... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Daxisko
Autor témy
Auto: BMW E46 316Ti
Kraj: Bratislavský

E46/316Ti compact/ imobilizer?

Sobota, 5. Februára 2011, 22:42

Zdravim vas, mam taky problem. Mam k autu 2 kluce, jeden diamantovy s funkciami na otvaranie dveri a kufra a druhy rezervny len na manualne otvaranie. Ten diamantovy mi ale jedno rano z nicoho nic prestal fungovat, teda aby som to upresnil, dialkove fungovalo ale akonahle som chcel nastartovat tak nic.1 poloha ok, 2 ok - rozsvietia sa kontrolky a tak jak vdy a 3 poloha ticho. Jak keby som startoval bez startera alebo neviem ako to uz presnejsie popisat:D tak som zbehol hore pre ten servisny a ten brnk a ide. Lenze co s tym? Nechapem ci to je oslabenou baterkou v diamante alebo kerou mariou. Mate s tym alebo niecim podobnym skusenost? Popripade co moze stat vymena baterky v bavarii? Dakujem za kazdu skusenost.

Daxisko
Autor témy

Re: E46/316Ti compact/ imobilizer?

Sobota, 5. Februára 2011, 23:53

Takze ... konecne sa mi podarilo rozobrat kluc. Odmeral som baterku a ... 3,33V. Takze baterka to nebude :/ kluc som uz aj inicializoval....

Daxisko
Autor témy

Nedeľa, 6. Februára 2011, 14:21

Tak, po vcerajsom rozobrati a odmerani som sa este dnes rano pozeral poriadne na vnutro a dosiel som konecne na to, co tomu bolo a aj sa to potvrdilo:)
Nez mi imobilizer prestal fungovat tak mi v robote capol na zem kluc. Zacalo hrkat vnutro ale nejak som to neriesil no a po vcerajsom rozobrati som na to kukal a dosiel som na to ze nad imobilizerom ktory mam mimochodom zaliaty hned za cepielkou kluca je ten plosak kde su vsetky suciastky ( pre tych co nevedia co je plosak tak je to plosny spoj - ta zelena dosticka s pavucikmi chrobacikmi a baterkou :) no a ten plosak tam ma taku spiralku ktora musi byt k tomu imobilizeru co najblizsie inak nema energiu. Cize po rozobrati kluca a odmerani baterky som plosak zatlacil na povodne miesto aby nehrkal a kluc zlepil. Dosiel som do auta a startovalo :) ibaze bez chytenia lebo nebol kluc inicializovany tak som ho este inicializoval a brnk :) funguje:) dufam ze vam to pomoze.
Ked niekto neviete co je inicializacia tak si to najdite je to tu uz dost rozoberana tema. Na zaver chcem upozornit ze pisem o DIAMANTOVOM KLUCI VYROBENOM V ROKU 2001 - cize tom novsom.

Herotaro
Auto: BMW 320d 110kw
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 2. Júla 2011, 14:21

akurat dnes som to skusal aj ja..mam 320d rv. 2003, neslo vobec dialkove ked som kupil motor, predchadzajuci majitel povedal ze proste nejde dialkove k autu a dnes som to podla niekolkych navodov ktore som nasiel na nete skusil spravit aj sam..vymenil som baterku v diammantovom kluci za klasicku vartu a siel som to dole skusit zparovat z autom ci to pojde.. po pravde moc som tomu neveril ze to bude take jednoduche ale slo to : D ...

postup :

1. otvorenie klucu,vymena baterky, zatovrenie klucu (odprucam este nelepit [-X )
2.sadnut do auta, zatvorit dvere .
3.vlozit kluc do zapalovania a kluc do polohy R1 (1 poloha) na jednu sekundu a vytiahnut kluc (auto by malo asi 3x zapipat) .
4.kluc namierit na soferove spatne zrkadlo
5.podrzat tlacitko na odomknutie a pri tom 3x stlacit tlacitko na zamknutie a pustit .
6.auto by sa malo samo zamknut a odomknut :-({|=

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných