... všetko o BMW ...
Milaano napísal:ja mam asi kombinaciu vsetkeho. moja 530d 02 sa zohreje za normalny cas 2 - 4 km ale len po cca 70 - 80 stupnov, v zime nikdy nemam rucicku kolmo v strede vzdy je medzi stredom a 1. dielikom za modrym polom ani rychlost ani dlzka cesty nema na to vplyv. ale jak zacnu teploty + 10 a hore uz je v strede, je to ok?
Pity777 napísal:takze vcera som absolvoval vymenu termostatu ( velkeho ) auto som pred tym vobec nevedel zohriat a aj ked som ho nahrial na cca 70 °C stacilo ze som na chvilu zastavil napr na semafore a teplota klesala k moderemu polu. po vymene vsetko ok, uz po 5 min nastartovaneho auta isla pekne teplota hore na koniec modreho pola a pri jazde uz pekne stupala.
len chcem dodat ze vymena nie je vobec taka jednoducha ako to na vonok vyzera, dole hadica z EGR ventilu co ide dole ku intercooleru, potom dole kryt a vrtula, egr termostat a tie vyfukove trubky cez ktore sa vracaju plyny tiez dole ( ku vsetky srubkam na pi.. pristup samozrejme ) a tak sa mozno dostat k termostatu ale aj tak bol trosku problem s pristupom k jednej skrutke. no a samozrejme este uplne na zaciatku vypustit vodu :) a potom opacny postup, cele to trvalo cez 2hodiny mozno aj viac. v BMW by si za to pekne nechali zaplatit. po vymene vsetko ok.