... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Sven
Autor témy
Kraj: Bratislavský

E30 - Repas prednej napravy

Utorok, 5. Apríla 2011, 06:53

Zdravim pani,
kedze som zavrtany skor vo VWs a nemam az tolko skusnosti s BMW a ND na ne hladam tu rady.
E30 som doniesol pred piatimi rokmi kedy mala 78 000 km, teraz ma okolo 135 000 km a predna naprava surne potrebuje repas. Chcem sa spytat na vsetky aspekty, co vsetko sa oplati menit (ulozenia tlmicov, capy, silentbloky, ramena, spojovacie tyce riadenia, atd) ci je rozumnejsie kupovat cele ramena s novymi silentblokmi alebo sa babrat s lisovanim novych do originalnych ramien (myslim cena vs to ako pasuju aftermaket ramena), ake tlmice kupit (pomer kvalita/cena), od akych vyrobcov najlepsie brat nahradne diely a pod. Budem vdacny za kazde prakticke skusenosti s tymito otazkami. :wink:

d' car:
Obrázok

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Re: Repas prednej napravy E30

Utorok, 5. Apríla 2011, 07:14

daj auto na zdvihak a pozri co je zle nech nemenis veci ktore su dobre.staci vybity jeden gulak alebo spojovacka a bucha to jak rebrinak

Sven
Autor témy

Utorok, 5. Apríla 2011, 07:20

robim radsej veci poriadne, ked nieco menit tak obe strany naraz nech to nemam dva krat na dvihaku. S istotou viem ze cap na pravej strane je mrtvy a predne tlmice, lavy vyteceny a pravy sa k tomu blizi. Pozeral som ceny tlmicov aj referencie, uplne shity za 40-50 eur ako alko a vector a potom az okolo 150-200 eur za kus Kayaba a Sachs. Pri tychto cenach zacinam zvazovat stelovak iked som to chcel drzat v seriovej forme aspon zatial.

birki
Auto: 540iA touring

Utorok, 5. Apríla 2011, 12:50

www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Re: E30 - Repas prednej napravy

Utorok, 5. Apríla 2011, 21:13

150-200 eur za kus Kayaba a Sachs to je zlodejina ](*,)
ale mas pravdu, ked sa cosi robi tak poriadne, treba to vymenit vsetko a bude zas pokoj dobrych par rokov
ak ti mozem doporucit, napis uzivatelovi Martin46 alebo Jaro, predava ND a spravi ti cenou ponuku na vsetko co potrebujes, aj ti poradi co tam dat a urcite nebudu tlmice po 150 za kus ](*,) za tu cenu budes mat pravdepodobne vsetko na celu stranu
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Sven
Autor témy

Streda, 6. Apríla 2011, 17:24

presne tak, ked uz to mam raz rozobrane tak to vymenim vsetko a mam pokoj.

birki: ebay neni problem nakupujem tam bezne len aby to nebola nejaka cinska blbost, cena je tam velmi priazniva.

stale sme sa nedostali ale k otazke ake diely kupovat a ake nie (podla vyrobcu) ci sa oplati investovat do drahsieho a podobne. Podotykam ze auto je vo fabrickom stave takze ziadne upravy, znizenie ani nic podobne.

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Streda, 6. Apríla 2011, 18:33

Sven napísal:
presne tak, ked uz to mam raz rozobrane tak to vymenim vsetko a mam pokoj.

birki: ebay neni problem nakupujem tam bezne len aby to nebola nejaka cinska blbost, cena je tam velmi priazniva.

stale sme sa nedostali ale k otazke ake diely kupovat a ake nie (podla vyrobcu) ci sa oplati investovat do drahsieho a podobne. Podotykam ze auto je vo fabrickom stave takze ziadne upravy, znizenie ani nic podobne.

pouzi v celku zname znacky, napr mayle je sice lacnejsie ale dost kvalitne, alebo inych vyrobcov ATE, FEBI, TRW, sachs, bilstein... urcite nie to najlacnejsie
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Streda, 6. Apríla 2011, 18:41

Tak tak, ja dávam FEBI, otec Meyle a spokojnosť. Tlmiče by sa možno dali zohnať Bilstein.

Do ramien to stačí prelisovať ak niesu krivé, radšej prelisovať do starých ako kúpiť nejaké nové shity.

MattyX
Auto: 325i mtech
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 7. Apríla 2011, 16:42

Kraken napísal:
Tak tak, ja dávam FEBI, otec Meyle a spokojnosť. Tlmiče by sa možno dali zohnať Bilstein.

Do ramien to stačí prelisovať ak niesu krivé, radšej prelisovať do starých ako kúpiť nejaké nové shity.

ja osobně už kupuju ramena jedině nové celé komplet , prvně sem taky jen přelisoval , a čep na dlouhé těhlici se mi sám vylisoval :) nové rameno je nejlepsi no :) od LMI nevychazi uplne na nesmysl , ale daji se sehnat gut :)
kdyz uz to delat tak i kosti stabiku , cepy rizeni , tlumice + ulozeni tlumicu + vechny gumy + nový dorazy + prachovky :) silace na stabiky nový a do ramen plný z M3 :) tricitka pak bude jak víno :)
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

Sven
Autor témy

Štvrtok, 7. Apríla 2011, 19:32

Vdaka za rady

dnes som sa konecne dostal pod auto a nejaka extra vola v capoch nie je, jedine v spojovacich tyciach riadenia a ich capoch je mala vola. Tlmice su oba predne hotove a tiez som si vsimol ze jeden silentblok stabilizatora je tiez K.O. to by aj sedelo lebo na tej strane to bucha.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný