... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
filiposcollari
Autor témy
Auto: e38 750iL
Kraj: Trenčiansky

e38 740il 2/98 svieti ABS, neukazuje rýchlosť ani spotrebu

Utorok, 29. Marca 2011, 21:05

čaute chalani,
mám taký problem: hučalo mi lavé zadné ložisko... ložisko sme vymenili, no pri tom sme odfajčili starý snímač ABS takže mi abs začalo svietiť, samozrejme že nefunguje a ani neukazuje rýchlosť ani spotrebu. Zohnal som nový snímač od Febi, vymenil som ho a stále bez zmeny. NECHÁPEM prečo. Môže to byť tým že to treba napichnúť na diagnostiku a odstrániť chybu alebo čím? je mi divné že ani tá rýchlosť stále nejde... ak viete niekto poradiť píšte prosím..Ďakujem
e38 740iL
e38 750iL

Majo111
Auto: BMW E39 525 tds
Kraj: Trnavský

Re: e38 740il 2/98 svieti ABS, neukazuje rýchlosť ani spotre

Sobota, 2. Apríla 2011, 08:07

filiposcollari napísal:
čaute chalani,
mám taký problem: hučalo mi lavé zadné ložisko... ložisko sme vymenili, no pri tom sme odfajčili starý snímač ABS takže mi abs začalo svietiť, samozrejme že nefunguje a ani neukazuje rýchlosť ani spotrebu. Zohnal som nový snímač od Febi, vymenil som ho a stále bez zmeny. NECHÁPEM prečo. Môže to byť tým že to treba napichnúť na diagnostiku a odstrániť chybu alebo čím? je mi divné že ani tá rýchlosť stále nejde... ak viete niekto poradiť píšte prosím..Ďakujem

Zdravim ta,mal som ten isty problem ako ty.Brzdy boli uplne v haji tak som sa rozhodol vymenit ich komplet.Mam pocit že snimače som kupoval tie najlacnejšie,a po vymene nebola žiadna zmena na budikoch,dokanca sa mi rozsvietilo aj asc.Mechanik nemal diagnostiku na bmw a mna to začalo srat......Vratil som sa k nemu do garaže a problem sme riešili po telefone s AutoMotivom v Bratislave,tam nam povedali,že po vymene určitych veci ako su snimače,by sa mal system po 20-tich až 25-tich naštartovaniach a par kilometroch jazdy sam vyresetovat.Asi po 20-tom naštartovani a 500 km to samo od seba naskočilo a doteraz nemam problem a to som spravil už 8000 km.Ale pre istotu si nechaj spravit diagnostiku.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 5. Apríla 2011, 23:10

filiposcollari napísal:
čaute chalani,

Mas v prdeli riadiacu jednotku ABS. Velmi casta zavada, prejavuje sa vypisovanim chybnych senzorov a ich vymena nepomoze.... mozes ich menit kolko chces, chyba je v RJ.
Mas na vyber tieto moznosti:
- kupa novej rj
- kupa pouzitej rj toho isteho cisla
- repas - oprava tvojej RJ

Viem zabezpecit opravu ak by si mal zaujem, ozvi sa po ss pre viac detailov.

filiposcollari
Autor témy
Auto: e38 750iL

Streda, 6. Apríla 2011, 17:32

no pekne teda...... dám to na tú diagnostiku, premerať všetko a keĎ bude tá abs riadiaca v rici tak sa ozvem...zatial dík....aa kolko cca by ma stál ten repas čo mi ponúkaš?
e38 740iL
e38 750iL

Lopo

Streda, 6. Apríla 2011, 18:20

airbone napísal:
Viem zabezpecit opravu ak by si mal zaujem, ozvi sa po ss pre viac detailov.

ss je sukromna sprava, keby si nahodou nevedel... cez to PM (private message) tlacitko pri jeho prispevku
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 8. Apríla 2011, 12:26

filiposcollari napísal:
no pekne teda...... dám to na tú diagnostiku, premerať všetko a keĎ bude tá abs riadiaca v rici tak sa ozvem...zatial dík....aa kolko cca by ma stál ten repas čo mi ponúkaš?

neponukam ti nic, ale hovorim ze viem zabezpecit. Cena za repas jednotky je spravidla 150-200eur.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných