... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Rado520iE39
Autor témy
Auto: BMW X3 E83 3.0D
Kraj: Trnavský

pretesnenie motora

Nedeľa, 30. Januára 2011, 20:46

zdravim chalani mam taku otazocku idem pretesnit motor a precistit co sa da len mam strach z rozoberania vanosu jeden chalan mi tvrdil ze to neni take jednoduche vratit spät, druha vec asi nejake hydrostely budem musiet vymenit bo mi vyteka z bloku motora , a myslite si ze po 218 000km je treba menit ojnicne , klukove loziska a piestne kruzky? alebo pripadne nejaka rada co vsetko pozret a tak dalej Dakujem :)
PROTECT ME FROM WHAT I WANT

BMW X3 E83

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Re: pretesnenie motora

Utorok, 1. Februára 2011, 23:22

motor je M52 ?
ak ano tak tam je singelvanos nieje to tazke ani zdlhave ;) ja mam v pribehu par fotiek popripade aj jararak a su tu aj navody ako vymenit tesnenie na vanose.... popripade ho jararak aj objednava s USa :)
no
a ohladom ostatneho neporadim...
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

sesto
Auto: BMW 530i E39
Kraj: Bratislavský

Utorok, 1. Februára 2011, 23:33

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 2. Februára 2011, 18:09

sesto - ta stranka je aj po anglicky

rado - ak singel - ten je velmi jednoduchy co sa tyka vanosu pokial nejdes menit vymedzovacie kovove kruzky. s nimi je to prave naopak, potom je double jednoduchsi.

ak ti to len klepe za studena/lietaju otacky, tecie ti olej z pod dekla, potrebujes tesnenie pod ventildekel a tesnenie vanosu, mas to za 70eciek a nejake pivko v cene ;)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Rado520iE39
Autor témy
Auto: BMW X3 E83 3.0D
Kraj: Trnavský

Streda, 2. Februára 2011, 22:51

jararak napísal:
sesto - ta stranka je aj po anglicky

rado - ak singel - ten je velmi jednoduchy co sa tyka vanosu pokial nejdes menit vymedzovacie kovove kruzky. s nimi je to prave naopak, potom je double jednoduchsi.

ak ti to len klepe za studena/lietaju otacky, tecie ti olej z pod dekla, potrebujes tesnenie pod ventildekel a tesnenie vanosu, mas to za 70eciek a nejake pivko v cene ;)

no takto tecie mo olej z ventil veka , potom cez otvory z boku co su dva na hlave motora to mi vravel jeden chalan ze to je nejakych zopar hydrostelov vadnych, potom asi aj olejovu vanu pretesnit pripadne uz ked bude dole vycistit, tiez mi slzi voda z termostatu. neviem ako su na tom ventily a samotna hlava valcou ale zrejme asi je v pohodke otacky nekolisu ani za studena ani za tepla prosto nemam ziadne problemy iba ci je studeny alebo zohriaty ked prudsie pridam tak pocujem take jemne klepanie ked otvorim okno, to niekto tvrdi ze je vanos a niekto zase ze nejaky hydrostel z ventilomtakze neviem skuste nejako poradit a budem rad ak mi pomozete :)
PROTECT ME FROM WHAT I WANT

BMW X3 E83

jararak

Štvrtok, 3. Februára 2011, 08:13

hydrostel ma zvuk ako sijaci stroj, vanos, je skor take tukanie vpredu na motore, najdi si to na youtube ("vanos problem" by malo byt dostatocne). neviem ake 2 otovry myslis, skus nafotit. ked budes vyberat termostat, daj tam novy, stoji cca 14e a potom ho tam zalep silikonom urcenym nato (taky cerveny bol ten co som pouzil ja), s vanou ti nepomozem, ale mam pocit ze to budes musiet motor troska povytiahnut aby si sa k nej dostal.

ak myslis tie 2 otvory take 2 sruby ktore su v predu pri vanose, ja som jednu zalepil lepidlom na kovy, lebo sa mi podarilo trhnut zavity na nej, je to velmi jemny hlinik ;(
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

kajo1

Piatok, 4. Februára 2011, 20:52

Kukni sem kámo, pred časom som tým prešiel a napísal som podrobný návod, ako na to:
bmw5/menil-som-tesnenia-na-vanos-e-re-az-napina-foto-t30499.html

Držím palce.
Ak máš otázku ohľadne klímy, napíš, ak budem vedieť, poradím.

jararak

Sobota, 5. Februára 2011, 16:01

nedaval si to aj na opel klub? lebo tam som videl podobnu pracu s tym pripravkom a fixkou, velmi dobre spravene, tiez ze som viac nefotil ked som menil ja vanos (bol som zasvineni snad po pety)
bmwcoding.sk

kajo1

Sobota, 5. Februára 2011, 18:35

Áno, to som bol ja.
Ak máš otázku ohľadne klímy, napíš, ak budem vedieť, poradím.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných