... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
M.B.W.
Autor témy
Auto: X5
Kraj: Trenčiansky

Prevodovka z e53 facelift do e53 predfaceliftom

Nedeľa, 27. Marca 2011, 11:13

Pozeram že je tu celkom slušná frekvencia tém ohľadne prevodoviek, tak by som aj ja prispel.
Kedže sa bude končiť životnosť mojej a je to tá veľmi "obľúbená a spoľahlivá" GM 5q, tak zvažujem čo urobiť.

tú sú možnosti :

variant A: repas prevodovky , cena cca 2000 éčiek,
variant B: kúpa celkom novej z BMW , cena 3200+DPH (teraz majú celkom dobré ceny, lebo tak pred rokom stála cca 4500 euri)
variant C: kúpa celkom novej z BMW ale z E53 facelift tj. 6q - teda ak by to bolo technicky možné, neviem síce cenu akú mi dá BMW ale predpokladám že niečo okolo 3000-4000 éčiek,tak by som potom radšej obetoval pár eur navyše a mal niečo kvalitnejšie čo aj dlhšie vydrží, ako kupovať GM 5q.

rád si nechám poradiť, tak radte rádcové! :D

voMacK
Auto: G31 540i

Re: Prevodovka z e53 facelift do e53 predfaceliftom

Nedeľa, 27. Marca 2011, 13:48

ak to auto neplanujes mat este aspon 5 rokov...ja by som siel asi do repasu stavajucej...

inak menit prevodovku za inu, od ineho vyrobcum, iny typ a tak....to bude celkom slusna lobotomia nie? :))
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

M.B.W.
Autor témy

Nedeľa, 27. Marca 2011, 19:09

Nazdar VoMack

vdaka za radu,
teraz som čítal že chalani čo mali urobený repas tvrdili že to už nebolo to pravé orechové, závisí kto to repasuje.
Keď som to celé zvážil tak v prípade že sa nebude dať urobiť niečo s tym 6q tak by som kúpil tu novu 5q z TOB-ky.
Inak keď hovorím o TOB, chalani na servise sú v pohode, ale najväčší borec tam je podľa mňa p. Beňka, snáď sa na mňa ostatní neurazia :-)

odborníci na prevodovky dajte vedieť ako je to s tým 6q a 5q, dá sa to?

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 28. Marca 2011, 07:15

M.B.W. napísal:
Nazdar VoMack

vdaka za radu,
teraz som čítal že chalani čo mali urobený repas tvrdili že to už nebolo to pravé orechové, závisí kto to repasuje.
Keď som to celé zvážil tak v prípade že sa nebude dať urobiť niečo s tym 6q tak by som kúpil tu novu 5q z TOB-ky.
Inak keď hovorím o TOB, chalani na servise sú v pohode, ale najväčší borec tam je podľa mňa p. Beňka, snáď sa na mňa ostatní neurazia :-)

odborníci na prevodovky dajte vedieť ako je to s tým 6q a 5q, dá sa to?

servus! :)
si si isty, ze v TOB su v pohode? Ja som na ten servis este jedineho dobreho slova nepocul...skor len to, ze su to odrbavaci z povolania.. [pri vymene filtrov a naplni, ti tam nechaju stare filtre, olej doleju novy len z tretiny a tak..na fakture samozrejme svieti plna cena...]
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

lubomt
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Marca 2011, 23:39

variant A: repas prevodovky , cena cca 2000 éčiek, - u nas 5.st.Generals Motors stoji max. 2.000 eur aj s novym konvertorom /hydromenicom/, samozrejme bez demontaze,montaze, oleja, adaptacie. Olej cca 8ltr po 12e/ltr

variant B: kúpa celkom novej z BMW , cena 3200+DPH (teraz majú celkom dobré ceny, lebo tak pred rokom stála cca 4500 euri) toto je tiez len repasovana prevodovka, proste X-kovy diel

variant C: kúpa celkom novej z BMW ale z E53 facelift tj. 6q - teda ak by to bolo technicky možné, neviem síce cenu akú mi dá BMW ale predpokladám že niečo okolo 3000-4000 éčiek,tak by som potom radšej obetoval pár eur navyše a mal niečo kvalitnejšie čo aj dlhšie vydrží, ako kupovať GM 5q. - EE, ](*,) to by si tomu dal, nesedeli by ti uchyty, kardan,RJ prevodovky,ina pridavna prevodovka,ina kulisa,ina elektrika atd... Proste toto ani neuvazuj, nerozchodis to. Ten 6.st.tiptronik je este k tomu uz Nemecky, fy ZF A neboj, kazia sa aj tie... Aj teraz tu mame jednu X5 3,0d r.2006 6.st...
Takze ja byt tebou, idem jednoznacne do opravy alebo repasu, coz su dve uplne ine slova. Oprava je vymena len poskodenych dielov, repas je kompletna generalka celej prevodovky
Naposledy upravil/-a lubomt v Pondelok, 11. Apríla 2011, 03:14, upravené celkom 1 krát.

M.B.W.
Autor témy

Štvrtok, 31. Marca 2011, 04:55

nazdar lubo

vdaka za informácie.
presne takéto niečo som potreboval vedieť, aby som sa rozhodol ktorým smerom sa pustím.

vdaka

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný