... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

blesk
Auto: x1 18xd (2015)
Kraj: Bratislavský

Re: BMW M3 E36

Utorok, 11. Januára 2011, 17:19

Dodo ak by to bola zla investicia tak by to auto muselo nieco aj stat. 6tis Eur srandovna suma za kus zabavy a techniky:-) - druhe resp tretie auto ti peniaze skor usetri ako minie. Odkedy mam M3 tak mi klesli vydaje na auta. Lebo kym som mal hot hatche na ktorych som aj denne jazdil ktore sice boli na prevadzku asi o 40-50% lacnejsie bolo mi to prd platne ked som minul priemerne 200-250 Eur mesacne na benzin a cca 300-400 na udrzbu (no dostavli co to navyse:-) teda solu 500-650Eur, teraz mi to vychadza menej cca o 100-200 eur na mesiac. Predtym som nabehal ale cca 1000-1500mesacne, teraz ked do toho zaratam aj zimu kedy nejazdim asi 150-200km mesacne:-). ano jasne cena na km je vyssia ale podstatne su celkove naklady - to citis na penazenke. Plus nemusis stale riesit dilemu ci je sportove auto dostatocne pohodlne, tiche, dost malo zerie a pritom neni moc obezne na okruh a zabavu. Tato vecna dilema dospela tam ze sa vyrabaju sportove diesle v SUV baleni (napr Touareg R50) neni to ani jedno ani druhe a este len to je zla investicia - aj ked urcite bude podstatne vacsia cast populacie hikat aky si sikovny podnikatel ci manager (ci megaloman?) ked mas take fasa auto ako ked mas "staru bezcennu hrcu" ktora ma ale ovela viac spolocne so zavodakom (sportovym autom) ako ten Touareg.

ale spat k modrej M3 E36 - jasne neburana je maloktora. a kedze to neni ani auto na budenie dojmu tak nejake vlnite boky po zlom gitovani su neni najpodstatnejsie pri cene 6tis Eur ak bude mechanicky fungovat dobre. Auto ale nebudi inak dojem zanedbanosti a kritickeho nedostatku financii co je pre dobry TS dost dolezite

Co s atyka ineho auta tot vecna otazka.
Moje doterajsie zavery su ale take ze malokto vydrzi pri jednom aute nejak dlho pokial sa o vec zaujima dost intenzivne - lebo ma chut s astale niekde posuvat - bud jazdecky alebo aspon pocitovo:-)

zvazoval som aj ja alternativu prenajmu auta ale lacnejsie to ani nie je ale ani drahsie - len navyse mas na "krku" radost a starost zaroven:-). 30min na SK ringu v CTR 8g. stoji 370 Eur tak si to mnoze zratat kazdy.

Užívateľov profilový obrázok
Addict
Auto: ///M3 e36
Kraj: Zahraničie

Utorok, 11. Januára 2011, 20:08

dodoIPD napísal:
Tiez by som chcel aby sa mi doma valalo 6 tisic euro :roll:

Inac, rozmysli si ci fakt chces M3. Ked kukam na ceny benzinu tak by som kaslal nato.

Kolko aut je na tejto planete , ktore neboli aspom tuknute co maju 10 a viac rokov? :)

Inac v tej debate su dobry , ze 200t kc za E36 M3 , tych aut bolo vyrobenych prilis mnoho nato aby mali nejaku hodnotu, bude to presne to iste co E34 M5.

Jedine auto ktore bude mat hodnotu bude E30 M3 a starsie.

Pokud nekdo,jeste pred koupi M3,bude sledovat za kolik je momentalne cena benzinu,tak at se na to vykasle,protoze vydaje za benzin bych resil po zazitcich za volantem,cenami za potrebne nahradni dily,az nekde na tretim miste,jen bude akorat zklamany.

Tak nejak s prestavkami, i bez ,sleduji ceny M3 e36 cca 5-6let a neni to tak dlouho,co se jeste dala slusna M3 e36 3.0 sehnat za ceny od 200-250tis.kc,dnes uz je to bohuzel problem.Neni to ani tak tim,ze by ceny M3 sly nahoru,spis jen tech opravdu peknych a nedojebanych (at uz provozem nebo tuningem) proste ubyva.
Prave e36 M3 coupe je nejvice ladene M a tech v originalnim stavu, je pri poctu vyrobenych cca 33tis.kusu,(dohromady coupe 3.0 + 3.2) uz hodne malo,nehledne na to,kolik z tech 33tis. uz vlastne ani nejezdi.
Sam jsem M3 e36 shanel neco pres rok( s rozpoctem do 300tis.kc a i tak to byl problem a to sem nebyl sam,vim o dalsich lidech),projel jsem jich kolem 16 a kdyz jsem videl,jak vetsina vypada nebo co ma za sebou,tak se nedivim,ze se da dnes e36 poridit i 5-6tis. E ,ale .....
Je to relativne dostupny M car a kde kdo si to chce zkusit,aniz by je "aura" kolem M,jakkoliv brala.
Samozrejme je relativni,co beres po pojmem hodnota?Extra s cenou stoupat nebudou,az na nejake vyjimky,jako extra zachovale GT ci GT2,ale padat si myslim take ne,jen se deli zrna od plev.

dodoIPD
Auto: BMW

Utorok, 11. Januára 2011, 21:24

Ja som samozrejme bral priemerne E36 M3 do uvahy, nie top stav auta.
Myslim si ze nahradne diely na M3 niesu az tak problem, vsetko okrem motora a jeho casti sa da zohnat.

MattyX
Auto: 325i mtech

Štvrtok, 13. Januára 2011, 20:15

dodoIPD napísal:
Ja som samozrejme bral priemerne E36 M3 do uvahy, nie top stav auta.
Myslim si ze nahradne diely na M3 niesu az tak problem, vsetko okrem motora a jeho casti sa da zohnat.

jen tak mimochodem nacenoval sem si genrálku motoru u S50 a moji M20 , jako nektrery dily u S50 sem neresil jelikoz rozvody byvaji OK , vanosy jelikoz ty prechozi majitel kupil za nové , a vlastne sem se dostal na uplne stejny ceny :mrgreen: :mrgreen: rozdil par korun uplně ... tedkom ty ceny ND i origo sou docela dostupny , porad levnejsi jak nejaky novejsi naftak :)
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

dodoIPD

Štvrtok, 13. Januára 2011, 22:36

Jasne ale dostupnost n.d motora je nizsia a cenovo narocnejsia ako nejakej M52B28

MattyX
Auto: 325i mtech

Piatok, 14. Januára 2011, 07:38

dodoIPD napísal:
Jasne ale dostupnost n.d motora je nizsia a cenovo narocnejsia ako nejakej M52B28

ja vím o víc S50 na díly jak M52 [-X :-" :mrgreen: :mrgreen: a cenově... to není taková darda ;) :)
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

cretino
Autor témy
Auto: ..kombik :)

Sobota, 22. Januára 2011, 17:41

chlapci, potreboval by som poradit...

KO mi pise na pozadovane VIN 000..

Klasifikácia: 000

Popis klasifikácie:
Stav identifikátorov vozidla (prvré číslo z klasifikácie):
0 - Údaje na identifikátoroch vozidla chýbajú, alebo došlo k odstráneniu tej časti karosérie, na ktorej výrobca umiestnil identifikačné číslo vozidla VIN.

Stav dokladov (druhé číslo z klasifikácie):
0 - Údaje v dokladoch sú nečitateľné alebo chýbajú.

Stav údajov evidencia vozidiel SR(tretie číslo z klasifikácie):
0 - V evidencii vozidiel SR sa nenašiel záznam o kontrolovanom vozidle, resp. jedná sa o jednotlivo dovezené vozidlo zo zahraničia.

ide mi hlavne o tu prvu "0"... auto je uz prihlasene na SK znackach... moze to byt problem? hrubky laku su povodne, neopravovane...
F11 525d
E70 35d

cretino
Autor témy

Re: ! ! ! ! BMW M3 E36 - KO?

Sobota, 22. Januára 2011, 18:56

...ja som sa asi pos.r.a.l, ale kupujem ho :mrgreen: :mrgreen:
F11 525d
E70 35d

blesk

Sobota, 22. Januára 2011, 19:13

takze namotany z tej z TT? popis teda stav a dojmy:-)

cretino
Autor témy

Sobota, 22. Januára 2011, 19:27

blesk napísal:
takze namotany z tej z TT? popis teda stav a dojmy:-)

jasne, strasne som sa namotal.. :mrgreen:

este je to dost cerstve (asi 30 min), ale skusim... auto vyzera brutalne zvonka.. ako som ho zbadal z dialky, zatmelo sa mi vsetko ostatne okolo a kym pri mne nezastavilo som asi nic ineho ani nevidel... ze nahovno lak? v reale to vyzera brutalne, opravovane nevyzera byt z vonka asi nic.. jasne, nejake skrabanceky sa nasli, ale na rok vyroby auta je to myslim si ze super.. takze exterier malo moje prve WOW (povedal som si, ze ked sa to WOW zopakuje tri krat, budem ohladne toho auta velmi seriozne uvazovat).. velmi jemnu hrdzu bolo vidno na leme praveho blatnika zvnutra, ale ziadna tragedia.. druhe WOW prislo, ked som sa do toho auta posadil.. je fakt vo velmi zachovalom stave, na vodicovej sedacke vidno v strede minimlane opotrebenie, ale okrem toho ziadne vyhrady k interieru som nemal... origo radio co bolo vymontovane dostanem k autu.. ked by som mal posudzovat auto(km) podla interieru, tak podla mna sedia.. po nastartovani sa motor prejavoval rovnomernym chodom, bez nejakych pazvukov.. green filter odtieneny nie je, takze asi pojde origo (dostanem k autu).. skusobna jazda - chalan nechal auto najprv zahriat, pacil sa mi jeho pristup ze tomu neponakladal za studena... taha to strasidelne, prakticky od zakladnych otacok az po 7k, podvozok(HR) nevydava pazvuky ani na trnavskej betonke, na podvozku treba vymenit lavy otoc.. pravy je vymeneny, k lavemu sa priznal majitel.. brzdenie s pustenym volantom je bez rezionacii, predne kotuce su nove a auto netaha ani do jednej strany... k autu je este nova spojka v cene... to bolo tretie WOW a prislo aj stvrte ohladne dohodnutej ceny.. :oops:
..moj priblbly usmev prestal az asi po 20 minutach, potom uz len kontrola udajov z KO podla VIN a bolo rozhodnute
..dufam ze sa neokaslem, ale mam z toho velmi dobry pocit..
F11 525d
E70 35d

blesk

Sobota, 22. Januára 2011, 19:46

tak super, zda sa ze niekto sa bude tesit najblizssie dni:-)

daj vsak potom fotky, ja co som videl este ked mal na nete aj ine fotky tak vyzral byt opravovany lavy bok tusim ak si dobre pamatam. Inak hned ako som ho videl tak som vedel ze ak by som nemal svoje siel by som na neho pozret lebo vsetko okrem tej lavej strany vyzralo nadstandardne dobre vzhladom na cenu. Ak je este aj kasna lepsia ako som si myslel tak myslim ze si mozes gratulovat a tesit sa.

cretino
Autor témy

Sobota, 22. Januára 2011, 20:32

blesk napísal:
tak super, zda sa ze niekto sa bude tesit najblizssie dni:-)

daj vsak potom fotky, ja co som videl este ked mal na nete aj ine fotky tak vyzral byt opravovany lavy bok tusim ak si dobre pamatam. Inak hned ako som ho videl tak som vedel ze ak by som nemal svoje siel by som na neho pozret lebo vsetko okrem tej lavej strany vyzralo nadstandardne dobre vzhladom na cenu. Ak je este aj kasna lepsia ako som si myslel tak myslim ze si mozes gratulovat a tesit sa.

no, to dufam ze mi bude robit len a len radost.. este musim nejake detaily poriesit a dotiahnut to do konca a je to moje.. :oops:

ak ti mam pravdu povedat, mal som z toho auta velmi dobry pocit a ked to bolo opravovane, tak to bolo velmi dobre spravene.. ale nevyzeralo to v reale na to, ze by to bolo nejak pokaslane..
kym ho ale nemam fyzicky doma tak som s vyjadreniami radsej opatrny, lebo nemam v poslednej dobre moc stastia na auta :oops: :oops:
akonahle to bude doma nahodim fotky vratane pribehu, lebo cesta za snom, hlavne tato je velmi, ale velmi klukata a plna nastrah :D
F11 525d
E70 35d

blesk

Sobota, 22. Januára 2011, 23:32

tak nech to nezakrikneme, drzim palce

dodoIPD

Nedeľa, 23. Januára 2011, 01:08

Tak tak , treba kupovat auta v dobrom stave.

Ja som sa uz poucil hadam, ta moja M3 ma stala neskutocne peniaze uz , ale tak aspom viem ze tam mam 1/2 auta noveho :))

Ked bude doma povedz , dojdem kuknut.

cretino
Autor témy

Nedeľa, 23. Januára 2011, 17:10

diki moc chalani :bmwball:

jasne, ked nebude snehu dame nejake stretko a pokecame
F11 525d
E70 35d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných