... všetko o BMW ...
mexxsk napísal:Zdravim Vas vsetkych, rozmyslam nad kupou 5kovej rady a neviem sa rozhodnut ktory motor si vybrat. Zaujal ma 525d ten novsi 197k, aky je rozdiel medzi tymto motorom a klasickym 530d, ked oba maju objem valcov rovnaky. Je 525ka len elektronicky priskrtena alebo je tam aj rozdiel v motore. Je mozne na 525ke dosiahnut taky vykon ako ma 530ka nejakym elektronickym zasahom?
vik59 napísal:prvu 5E60 som mal klasika 530D 160kw a bolo mi dajak malo na taku tazku kravu... teraz jazdim uz rok a pol na 535D 200kw a tiez uz casom je mi to malo...a kde to auto jazdis?urcite nie na slovenskych cestach , na tie ti staci 520...
qido napísal:
Ahoj,
ak myslis E60, prip E61
blok je rovnaky, je tam rozdiel v turbe, rozdiel v piezovstrekoch a samozrejme iny softver. Nie je to tak, ze si das cipnut 525d a mas 530d, ale ked vymenis to turbo a vstreky mas plnohodnotny 530d , teda po prehrati sw.
Inak ked sa rozhodujes medzi 525d a 530d tak zalezi ako hlboko mas do penazenky. Ked ti zalezi na spotrebe tak ber 525d da sa na nom jazdit za 6,4. Na 530d sa pod 7,5 tazko dostanes pri kombinovanej spotrebe. Ja som mal oba vozy (E61) takze viem porovnat. Inak vsetky ostatne naklady uplne to iste.
Co sa tyka vykonu, tak tych 173kw citit na zrychleni, ale nejaky bohovsky rozdiel to nie je. Ked mozem poradit , hladaj 525xd vyrobene po 4/2007. V zime je to ovela istejsie zvezenie a xd ma krasnu dynamiku pri rozjazde, kedze tam zaberaju vsetky kolesa.
Q
mmiso.9 napísal:vyhodnejšie som napisal preto lebo nemam skusenosti s bmw tak som chcel počuť nazory na manual a automat, rozdiel medzi nimi vyhody/nevyhody a druhy prevodoviek
airbone napísal:uz ste trapni s tymi ekonomickymi uvahami. Ak chcest uvazovat ekonomicky, tak platia pravidla:
1. najviac ekonomicke pravidlo - nekupovat auto, vyuzivat taxi, mhd, pripadne babetu alebo cinsky skuter
2. neekonomicke pravidlo - kupit akekolvek auto co zerie benzin alebo naftu
3. totalne neekonomicke pravidlo - kupit nove auto
4. extra totalne neekonomicke pravidlo totalneho kokotizmu, ktore sa prejavuje pri 90% pripadov - kupit auto starsie ako 6 rokov s 100tis. km a bez servisky, spravidla od slovaka alebo zo sk bazaru
5. maximalny extremizmus kokotistickej deformacie mozgu a totalnej absencie matematickeho uvazovania v leveli prveho stupna zakladnej skoly osobitnej - uvazovat a rozmyslat nad kupov pouziteho e60 a bazirovat na tom aky je rozdiel v spotrebe medzi 525d a 530d. tymto ludom jednoznacne odporucam volbu cislo 1 a popritom vysetrenie u spadoveho psychiara, MR so zameranim na poskodenie lavej hemisfery. (toto pravidlo sa nevztahuje na ludi, ktori auto vyuzivaju na biznis a obzivu a najazdia s nim minimalne 65tisic km rocne a viac)