počítaš, resp. nebojíš sa aj tento varianty, tak do toho rozhodne choď! určite nebudeš lutovať.
Ja som taký mocný nebol a radšej som išiel do 3.0d. Na to diely zoženieš pomaly aj v Tescu