Streda, 19. Januára 2011, 14:02
Caute,
som tu novy, niesom velky autickar, ani som nebol zatazeny na nejaku znacku, jedine bol som trochu na Audi kedze moj otec mal kedysi Audi 200 quattro. Ok zacnem svoj pribeh.
Mal som Kia Soul. (Este ho aj mam, planujem ho predat) Najazdil som na nom 19 000km, co bolo fajn auto a zatial uplne bez chyby, ziaden problem ale rozhodol som sa kupit si nieco lepsie.
Za tyzden som soferoval Audi A6 quattro, Mercedes ML, Mercedes C, BMW takmer nove trojkove nejake dieslove v bazare, BMW e46 330d touring, Nissan Navara, Kia Sportage (ten novy) a nove Kia Sorento.
Tyzden som sa trapil, nevedel som dokonca ci chcem SUV alebo sedan, vedel som, ze hladam nieco, do coho ked sadnem a povozim sa tak to bude super a mojim cielom bolo 1.dobry pocit z vlastnenia poriadneho auta 2.bezpecnost 3.pohodlie 4.automat 5.pokial mozne 4x4 6.nie prilis ojazdene ani stare.
Najprv som soferoval Audi A6 quattro s automatom. Perfektna jazda, splnalo moje kriteria ale neprestal som hladat dalej, mal som pocit ze chcem nieco vyraznejsie.
Nasledovalo BMW e46 330d touring. V pozitivnom slova zmysle som mal pocit ze sedim v nejakej nemeckej zbrani, podobnou je ocel ktora je pohanana torpedom. Zvuk, posed a pod. na mna robilo velky dojem. Ale je to zadny nahon a ja som sa tomu chcel vyhnut a chcel som nieco este novsie.
V Mercedese ML som citil ze s tym by som sa vedel kludne uspokojit, ale chybalo mi v tom aute nieco co by sa viac hodilo pre mladeho cloveka a sviezi mlady duch, takze som hladal dalej. Inac mu nechyba vobec nic.
Mercedes C ma velmi oslovil a dokonca aj ked nesplnalo v niektorych bodoch moje kriteria, tie ostatne poziadavky zacali prekryvat nedostatky. Automat, perfektna jazda vo velkom style, takmer nove auto. Kedze niesom zaryty jazdec, kamarati ma odhovarali ze zadny nahon nieje v zime pohodlny a je dost nebezpecny, chcel som nieco kde sa budem niest uplne v pohode.
BMW z bazaru, takmer nove. Bohuzial neviem dalsie parametre. Ukazal som na neho hned ako som vystupil z Cecka. Je to ten novy typ trojkoveho BMW. Po Mercedese som sa tam citil ako vo favorite. Urcite to starsie trojkove BMW dava pocitit nieco viac ako to nove. Aspon mne. Siel som v nom asi 3 km do najblizsej dediny, auto takmer nove ale pre mna nic zaujimave. Sla so mnou aj frajerka a poznamenala ze to je nic oproti Cecku. Mozno pre autickarov ktori su uzivaju rychlu jazdu do zakrut hej, ale pre mna to bolo nieco neprijemne, interier nic extra.
Nissan Navara. Vratil som sa spat k SUV a chcel som skusit hovädo. Super, ale s tym ist do chorvatska by nebolo velmi prijemne. Po ostatnych autach Nissan vyhraval v cene a na prevazanie medzi malymi mestami a dedinami sa mi paci jeho hovädnost.
Kia Sportage. Uz som bol zufaly a celkom sa mi pacil novy design novych Sportage. Vzdal som to a uspokojil sa s myslienkou ze si aspon kupim uplne nove auto a nie jazdene. Prihlasil som sa na testovaciu jazdu. Hned rano som tam prisiel, sadol do auta plny ocakavania a hned mi radostne kutiky ust klesli. Nieje to SUV a pocit z SUV uz vobec clovek nema. Kedze som mal KIA Soul, mal som pocit ze nadalej sedim v KIA Soul len z vonku to inac vyzera. Na ceste to slo dobre a sedelo dobre ale viac v tom nebolo. Priestoru velmi podobne, posed a vyhlad takmer ten isty. Navyse mi povedali, ze automat mi vedia dodat az za 5 mesiacov kvoli velkemu zaujmu.
Hned som si vypytal Sorento na test. To uz je SUV a mali automat ale za tolko penazi by som pri lepsej znacke s trochu jazdenym autom dostal viac. Odchadzal som z Kie bezradny.
Nastalo svetlo a dostal som tel. k prezretiu 5koveho BMW Xdrive trojliter. Po tolkych autach (aj ked som lajik) som uz vedel viac co chcem a co mi imponuje a co nie. Auto parametrami splnalo moje poziadavky uplne, ostavalo uz len sadnut a skusit ho. Totalne ma dostalo, pocitil som ze to je to prave, auto sa ku mne 'prihovaralo', oproti Sportage, ci Nissan, to auto 'zilo'. Krasny zvuk, automat, pocit komfortu a dolezitosti. Detaily na kazdom centimetri, materialy v interieri ktorych som sa musel dotknut a obdivovat, pevnost a vaha na ceste akoby som bol na kolajniciach. Neviem si uzivat rychlu jazdu, co si vsak viem uzit je akceleracia. A to auto ma akceleraciu na ktoru clovek proste nezabudne. Nie len rychlostou, ale aj charakterom. Povedal som si, ze to auto nieje len auto, je to odreagovanie po praci, je to zazitok, clovek pride na ine myslienky a emocie.
Naposledy upravil/-a
DRaGoNIER v Streda, 19. Januára 2011, 14:28, upravené celkom 3 krát.