... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Ivaness
Autor témy
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Žilinský

zhanam fachmana cez bavoraky

Pondelok, 11. Apríla 2011, 18:09

Zhanam cloveka co sa dost dobre rozumie bavorakom s okolia zilini, mam zopar problemov s eletrikou.

Užívateľov profilový obrázok
LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Re: zhanam fachmana cez bavoraky

Pondelok, 11. Apríla 2011, 20:18

Napis sem o co ide. :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Ivaness
Autor témy

Utorok, 12. Apríla 2011, 06:30

Jedna sa o bmw 530 e39 turing 1999. No takze mam probkem so vzduchovym podvozkom raz je auto nisko potom zas vysoko zdvihnute, potom sa mi stalo ze bolo aj naklonene, jeden vak bol sfuknuty a druhy nafuknuty, vyhadzuje mi aj chybu podvozku. Alarm niekedy zacne s nicoho nic hukat a central raz zamkne a raz nezamkne nieje to pravidelne, smerovky bliknu ale central nezamkne. Dalsia zavada auto mi apsolutne nezhavi, vzadu pri baterke su poistky tie velke plechove a jedna s nich je na zhavenie je 100ah, a ta je vypalena tak som to skisil zapojit tenkym kablom na priamo a ked som nastartoval kabel zhorel ako fakla a zhavenie som meral tam ku zhavicom nejde absolutne ziadny prud. Dakujem za pomoc vo pred.

LuCKy

Utorok, 12. Apríla 2011, 06:54

Pokial ide o vankuse, tak by som povedal, ze je problem v snimaci zatazenia ale to by nevysvetlovalo sfuknutie jedneho vankusa, skor ten zdvih/pokles celej napravy.
Co sa tyka alarmu, skus odpojit snimac pod prednou kapotou. Nachadza sa pred mikro-filtrom na vodicovej strane (take "tlacidlo"). Pripadne mozes odskusat, ci je to tymto snimacom a to tak, ze zamkni auto, chvilu pockaj kym sa aktivuje alarm a potom skusaj podvihnut prednu kapotu (normalne, nie trhat), ak sa aktivuje alarm, je to tymto snimacom (netrhat preto aby si neaktivoval alarm polohovym snimacom :smile: ).
Zhavenie na Tvojom aute je este riadene relatkom. Vsetky zhavice su napajane cez toto rele. Relatko najdes pri riadiacke motora, tj. v krabici pod mikro-filtrom spolujazdca. Mozno je chyba v nom a mozno v zhavicoch...?
S centralom ma zatial nenapada nic.
Ale urcite pomoze to dat na diagnostiku. :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
-
Obrázok
-
Obrázok

Ivaness
Autor témy

Streda, 13. Apríla 2011, 17:55

Vzadu na naprave su dva snimace a v predu na spolujazdcovej strane je jeden taky isty, ci to bude v tom diagnostika by to mala ukazat nie?
Ten alarm v tom snimaci nebude ten mam vymeneni to uz som riesil.
Zhavenie tam mam zhavice vymenene a to relatko pod tym filtrom je iba jedno take male to iste nebude na zhavenie tak neviem.

LuCKy

Streda, 13. Apríla 2011, 21:00

Ten predny snimac je na automaticke nastavenie vysky xenonovych svetiel. Rovnaky snimac na toto nastavenie je na zadnej naprave na kriz voci tomu prednemu. Ten dalsi na zadnej naprave je na nastavenie podvozku (mozno aj oba zadne su na nastavenie, to Ti neviem povedat). Pomocou diagnostiky sa daju otestovat, pripadne budu zapisane aj chyby, ak su snimace totalne KO.

To rele na zhavice nie je klasicke rele s piatimi vyvodmi. V tomto pripade je to krabicka s konektorom. Nachadza sa blizsie k celnemu sklu na pravej strane drziaka. Ma 12pin cierny podlhovasty konektor. Zhavice su napajane 100A poistkou c.105, nachadza sa nad baterkou pod plastovym krytom, nejedna sa o klasicku poistku. Konkretne ktoru poistku Ti to vypalije? Skus napisat jej cislo, podla papiera s popisom poistiek, co mas v aute, pripadne to odfot alebo odcitaj jej polohu na konektore.

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

Michaell_1
Auto: e90 1.8D LCI

Piatok, 15. Apríla 2011, 16:41

Cawko neviem sice odkial zo Ziliny si ale v Bytcici je jeden fachman elektrikar Pan Senko je to kusok od cintorina...
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných