... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Tominoxxx
Autor témy
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Prešovský

e36/325tds snimač tlaku turba

Nedeľa, 20. Februára 2011, 12:57

Zdravim pani mam taky problem chyba mi v aute snimac tlaku turba (mala cierna kocka pri naftovom filtri) rok vyrobi auta je 1993..
no na miesto neho je tam ina vec asi je to snimac ale vet posudte sami ide k nemu hadicka zo sania ...........
Prílohy
P1010011.JPG
P1010010.JPG

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: e36/325tds snimač tlaku turba

Nedeľa, 20. Februára 2011, 13:11

To na obrazku hore by mal byt snímač tlaku paliva, nad ním je podtlakový regulatoč na EGR ventil.......

Obrázok

Odkial si prišiel že ti tam chýba snímač tlaku turba???Hmmmmmm????? :roll: :roll: Ty máš staršie obdokové turbo(tzv waste-gate) a to regulator tlaku nemá, tlak turba sa reguluje pretlakom v sani a tým otvára klapku vo vyfukovej časti turba......

To čo ti chýba je nejaký senzor tlaku,alebo niečoho v palivovom filtry,aspon tak som tomu pochopil......vid obrazok,ale v etk som ho nenašiel a tak isto na tvojom obrazku je hore držiak a na mojom nižšie aj z čidlom......
Prílohy
ttt.jpg
ttt.jpg (9.78 KiB) 3394 zobrazení
022.jpg
022.jpg (99.77 KiB) 3395 zobrazení
024.jpg
024.jpg (85.31 KiB) 3395 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Tominoxxx
Autor témy

Nedeľa, 20. Februára 2011, 14:16

bmw3/e36-325tds-problem-s-hadickou-t14516.html
tu som nasiel temu kde riesia hadicku do snimaca tlaku .........
no to je jedna vec a druha vec je ze preco do snímača tlaku paliva mi ide hadicka zo sania a podotykam ze auto som us take kupil jasom do nicoho neripal ....

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 20. Februára 2011, 14:33

je to snímač tlaku turba, ide do toho hadička zo sania, skús tú hadičku odpojiť auto stratí polovicu výkonu, s tlakom paliva to nemá nič spoločné keďže je do toho zapojená hadička ktorá vedie do sania
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Tominoxxx
Autor témy

Nedeľa, 20. Februára 2011, 14:38

ViktorDDD napísal:
je to snímač tlaku turba, ide do toho hadička zo sania, skús tú hadičku odpojiť auto stratí polovicu výkonu, s tlakom paliva to nemá nič spoločné keďže je do toho zapojená hadička ktorá vedie do sania

auto ide tak ako keby nemalo turbo turbo je dobre v poriatku bolo kontrolovane a rozobrate ....................lenze ja nepochopim kam sa mi podel ten snima a naco je ta hadicka zapojena do toho snimaca tlaku paliva........je tu otazka ci ten snimac paliva tam musi bit podla man je tam nanic............. kedze donho ide hadicka zo sania...ja si myslim ze si ho dajaky expert predomnou pomilil zo snimacom tlaku turba a zamenil to za chyby sa ospravedlnujem

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 20. Februára 2011, 14:47

Tak potom som sa sekol,ale ani v etk mi ho nenašlo........vlastne musí mat snimač tlaku,aby pri poškodení turba išlo auto do nudzaku......ospravedlnujem sa......za mylnu info.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ViktorDDD

Nedeľa, 20. Februára 2011, 14:59

ja na e34 TDS mám na tom držiaku pri naftovom filtri len snímač tlaku turba, a 2 podtlakové ventily na EGR a roletku chladiča, snímač tlaku paliva nemám, naftová hadička ide priamo do držiaku filtra a z tade do čerpadla takže nejaký snímač tlaku paliva by mal byť potom v tom samotnom držiaku filtra, nie mimo toho, to čo máš v červenej kocke na prvom obrázku bude snímač tlaku turba, resp. u mňa to vyzerá rovnako

keď je hadička do snímaču dobrá, tak ti môže zadrhávať regulácia obtoku ako to opísal TT-simik, a obtokový ventil je stále otvorený, keď na tú hadičku zo sania do toho snímaču pripojíš cez T-čko manometer tak môžeš merať tlak turba keď pri plnej záťaži nenabehne cca 1bar tak bude zrejme problém s tým obtokom treba prečistiť
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Tominoxxx
Autor témy

Nedeľa, 20. Februára 2011, 15:08

ViktorDDD napísal:
ja na e34 TDS mám na tom držiaku pri naftovom filtri len snímač tlaku turba, a 2 podtlakové ventily na EGR a roletku chladiča, snímač tlaku paliva nemám, naftová hadička ide priamo do držiaku filtra a z tade do čerpadla takže nejaký snímač tlaku paliva by mal byť potom v tom samotnom držiaku filtra, nie mimo toho, to čo máš v červenej kocke na prvom obrázku bude snímač tlaku turba, resp. u mňa to vyzerá rovnako

keď je hadička do snímaču dobrá, tak ti môže zadrhávať regulácia obtoku ako to opísal TT-simik, a obtokový ventil je stále otvorený, keď na tú hadičku zo sania do toho snímaču pripojíš cez T-čko manometer tak môžeš merať tlak turba keď pri plnej záťaži nenabehne cca 1bar tak bude zrejme problém s tým obtokom treba prečistiť

ked odpajam a zapajam ten snimac v tom cervenom ramceku na prvej foto tak sa nedeje ziadna zmena auto ide stale ako keby na pol wikonu ........... podla toho sudim ze bude ten snimac v pi........a z naftoveho filtra mi to ide rovno do vstrek cerpadla takze ja teras fakt neviem no co to tam vlasne v tom aute mam som s toho poriadne vytoceny a na tomto obrazku je snimac tlaku paliva alebo snimac tlaku turba ???
Prílohy
Obrázok.png
na tomto obrazku je snimac tlaku paliva ::?? či nie ???
Obrázok.png (16.45 KiB) 3370 zobrazení

ViktorDDD

Nedeľa, 20. Februára 2011, 15:37

je to snímač tlaku turba, presne tak sa auto správa ide cca na pol výkonu keď je s ním alebo s hadičkou problém, čiže auto ide na núdzový režim
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Tominoxxx
Autor témy

Nedeľa, 20. Februára 2011, 16:07

ViktorDDD napísal:
je to snímač tlaku turba, presne tak sa auto správa ide cca na pol výkonu keď je s ním alebo s hadičkou problém, čiže auto ide na núdzový režim

auto sa tak sprava ide cca na pol vikonu takze ked vymenim snimac tak by to malo ist tak ao ma ................lenze nemozem vimenit nieco co tam nemam .......na BMWfans
pisu ze toto je Fuel injection system-ressure sensor-Systém vstrekovania paliva-snímač tlaku........... to je jeden problem a ja potrebujem snimac tlaku v sani ne paliva .........a kolko stoji snimac tlaku turba .......

ViktorDDD

Nedeľa, 20. Februára 2011, 17:44

žiadne palivo do toho neide, palivo ide len do filtra a z neho do čerpadla, a z neho cez vstreky do motora, to do čoho ti ide hadička zo sania je snímač tlaku turba, hej v ETK je písané že je to pre fuel injection system lebo podľa hodnôt z toho snímača sa upravuje množstvo vstrekovaného paliva alebo tak nejak
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Tominoxxx
Autor témy

Nedeľa, 20. Februára 2011, 18:09

tak okej no a teras potreujem novy snimac ...............a kolko ten snimac moze stát a kde to zozeniem

ViktorDDD

Nedeľa, 20. Februára 2011, 18:27

nový stojí určite pekné peniaze a asi len v bavarii, ale nemusí byť problém len v tom snímači, poprvé by som to dal na diagnostiku či nevypíše čo je zlé, skontroloval obtok turba, atď., keď píšeš akoby ti netlačilo turbo poriadne tak poprvé by som odmeral tlak turba či je v poriadku
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Tominoxxx
Autor témy

Nedeľa, 20. Februára 2011, 18:40

ViktorDDD napísal:
nový stojí určite pekné peniaze a asi len v bavarii, ale nemusí byť problém len v tom snímači, poprvé by som to dal na diagnostiku či nevypíše čo je zlé, skontroloval obtok turba, atď., keď píšeš akoby ti netlačilo turbo poriadne tak poprvé by som odmeral tlak turba či je v poriadku

no to spravim zmeram tlak uvidim ako turbo tlaci a na diagnostiku zajdem to je jasne aby som zbytocne nevihodil peniaze .....no a este mam jednu otazkku ten snimac co tam mam ja je starsi typ alebo ako si to mam visvetlit .........lebo ine TDeska maju taku ciernu kocku .....je tam nejaky rozdiel v tychto dvoch snimacoch

Tominoxxx
Autor témy

Pondelok, 21. Februára 2011, 16:03

no takze dnes som sa nasral a vihodil som ten snimac von bol som sa previest bez neho aj s nim no ziadna zmena aj s nim aj bez neho auto ide stale rovnako ........ takkze Páni co mi poradite kupit novi alebo ist prv na diagnostiku poistit to a potom podniknut kroky ??? co mi radite ??????

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných