... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
hocico
Autor témy
Auto: 530 xd e61
Kraj: Banskobystrický

Prosim surne o radu ohladom divne lacneho 530xD touring 2008

Streda, 12. Januára 2011, 22:50

Ahojte všetci.Už dlhšiu dobu uvažujem o kúpe 530xd a dnes som dostal super ponuku,aká sa mi ťažko odmieta.Mam možnosť kúpiť 530ku rok 5/2007 poslednú verziu(steptronic 8stupňová prevodovka) 4x4 173kw(235ps)automat,nezávislé kúrenie....
Ja som v práci v zahraničí a tak som to poslal pozrieť oca s kamarátom a s jedným automechanikom a klampiarom zároveň. On to auto hneď o komentoval že pravá strana bola kus buchnutá,vraj nie moc a je to pekne spravené,určite nie dáky garážoví majster,dalej vraj interiér zodpovedá tachometru (cca 145 000km) stoličky,pedále,volant,riadiaca páka atd...nie sú opotrebované,motor vraj ide veľmi pekne a pravidelne.Auto je s talianska.Hoc majiteľ bazáru tvrdí že auto nebolo 100% búrané(a mieni to napísať aj do zmluvy),klampiar si stoji za slovom.Jedine čo sa mi na tom aute nezdá je cena.18 500E. Prosím vás poradte mi čím skôr a čím viacerí,lebo ja už mam pripravené na pondelok peniaze,plánujem ho vyskúšať a ak sa mi bude páčiť aj ho kúpiť.Pozeral som tých aut viacero,ale za takú cenu som ešte nikdy a nikde nevidel.
Ps.Bez problémov dá spraviť kontrolu originality.
Naposledy upravil/-a hocico v Streda, 12. Januára 2011, 23:04, upravené celkom 1 krát.

hocico
Autor témy

Re: Prosim surne o radu ohladom divne lacneho 530xD touring

Streda, 12. Januára 2011, 22:54

Zabudol som dodať že je ku nemu aj serv.kniha

minco
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 13. Januára 2011, 09:02

hocico napísal:
Ahojte všetci.Už dlhšiu dobu uvažujem o kúpe 530xd a dnes som dostal super ponuku,aká sa mi ťažko odmieta.Mam možnosť kúpiť 530ku rok 5/2007 poslednú verziu(steptronic 8stupňová prevodovka) 4x4 173kw(235ps)automat,nezávislé kúrenie....
Ja som v práci v zahraničí a tak som to poslal pozrieť oca s kamarátom a s jedným automechanikom a klampiarom zároveň. On to auto hneď o komentoval že pravá strana bola kus buchnutá,vraj nie moc a je to pekne spravené,určite nie dáky garážoví majster,dalej vraj interiér zodpovedá tachometru (cca 145 000km) stoličky,pedále,volant,riadiaca páka atd...nie sú opotrebované,motor vraj ide veľmi pekne a pravidelne.Auto je s talianska.Hoc majiteľ bazáru tvrdí že auto nebolo 100% búrané(a mieni to napísať aj do zmluvy),klampiar si stoji za slovom.Jedine čo sa mi na tom aute nezdá je cena.18 500E. Prosím vás poradte mi čím skôr a čím viacerí,lebo ja už mam pripravené na pondelok peniaze,plánujem ho vyskúšať a ak sa mi bude páčiť aj ho kúpiť.Pozeral som tých aut viacero,ale za takú cenu som ešte nikdy a nikde nevidel.
Ps.Bez problémov dá spraviť kontrolu originality.

ak je z talianska, bol na ňom vôbec menený olej? :DDD
žartík...

No tak čo ja viem, cena je síce nižšia, ale za tým môžu byť rodinné dôvody a pod...
Samozrejme auto mohlo byť aj vytopené, na to by som si dal fakt bacha
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

hocico
Autor témy

Štvrtok, 13. Januára 2011, 09:13

To auto je krásne nablískané,bez škrabancov ma zodraté pneu a treba menit brzdové obloženie,inak si ten chlapík nič nevšimol. Dodal že po motorickej stránke ide veľmi pekne,ale že viac povedať nevie...pod motor a zvyšok auta nevidí.Som mu povedal že to ma potešil že motor ide tak pekne a on dodal "na to aby si sa pohol aj ty,nepotrebuješ len nohy" nevyjadril sa či by to auto on kúpil alebo nie.To sa musím vraj rozhodnúť sám. On by vraj za použité auto toľko nedal.A to isté vravia rodičia,ale oni sa mi do toho už nechcú starať.

Nejaká rada ako jednoducho zbadať či to zatopené bolo?

Hayo
Auto: BMW E65
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 13. Januára 2011, 09:27

ahoj,

mne pripada cena ok,urcite to este stiahni :-) ale podla moznosti by som siel stym aj do autorizovaneho servisu.

Bazar to asi nebude predavat z rodinnych dovodov :lol:

Hayo

hocico
Autor témy

Štvrtok, 13. Januára 2011, 09:37

Hayo napísal:
ahoj,

mne pripada cena ok,urcite to este stiahni :-) ale podla moznosti by som siel stym aj do autorizovaneho servisu.

Bazar to asi nebude predavat z rodinnych dovodov :lol:

Hayo

Presne to ma napadlo že bazár to asi z r.d. nepredáva. Cena sa mi zdá málo proti autoscout24.de a mobile.de
Bojím sa aby som nekúpil vrak a neoklamal sa... zostane mi šrot a :^o :(

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 13. Januára 2011, 12:29

hocico napísal:

Presne to ma napadlo že bazár to asi z r.d. nepredáva. Cena sa mi zdá málo proti autoscout24.de a mobile.de
Bojím sa aby som nekúpil vrak a neoklamal sa... zostane mi šrot a :^o :(

zober to do autorizovaneho BMW servisu, nech podla VIN preveria servisnu historiu, potom nech to napichnu na diagnostiku. Najlepsie by bolo, keby mali mobilnu diagnostiku, aby si to mohol zobrat prevetrat a oni by sledovali live data, ci je secko ok... Ak by ani v tomto nebol problem a vsetko by sa javilo na 100%; zobral by som ho.
good luck
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

hocico
Autor témy

Štvrtok, 13. Januára 2011, 12:55

To sa ľahko povie. :( ver že by som to tak spravil rád,ale kto by mi dal auto nech si to všetko pozisťujem? našiel som prvú vec čo mi v tom aute chýba. Má vraj nezávislé kúrenie,ale nemá vyhrievané sedadlá.To mi dosť vadí :-k

voMacK
Auto: G31 540i

Štvrtok, 13. Januára 2011, 13:56

hocico napísal:
To sa ľahko povie. :( ver že by som to tak spravil rád,ale kto by mi dal auto nech si to všetko pozisťujem? našiel som prvú vec čo mi v tom aute chýba. Má vraj nezávislé kúrenie,ale nemá vyhrievané sedadlá.To mi dosť vadí :-k

nechapem....ved zavolaj do najblizsieho BMW servisu, zisti ci maju vsetko potrebne..zavolaj do bazaru, co chces s autom robit, ze ho tam pojdete doviest..ak nema vlastne SPZ zozen si odtahovku [myslim, ze to stoji za tie investicie], ak SPZ ma, tak o problem menej...
vyhrievane sedakcy su vyborna vec a ak to ma kozene potahy tak priam nepostradatelna...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

hocico
Autor témy

Štvrtok, 13. Januára 2011, 14:06

Lopo

Štvrtok, 13. Januára 2011, 15:10

e60tka mala 8 stupnovy steptronic? to sa mi akosi nechce verit

a inak v taliansku moc vyhrevy sedaciek neficia... cena mi prijde nizsia, ale zase nie nejak zavratne
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

hocico
Autor témy

Štvrtok, 13. Januára 2011, 15:56

ja neviem čo je 8stup.steptr. a či to to auto ma alebo nie. Už sme dohodnutý že ráno ideme na stolicu,kontr.originality,či bolo auto havarované alebo nie,či bolo zatopené a pod... ak mi povedia v servise že auto zodpovedá stavu aký očakávam,berem ho.

Lopo

Štvrtok, 13. Januára 2011, 16:56

no celkovo osemstupnova aut. prevodovka bola u BMW prvy krat pouzita az pri najnovsej sedme, tj. F01, preto si myslim, ze v tej e60 to bude ten starsi, akurat neviem ci tam isli sest alebo sedem stupnove... ak to chces zistit, tak najjedoduchsie mas namieste to hodit do S/M rezimu a ked zacnes radit manualne tak ti na palubke vyskoci aku rychlost tam mas, tak uvidis az pokial sa dostanes :)
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

hocico
Autor témy

Štvrtok, 13. Januára 2011, 17:05

takže ak tam bude sedmička je to OK?

Lopo

Štvrtok, 13. Januára 2011, 17:16

vravel som ze neviem presne ako je to u e60tky s automatom, ale myslim si ze do urciteho rocniku mali 6rych. a potom im asi dali ten novsi, 7rychlostny... teraz ma napadlo, ze ved to pozri v technicaku, tak to musi byt napisane :) potom to mozes v aute skontrolovat

edit: tak podla ETKcka je napisane ze mala cely cas tu istu prevodovku, takze 6stupnovu
Naposledy upravil/-a Lopo v Nedeľa, 16. Januára 2011, 10:52, upravené celkom 1 krát.
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných