... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

veverka
Autor témy
Auto: E39 525 tds
Kraj: Bratislavský

vplyv ABS/ASC na automat, e39

Sobota, 5. Februára 2011, 16:01

Ahojte,

tak nenasla som temu, ktora by mi to uplne objasnila, takze tu je moj problem:
- pred tyzdnom mi zacalo svietit abs+asc, tak som isla za chlapom, co mi servisuje auto, ze to hodime na diagnostiku, medzitym som si zacala vsimat take trhave neiste radenie medzi 4-5
- diagnostika v utorok vyhodila, ze chyba je na pravom prednom snimaci a chyba pri prevodovke (neviem co presne), ale bolo tam nizky privod elektriny, chyba sa objavila pri napr. 8,6 napati
- v stredu a vo stvrtok mi auto uz prestalo radit 5, v piatok sa pridala aj 4 (s tym, ze ju este obcas zaradil)
- a vuala v sobotu mi s odrenymi usami zaradil pocas 25 km iba dvakrat 3 #-o
Takze moja otazka znie, ma pravy predny snimac vplyv aj na radenie automatickej prevodovky? bo tuto odpoved som nikde nenasla O:)

PS: plus sa mi dnes par km pred zastavenim doma rozsvietila baterka (pritom som kupovala novu asi pred 2 mesiacmi) :?:

Takze vsetky objasnenia tohto problemu su u mna vitane ... aspon nech viem, co mam tento tyzden cakat, ked ho postavim do servisu. Thanks

Užívateľov profilový obrázok
korado
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Re: vplyv ABS/ASC na automat, e39

Nedeľa, 6. Februára 2011, 10:16

čo ja viem, a bolo mi povedané z viacerých zdrojov tak by to vplyv na automat mať nemalo. Tiež mi momentálne nefunguje ABS/ASC, jazdím bez riadiacej jednotky, ktorá je na repase a nepostrehol som zmenu pri radení. Automat radí podľa otáčok a nie podľa rýchlosti...
INSTAGRAM: korado_korado

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: vplyv ABS/ASC na automat, e39

Nedeľa, 6. Februára 2011, 15:31

Ano E39ka automat radí uplne blbo ked je vadný niektorý snimač ABS a dokonca som zažil prípady že manuálne radenie neradilo vôbec. Len taka rada na zaver nie každá E39ka príme iné čidlo ako original BMW/Siemens ! Vymen čidlo zmaž zavadu a malo by to byť OK.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných