... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
slubox
Autor témy
Auto: E39 530daT Indi...
Kraj: Trenčiansky

e39 530d - olej v intercooleri ???

Piatok, 25. Februára 2011, 19:50

páni, potrebujem radu...
Dnes som zdvihol auto na zdvihak , odkrytoval motor ospodu ,lebo na kryte pod vanou bol cerstvy olej. Tak som sa zlakol ze je utrhnuta vana alebo cosi take. Ale vana cista nic otecene, ale olej tlacilo okolo stahovacich pasok co privadzaju vzduch do intercoolera, bolo to oslzene dost.
Pozerali sme to este dokladne a nikde inde ten olej nebolo vidno.
Je to mozne ze sa tam moze nieco take nachadzat? Pripadne vcom je chyba.
Dakujem
E39 530daT Individual M-packet Pinegreenmettalic - rodinný kočár
EX: E30 324d ,,Alpina style"
EX: E30 335i - lego
AUTOČALUNNICTVO PB - viac na www.autofilclub.sk

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: e39 530d - olej v intercooleri ???

Piatok, 25. Februára 2011, 20:12

V kazdom intercooleri je olej, hoci ho tam niet na litre ale je tam.

slubox
Autor témy

Piatok, 25. Februára 2011, 20:20

uff este ze tak :)
Lebo bol meneny olej a zacalo to presakovat uz z novym olejom, tak asi bude vhodne vybrat tie hadice ,vycistit a utesnit...

;)

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Piatok, 25. Februára 2011, 21:38

Ono skus este pozriet aj chladic na automat aj z toho rado slzi, mal som ten pripad ked to stekalo na intercooler a potom ked mi znamy povedal ze troska oleja v intercooleri moze byt ale ked ti zacne miznut olej z motora a bude ti miznut prave tam tak sa treba pripravit na smrt bud turba alebo motoru lebo ti potom zacen sosat turbo z motora olej a pojde len naten olej tym padom vysoke otacky vvysoky vykon, motor nevypnes nezabrzdis nijak az kym sa nezadre. Takze pre istotu kukni u mna to nakoniec bol ten chladic automatu ale ked mas v intercooleri v systeme len troska oleja tak pohoda.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

slubox
Autor témy

Sobota, 26. Februára 2011, 00:46

no teraz cez vikend to rozhodim a pozriem :(
Co znamena ,,troska" oleja ?
A da sa predist tomu, co si pisal ze mi zacne sat olej z motora atd. a nakonec zadre motor... Repas turba alebo :( ?
Chcem aby sa dalo na to auto spolahnut sakra...

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Sobota, 26. Februára 2011, 01:29

Ono takto, trochu oleja sa v sani najde aj v aute s par tisic KM. Dovod, lebo auto ma urobenu dychacku do sania kadial sa trochu toho oleja dostane, cim starsie auto tym samozrejme je ho tam viac.

Nie je ho tam vela mozno keby sa nazbieralo tak max. 0,5 dcl alebo tak neako, proste trochu :lol:

To co sa spominalo s tym spalenim oleja je vlastne pravda ale to sa tyka iba motorov v dezolatnom stave, vybehanych. To znamena ze ten olej do sania bud prepusta turbo alebo sam motor, a ked sa priamovelke mnozstvo dostane do valcov, v tej vysokej teplote sa vznieti a auto chyty obrovzke otacky ktore nezastavis, lebo spaluje uz ten olej a nie naftu, a motor sa zadre.

Ak mas pred tym strach, odpoj hadice a budes vydiet kolko ho tam je. Mozes-nemusis aj vybrat intercooler preplachnut ho a aj hadice a tak.

Ked autu niekedy s casu-na cas slapnes na krk tak ten olej co sa tam nazbiera, tak ho potiahne a spali a nikdy sa tam nestihne ho nazberat tolko (iba ak auto neprepusta olej do sania). Mozes to spozorovat tak ze auto zadymi.
Napr. moje nezadymi nidky hoci ako nan zatlacim.... lebo s casu na cas (dost casto) ho prevetram. Ale prvy krat ked som ho kupil asi 2x zadymilo, asi predosli majitel chodil ako dochodca, odvtedy ani raz. Samozrejme tie co dymia sustavne, tam uz je chyba inde (kruzky-vybehane)

Moj motor je v top stave, emisie hlboko pod normov na ETK, ide suprovo... a tiez na jednej strane mi presakuje olej s intercoolera kde sa hadica napaja. Proste je to najnizsi bod celej saciej sustavy a tam sa ten kusok oleja hromadi a tie spoje uz niesu az take tesne, takze ten olej casom pomalicky vynde kusok aj vonku. Ja to tam mam len vlhke od oleja trochu, zatial ziadne kvapky sa neobjavuju.

Mozes mat asi taky pripad, co bude asi najviac pravdepodobny. Ze mas deravy intercooler. Nic vazne len taka malicka dierka od soli a oxidacie, ktora chodu motora nevadi pokial je malicka. No a tym tlakom v sani tamd vyfukuje olej, preto mozes mat vsetko sasrate

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných