... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

jump
Kraj: Bratislavský

Re: e60 525D problem so startovanim pri minusovych teplotach

Streda, 23. Februára 2011, 15:56

Nechcem strasit ale co ked tym nepravidelnym chodom motora budu,vstreky?
Mam podobny problem rano pri prvom starte trasie a trha s motorom az kym nevytocim na tisic otacok a trosku ho zohrejem,potom sa to ustali...
Bol som na diagnostike a ukazalo sa ze vstrek 2 a 6 ma nadmerne davkovanie...a to ked sa to ustali to trasenie tak to vlastne riadiaca jednotka vyrovnava...co je na tom pravdy???Rad by som pocul nazor Airbona.
Teraz neviem ci mam menit vstreky alebo staci iba zhavice...
Pocul som,ze tie vstreky sa zaseru od nekvalitnej nafty...

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 23. Februára 2011, 18:33

Preco prave mna, co s tym ja mam??? :smile:
Ja mam fungel nove vstreky, vsetkych 6ks, novu RJ zhavenia, vymeneny jeden vadny zhavic a presta sa mi stalo ze mi raz rano ked bola zima asi -15st a auto pred tym tri dni stalo, stalo ze mi nabehol nie na vsetky valce a strasne to hadzalo celym autom, tipujem zi isiel najviac na 4 valce. Vypol som po par sekundach a startoval znovu, zasa, po 5 sek sa stale nechytil az po tretom vypnuti a nastartovani naskocil uz ok.

CO sa tyka vstrekov, tie by podla mna toto nemali sposobovat. Ja som mal vsetkkych 6 vstrekov naprd a auto startovalo na supu (aj ked je pravda ze vtedy nebola zima ale leto).
Prva vec co by som spravil je napichol auto na diag, odmeral rovnobeznost chodu motora a sledoval odhylky pri volnobehu a teplom motore ake su. Potom podla toho by som postupoval dalej, no aj tak najlepsie by bolo vybrat vstreky a hodit ich na stolicu.... Ja som kvoli tecemu vstreku prisiel o cely motor ked to vypalilo dieru do piestu....

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 24. Februára 2011, 08:22

ja mam vstreky OK, jeden mal korekcnu davku bliziacu sa k 3ojke. Bol na repase a teraz su vsetky OK.
Ked bol vstrek zly, tak som mal naky nekludny volnobeh, aj za tepla. Po repase to je OK.

To trhanie mi robi pri fakt nizkych teplotach. tak do -3 to nabehne relativne pekne na vsetky valce (obcas citit take slabe zavibrovanie, ale to je v potrovnani s tym pri -10 nic).
Ale ak je tak -10 a menej, vtedy to riadne trha celym autom. Tak max. 5-10sekund (aj tych 10 sa mi zda vela). Akonahle sa zvysi teplota vo valcoch, tak to chyti na vsetky a trasenie zmyzne ako keby utal.
Ja to vdiim na chybnu RJ zhavenia v mojom pripade.

PS: aj som skusal nechat klucik dlhsie v polohe 2 (ako je pisane v tejto teme) aby sa proces predzhavenia zopakoval viackrat, ale nepomohlo, proste to asi nezhavi.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

janik-SE
Auto: E60 525d
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 24. Februára 2011, 09:01

tak tak vstrek by sa prejavoval aj pri zohriatom motore

Pe3k
Autor témy
Auto: BMW e71

Štvrtok, 24. Februára 2011, 15:43

Riadenie zhavenia vymenene (diel stal 112eur), teraz vsetko v poriadku, chyta uplne v pohode aj v -20 a ziadne trasenie. ;-)
....<3 BMW....

janik-SE

Štvrtok, 24. Februára 2011, 17:33

Pe3k napísal:
Riadenie zhavenia vymenene (diel stal 112eur), teraz vsetko v poriadku, chyta uplne v pohode aj v -20 a ziadne trasenie. ;-)

kde si to kupoval?

eEDOo

Sobota, 26. Februára 2011, 20:54

kde si to objdenal? z origo BMW servisu, ci od niekoho znameho/z netu?
a dal si si to vymenit, alebo si to menil sam, by ma zaujimalo, ze kde sa nachadza, ze by som to aj ja objdenal a vymenil.

eEDOo

Streda, 2. Marca 2011, 09:47

Pre info.
som to aj ja dnes bol objednat. Mali ju skladom, tak som ju hned zobral. Cena do 110 Euro. v origo BMW servise.

janik-SE

Streda, 2. Marca 2011, 20:26

eEDOo napísal:
Pre info.
som to aj ja dnes bol objednat. Mali ju skladom, tak som ju hned zobral. Cena do 110 Euro. v origo BMW servise.

a jako?pomohlo?

chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 2. Marca 2011, 20:49

Chlapi, rovnaký problém mám teraz na 530i, ráno chytí len na 5 valcov, ale ak ho podržím v otáčkach aspoň minútu (pri jazde), tak potom už v pohode. Ak ale zastanem napr. na križovatke (mám automat) na D-čku, roztrasie sa auto a vyskočí kontrolka motora. Musím potom preštartovať a už pohoda. Cez deň to nespraví, ak je aspoň trochu teplý motor ešte...

Strek už chalan predomnou prehadzoval a vraj nepomohlo a hádzal chybu na tom istom valci. Zatiaľ som to nemal dať ku komu zdiagnostikovať, takže len také sprostredkované info mám... Idem teraz robiť výmenu oleja a dekarbon, potom nové sviečky, tak uvidíme, či pomôže.

eEDOo

Streda, 2. Marca 2011, 21:11

janik-SE napísal:
a jako?pomohlo?

este nevie, az v piatok to idem menit. dam potom vediet, pripadne mozem hodit aj zopar foto z vymeny.

Na ceskom fore som cital, ze sa zvykne srat kvoli oleju a inym necistotam co na to stekaju od sania. Taktiez ze na plosnom spoji sa prerusia cesty. Rozmyslam, ze ten stary rozoberem a pozriem ci sa s tym neda nieco spravit. Potom hodim foto.

eEDOo

Štvrtok, 10. Marca 2011, 11:08

tak hotovo. cez vikend som to vymenil. Rano pri -10C naskocil na "brnk" :)
Spravil som mensi foto navod pre ostatnych.
Vid link: http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/vymena-glow-plug-unit-jednotka-zhavenia-e60-61-atd-t43720.html

milan316
Auto: 525d E60
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 18. Júla 2011, 17:11

da sa to vymenit aj bez demontaze sania.najskor odpojit baterku.potom dat dole kryt motora. odpojit tie dva konektory.10sinu orech s magnetom aby vam nepadli tie dve matky co to drzia. a zospodu vybrat ako to je na fotke v navode od eEDDo.robota na 15min. robte to pri vychladnutom motore.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bischoo a 4 neregistrovaní