Ono takto, trochu oleja sa v sani najde aj v aute s par tisic KM. Dovod, lebo auto ma urobenu dychacku do sania kadial sa trochu toho oleja dostane, cim starsie auto tym samozrejme je ho tam viac.
Nie je ho tam vela mozno keby sa nazbieralo tak max. 0,5 dcl alebo tak neako, proste trochu
To co sa spominalo s tym spalenim oleja je vlastne pravda ale to sa tyka iba motorov v dezolatnom stave, vybehanych. To znamena ze ten olej do sania bud prepusta turbo alebo sam motor, a ked sa priamovelke mnozstvo dostane do valcov, v tej vysokej teplote sa vznieti a auto chyty obrovzke otacky ktore nezastavis, lebo spaluje uz ten olej a nie naftu, a motor sa zadre.
Ak mas pred tym strach, odpoj hadice a budes vydiet kolko ho tam je. Mozes-nemusis aj vybrat intercooler preplachnut ho a aj hadice a tak.
Ked autu niekedy s casu-na cas slapnes na krk tak ten olej co sa tam nazbiera, tak ho potiahne a spali a nikdy sa tam nestihne ho nazberat tolko (iba ak auto neprepusta olej do sania). Mozes to spozorovat tak ze auto zadymi.
Napr. moje nezadymi nidky hoci ako nan zatlacim.... lebo s casu na cas (dost casto) ho prevetram. Ale prvy krat ked som ho kupil asi 2x zadymilo, asi predosli majitel chodil ako dochodca, odvtedy ani raz. Samozrejme tie co dymia sustavne, tam uz je chyba inde (kruzky-vybehane)
Moj motor je v top stave, emisie hlboko pod normov na ETK, ide suprovo... a tiez na jednej strane mi presakuje olej s intercoolera kde sa hadica napaja. Proste je to najnizsi bod celej saciej sustavy a tam sa ten kusok oleja hromadi a tie spoje uz niesu az take tesne, takze ten olej casom pomalicky vynde kusok aj vonku. Ja to tam mam len vlhke od oleja trochu, zatial ziadne kvapky sa neobjavuju.
Mozes mat asi taky pripad, co bude asi najviac pravdepodobny. Ze mas deravy intercooler. Nic vazne len taka malicka dierka od soli a oxidacie, ktora chodu motora nevadi pokial je malicka. No a tym tlakom v sani tamd vyfukuje olej, preto mozes mat vsetko sasrate