... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
M.B.W. napísal:tak ja som to z tych 12 stiahol na 8,4 a to tiež jazdím celkom svižne
chefino napísal:Aha, tak pokiaľ ho nemáš nakalibrovaný (návod je tu niekde na fóre), tak sa to môže značne líšiť od reality (mne to lietalo na rôznych BMW od 0,5 do 1,5 litra na 100 km). Takže treba dať plnú, zresetovať tachometer, jazdiť, potom dotankovať plnú a vydeliť litre počtom prejdených km a vynásobiť krát 100. Potom budeš vedieť, na čom reálne si :)
voMacK napísal:
prave tuto matematiku popravde ja moc nechapem..a neuznavam..pretoze nazohladnuje palivo spalene pocas statia [motor bezi, palivo sa spaluje, no pocet km nenabieha]...
BC toto vsetko zohladnuje..preto sa podla mna lisi to co zobrazuje BC s tym, co clovek zisti ked pocita litre na blockoch :)
mna osobne zaujima kolko paliva som spotreboval celkovo..nielen pocas pohybu auta...
cize chcem pvoedat ze vyssie uvedena metoda je spravna len za teoretickeho a dost nepravdepodobneho predpokladu, ze auto je neustale pocas chodu motora v pohybe :)
M.B.W. napísal:no hoši, klídek
idem nato vid chefino rady a som zvedavý ako dopadnem. Včera som tankoval do plna tak vam dam tak za 10-12 dní vedieť.
Skúste si tipnúť, tomu kto bude bližšie visím jedno pivečko:-)
Ja nebudem tipovať, aby som si nahodou nevisel sam sebe
M.B.W. napísal:Nazdar chalani!
Tak som teda počítal a vyhral chefino![]()
priemerna spotreba prepočítaná na prejazdené km a natankované palivo : 10,6 l
čo je dosť daleko od BC ktorý aktualne ukazuje 8,1 l
Takže idem kalibrovať
chefino čo piješ?
------------------
apropo chefino nevieš náhodou ako sa dostanem do servisného menu 20 ak mam malý BC?