... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

2balboa2
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Kúpa BMW 525TDS rv 98

Nedeľa, 13. Marca 2011, 12:54

Ahojte , mam moznost kupit za velmi dobré peniaze BMW 525TDS rv 1998 nabehane 230 000km s drobnymi chybickami krasy ako otrhnuta predna lista, zlomena zadna klučka na pravých dverách a chybná spínačka... Ale auto ide naštartovat v pohode... Sut o velke investicie do toho auta ? ma to vraj spotrebu cca 7l na 100km... ake mate skusenosti s týmto autom ? ake su najcastejšie vady na nom ? čo na to vravíte ? ďakujem.. a prosím nemažte to....

Užívateľov profilový obrázok
Patricius
Kraj: Trenčiansky

Re: Kúpa BMW 525TDS rv 98

Nedeľa, 13. Marca 2011, 14:00

Myslím, že to nikto mazať nebude. Hlavne si ale pozri celé fórum(hlavne časť BMW 5) a nájdeš tu strááááááášne veľa o TDS motoroch, aj o spotrebe, o tom prečo nekupovať, o spoľahlivosti...

Ale zhrnul by som:
1. Pokiaľ sa z auto zachádzalo dobre(čo nikdy nevieš) je to v pohode, pokiaľ nie- môže sa skrútiť, alebo prasknúť hlava.
2. Po naštartovaní nechať dobre zohriať- nevytáčať pokiaľ sa nezohreje voda a trocha počkať(je to nafťák, nie ostrý benzín).
3. Motor nechať po jazde vydýchnuť. kvôli turbu, ako aj pri všetkých turbách :wink:
4. Oproti Common railom, strašne lacná údržba(lacné vstreky, dostatok dielov)
5. Spotreba super, možno aj od tých 7 až po 8,5 v priemere s automatom(spritmonitor.de).

Ale aj tak, až máš viac peňazí choď do 525d, alebo 530d :roll:
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

suchtoxxl
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 13. Marca 2011, 17:37

Ja mam tdsko automat pol roka,a zatial bez chyb..(klop klop)
Spotrebou sa dostanem aj na 6litrov,ale to len na dialnici,a to pri rychlosti vacsinou 110km/h.Inac chodievam kazdy den na nom do roboty 2km,a vo vacsich zimach je spotreba aj cez 10l.Ked su minusove teploty,tak ho necham na volnobehu povrcat minimalne 1-2 minuty,predsa je to naftak a navyse v mojom pripade automat.Inac pri ostrejsej jazde so studenem motorom,radi praskaju hlavy, dost casto sa kazieva podavacie cerpadlo v nadrzi.

Podla mna je to dobre auticko,pohodlne,sice oproti 525d-530d,mu chyba neaky ten vykon a je mierne hlucnejsi,predsa je to vyvojovo starsi motor,som snim spokojny,aj ked na taketo kratke trasy som si mal radsej vybraj benzin s manualom.

gianmarco1
Auto: BMW 116i
Kraj: Košický

Nedeľa, 13. Marca 2011, 18:54

2balboa2 napísal:
Ahojte , mam moznost kupit za velmi dobré peniaze BMW 525TDS rv 1998 nabehane 230 000km s drobnymi chybickami krasy ako otrhnuta predna lista, zlomena zadna klučka na pravých dverách a chybná spínačka... Ale auto ide naštartovat v pohode... Sut o velke investicie do toho auta ? ma to vraj spotrebu cca 7l na 100km... ake mate skusenosti s týmto autom ? ake su najcastejšie vady na nom ? čo na to vravíte ? ďakujem.. a prosím nemažte to....

hod sem link auta čo chceš kupiť...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný