... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Johnny_R6
Autor témy
Auto: E38 728iA, X5 E53 V8
Kraj: Nitriansky

Zopar rad ohladom e39 Touring

Štvrtok, 6. Januára 2011, 13:08

Zdravim pani, potreboval by som par rad ohladom mojho touringu , ako vam funguje zatvaranie kufra ?? pretoze mne to ide iba obcas , akonahle kufor otvorim tak ta ticka co sa tam toci zostane stat dole no a potom ho uz nezavrem a ani nijako nedonutim tu ticku aby kufor pricucla .. preto sa pitam vas vcom moze byt problem :-k

no a druhy problem je v klimatizacii , auticko je po nehode a ventilator klimatizacie mam z automaticky ovladanej klimi no a ja mam manualne a problem je vtom ze konektor z ventilatora ma 4vyvody a protikus z auta ma iba 3 , tak sa chcem opitat ci nema niekto skusenosti stym ci by sa to nedalo nejako poriesit prepinovat alebo take nieco alebo musim menit cely vetrak ..

Za vsetky rady vopred dakujem :wink:
Pokial nemáš pre BMW srdce , je to pre teba len obyčajné auto ;-)
EX E53 X5
EX E39 525dT "VermontGreen"
EX E46 320dTA 2001

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Re: Zopar rad ohladom e39 Touring

Štvrtok, 6. Januára 2011, 14:21

Johnny_R6 napísal:
Zdravim pani, potreboval by som par rad ohladom mojho touringu , ako vam funguje zatvaranie kufra ?? pretoze mne to ide iba obcas , akonahle kufor otvorim tak ta ticka co sa tam toci zostane stat dole no a potom ho uz nezavrem a ani nijako nedonutim tu ticku aby kufor pricucla .. preto sa pitam vas vcom moze byt problem :-k

no a druhy problem je v klimatizacii , auticko je po nehode a ventilator klimatizacie mam z automaticky ovladanej klimi no a ja mam manualne a problem je vtom ze konektor z ventilatora ma 4vyvody a protikus z auta ma iba 3 , tak sa chcem opitat ci nema niekto skusenosti stym ci by sa to nedalo nejako poriesit prepinovat alebo take nieco alebo musim menit cely vetrak ..

Za vsetky rady vopred dakujem :wink:

Ak myslis to magneticke privieranie kufra tak mne to ide perfektne (teda dufam lebo vacsina co ide tym autom prvykrat a nieco berez kufra tak to potom zavbuchne z vysky ako na MBcke ale mne zas v zime zacalo blbnut zadne okno nakufri :D niekedy sa neotvori vobec ze ziaden kontakt a na druhy den sa zacne sam otvaraz z nicoho nic :D

K tomu vetraku to ti osobne neviem povedat ale ked by si chcel ten z ATklimy davat prec ozvi sam i lebo mne zevraj nejde :D neviem ci neni len zapojeny ale bolo mi pvoedane ze kzed nechcem prehriat chladic nemam si ju pustat, yes :D
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Johnny_R6
Autor témy
Auto: E38 728iA, X5 E53 V8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 6. Januára 2011, 16:40

hej hej :D ale tak ja som iny pripad :) auticko si nadovsetko vazim len mi nejde do hlavy preco niekedy ide zavret a niekedy nie ale viac je pripadov kedy jednoducho kufor nezavrem a netusim preco , mozno je chybny motorcek alebo nieco podobne , no neviem ..

no a ktomu ventilatoru , chcel by som vedet ci je na automatickej rovnaky ako na manualnej :-k podla mna by mal byt ventilator rovnaky , niekde som cital ze starsie mali 3 pinove konektory a novsie 4 pinove alebo naopak neviem :idea:
Pokial nemáš pre BMW srdce , je to pre teba len obyčajné auto ;-)
EX E53 X5
EX E39 525dT "VermontGreen"
EX E46 320dTA 2001

sesto
Auto: BMW 530i E39
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 10. Januára 2011, 14:16

Nebolo by zle to pomerat ci nemas zlomene kable pri pantoch.
Je to tu riesene ale pri nefunkcnom zadnom stieraci co je moj problem

BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Streda, 12. Januára 2011, 22:37

[quote="Johnny_R6"]hej hej :D ale tak ja som iny pripad :) auticko si nadovsetko vazim len mi nejde do hlavy preco niekedy ide zavret a niekedy nie ale viac je pripadov kedy jednoducho kufor nezavrem a netusim preco , mozno je chybny motorcek alebo nieco podobne , no neviem .. _______________________________________________________________________________________________________________

Nazdar... No to sa už aj mne stalo, že pár ľudí mi j****blo tým kufrom a mňa pichlo v srdci :) Ale k veci... mal som tiež tento problém, tak som sa ho rozhodol riešiť. Rozobral som komplet dvere a po 2 dňovom rozmýšlaní, že ako to funguje som prišiel na chybu. Celý mechanizmus pozostáva z dvoch motorčekov. Jeden je v spodnej časti, ktorý otáča ten pánt, aby pritiahol kufor a jeden je hore v oblasti otvárania kufra, tento je menší a nazýva sa to WDO motorček. Tento dáva signál spodnému motorčeku prostredníctvom mikrospínača, ktorý spína kolajnička monitorujúca pohyb kufra, resp. že či ide o otvorenie kufra, alebo zatvorenie. Keď to rozoberieš, tak pochopíš. 5ažko sa to takto opisuje. Ten mikrospínač v tom menšom WDO motorčeku som mal opotrebovaný a v dôsledku toho tá kolajnička nedávala signál kufor priťahovať a odťahovať. Neviem, že či pochopíš... :) Ale určite to bude ten motorček.
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných