... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: e36/325tds snimač tlaku turba

Utorok, 22. Februára 2011, 13:59

Nečital som to celé,ale skušal si dať novú hadičku ??? Zvykne sa vnej usadiť bordel/olej a podobne. Snimač si od niekoho požičaj na vyskušanie ved je to len jedna šrubka. Pasovať ti to bude aj z 318/325 tds je to stejne. Ked budeš v PP tak ti ho požičiam z mojho aby si nemusel objednavať niečo čo možno ani nieje zlé. Ešte môžeš mať vyskočenú niekde hadicu z turba a kopu iných vecí. :wink:

Tominoxxx
Autor témy
Auto: BMW 325 TDS

Utorok, 22. Februára 2011, 17:26

luky2208 napísal:
Nečital som to celé,ale skušal si dať novú hadičku ??? Zvykne sa vnej usadiť bordel/olej a podobne. Snimač si od niekoho požičaj na vyskušanie ved je to len jedna šrubka. Pasovať ti to bude aj z 318/325 tds je to stejne. Ked budeš v PP tak ti ho požičiam z mojho aby si nemusel objednavať niečo čo možno ani nieje zlé. Ešte môžeš mať vyskočenú niekde hadicu z turba a kopu iných vecí. :wink:

zdravim Luky no tak hadicku som vimenil us skôr ale vcera ked som to mal vibrate von tak som tam dal zase novu vicistil som ten holender co je na prvej foto bolo to zasrate od oleja vycistil poskladal dnes som bol skustit a da s povedat ze stale rovnako....No a to som potreoval vediet ci to pasuje aj z 1.8 tds ... mam tu nedaleko jednu rozpredava ju na suciatky tak tam zabehnema viskusam z tamtej

A Luky pasuju aj vstreky z 1.8 tds .... lebo mi trochu slzi prvy vstrek ....

Tominoxxx
Autor témy

Utorok, 22. Februára 2011, 17:26

luky2208 napísal:

zdravim Luky no tak hadicku som vimenil us skôr ale vcera ked som to mal vibrate von tak som tam dal zase novu vicistil som ten holender co je na prvej foto bolo to zasrate od oleja vycistil poskladal dnes som bol skustit a da s povedat ze stale rovnako....No a to som potreoval vediet ci to pasuje aj z 1.8 tds ... mam tu nedaleko jednu rozpredava ju na suciatky tak tam zabehnema viskusam z tamtej

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Februára 2011, 19:19

vstreky sa dajú aj pretesniť a aspoň vieš že si nekúpil nejaký čúrajúci vstrek, jedine keď slzí riadiaci vstrek pri kábli tak je problém
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

luky2208

Utorok, 22. Februára 2011, 21:36

Tominoxxx napísal:

Vstrek na 318ku ma iné čislo,ale neviem prečo to takto udavaju ked tlak je rovnaký,komôrka je rovnaká,piest je rovnaký,aj objem piestu je rovnaký a aj zavit a všetko ostatné pasuje. Takže podla mna tam smelo založ vstrek z 318ky ale ho najprv vyskušaj u niekoho na pumpe či nieje zadretý alebo neští.

Tominoxxx
Autor témy

Štvrtok, 24. Februára 2011, 20:01

no tak zatial som s tym nic nerobil cakam kym mi dá vediet jeden Pán ci ma doma snimac tlaku turba .... a mam taku otazku ci ten snimac ked je zli odhali diagnostika ....dnes som odpojil hadicku zo snimaca tlaku turba a popridaval autu ces tu hadicku fuka jak z kompresoracize neje nic upchate a tlak ma podla mna dobri....viem ze pri zatazi motora je to ine A .......neda sa ten snimac zmerat inac len diagnostikou??......

luky2208

Štvrtok, 24. Februára 2011, 21:33

Tominoxxx napísal:
no tak zatial som s tym nic nerobil cakam kym mi dá vediet jeden Pán ci ma doma snimac tlaku turba .... a mam taku otazku ci ten snimac ked je zli odhali diagnostika ....dnes som odpojil hadicku zo snimaca tlaku turba a popridaval autu ces tu hadicku fuka jak z kompresoracize neje nic upchate a tlak ma podla mna dobri....viem ze pri zatazi motora je to ine A .......neda sa ten snimac zmerat inac len diagnostikou??......

Stredný kabel na snimači je kostra. na jednom krajnom bude 4V a na druhom krajnom sa bude napetie meniť podla tlaku. na volnobeh tam bude tučím 2.4V a ked pridaš na plno tak tam bude 3.8V ked to bude takto kolisať tak by mal byť snimač a aj jeho napajanie v poriadku. Alebo potom diagnostikou v skutočných hodnotách najdeš tlak v sacom potrubý alebo tlak preplnovania a ten bude na volnobech od 850mbar do 1020mbar a ked pridáš tak cca 2100 až 2300mbar.

Arnost
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 24. Februára 2011, 22:01

luky2208 napísal:
Vstrek na 318ku ma iné čislo,ale neviem prečo to takto udavaju ked tlak je rovnaký,komôrka je rovnaká,piest je rovnaký,aj objem piestu je rovnaký a aj zavit a všetko ostatné pasuje. Takže podla mna tam smelo založ vstrek z 318ky ale ho najprv vyskušaj u niekoho na pumpe či nieje zadretý alebo neští.

na ETK to vyhadzuje že sú rovnaké pre 318tds, 2,5td, aj 2,5tds
http://bmwfans.info/parts/catalog/13512245810/

luky2208

Piatok, 25. Februára 2011, 09:46

Arnost napísal:

na ETK to vyhadzuje že sú rovnaké pre 318tds, 2,5td, aj 2,5tds
http://bmwfans.info/parts/catalog/13512245810/

Tam som to neako neštudoval ale malo by to byť tak lebo to su vlastne rovnaké motori z rovnakým vstrekovaním a aj konštrukčne je všetko uplne rovnaké akurat 318 ma o 2 valce menej.

Tominoxxx
Autor témy

Piatok, 25. Februára 2011, 18:39

no Pani nesom si isty ci sa dobre opitam ale mam v aute dajake relatko na turbo ???? alebo na ten snimac turba pozeral som schemu poistkovej skrinky a vsimol som si tam ze je tam rele na Dmychadlo...... hmm ale na bmw fans tam nijake telen na turbo nieje aspon ja som ho tam nenasiel no....
http://www.johnyfly.wz.cz/bmw/poistky/e36_325tds_98.pdf

luky2208

Sobota, 26. Februára 2011, 21:40

Tominoxxx napísal:
no Pani nesom si isty ci sa dobre opitam ale mam v aute dajake relatko na turbo ???? alebo na ten snimac turba pozeral som schemu poistkovej skrinky a vsimol som si tam ze je tam rele na Dmychadlo...... hmm ale na bmw fans tam nijake telen na turbo nieje aspon ja som ho tam nenasiel no....
http://www.johnyfly.wz.cz/bmw/poistky/e36_325tds_98.pdf

no to by si bol asi prvý ak by si ho tam mal. to bude volajaka hluposť

Tominoxxx
Autor témy

Sobota, 26. Februára 2011, 21:48

no to by si bol asi prvý ak by si ho tam mal. to bude volajaka hluposť[/quote]

aj ja si myslim no s mam druhy snimac tlaku len musim pockat dokm pride no .... tak potom dam vediet jak to dopadlo ci pomohla vimena snimača...hej a ked ho vimenim potom mam ist na diagnostiku nech mi vimaze chyby??

luky2208

Sobota, 26. Februára 2011, 21:56

Tominoxxx napísal:
no to by si bol asi prvý ak by si ho tam mal. to bude volajaka hluposť

aj ja si myslim no s mam druhy snimac tlaku len musim pockat dokm pride no .... tak potom dam vediet jak to dopadlo ci pomohla vimena snimača...hej a ked ho vimenim potom mam ist na diagnostiku nech mi vimaze chyby??[/quote]
chyba v pameti zostane ale auto ak bude všetko v poriatku musí isť aj bez vymazania zavady.
Len taká otazočka bokom :idea: vzduchový filter nemáš upchatý ??? vyfuk nemaš upchatý ???

Tominoxxx
Autor témy

Nedeľa, 27. Februára 2011, 00:01

luky2208 napísal:

aj ja si myslim no s mam druhy snimac tlaku len musim pockat dokm pride no .... tak potom dam vediet jak to dopadlo ci pomohla vimena snimača...hej a ked ho vimenim potom mam ist na diagnostiku nech mi vimaze chyby??

chyba v pameti zostane ale auto ak bude všetko v poriatku musí isť aj bez vymazania zavady.
Len taká otazočka bokom :idea: vzduchový filter nemáš upchatý ??? vyfuk nemaš upchatý ???[/quote]

filter som menil pred zimou a vyfuk bol meneny asi pred rokom komplet celi .........no a som sa vozyl zo zapojenym a odpojenym nimacom a ziadna zmena nenastala ani ked bol odpojeny ani ked bol zapojeny takze to asi bude to .......

Tominoxxx
Autor témy

Piatok, 4. Marca 2011, 18:32

tak zdravim pani auto us ide jak ma vimenil som snimac a auto bezi v pohode je pekne citit zatah turba vsetko bezi ako ma este sa chystam vimenit vstrek us mam druhy je aj odskusany sam som videl ako pekne strieka .. a este vicistim intercooler a mozem spokojne jazdit :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných