... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Inscene
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Re: Moj plán - max do roka kúpiť nejaké slušné BMW E46 - cou

Streda, 22. Decembra 2010, 19:07

sa mi lubi ze tu ludia davaju rady ktore niekde citali pripadne si myslia

Ku kolesam :

e46 je vseobecne tvrdsie auto ci uz na na 16 alebo 18,19 ... ide o to ze to auto sa skoro vobec nenaklana ako niektore auta ked ides do zatacky a tak .. dalej auto je podstatne pevnejsie na 18 kach lebo mas gumu ktora sa nehybe ked 'potrasies' s autom .. rozdiel medzi 17 18 19 neni velky v komforte..pritom vyzualny je MARKANTNY...cize aspon 18 ...

kazdy kto ma pochybnosti rad ho odveziem na mojom aute.. a hlasky typu podvozok menim kvartalne su mimo

Ku kozy : auto bez koze vyzera o 2-3 triedy horsie ako s kozou..nehovoriac ze tie latkove sedacky u bmw su fakt otrasne ..a vonu koze nicim nenahradis ..

jasne ze v lete je ti chvilu teplo ked si sadnes .a v zime ale nevidim rozdiel lebo mas hrubu bundu + vyhrievanie sedacky

dalej ked sa o kozu staras vyzera stale ako nova ! cize na nej vidno zaujem majitela o vozidlo.nehovoriac ked nieco vylejes len to utres a nemusis tepovat jak blbec..koza ti popraska lenked sa o nu nestaras !

bmw v zime je take iste ako ako ostatne .. hlavne je mat kvalitne pneu a pouzivat ROZUM .. ten asc dsc ti dost pomoze..

resp. mercedes je tiez zadny nahon a myslis ze vsetci co maju medura tak ho nechavaju na zimu doma ??:) smiech

k motorizaci ako chces .. 330cd je fajn nafta moderna slusny vykon spotreba o 2 litre mensia ako 330i benzin

330ci benz dost drahe auto hlavne v nemecku ale skoro bezporuchove.. cize menis len bezny spotrebak

a hlavne kup auto co z najlepsiu vybavou lebo vybava sa tazko doplna ..

michal
e46 330i
e28 544i

Milan77
Autor témy
Auto: fiat

Streda, 22. Decembra 2010, 19:37

sili napísal:
Momentalne je zima a kolko BMW vidis na cestach? Ja celkom dost.
Ad. "Kozeny interier by som si do auta nedal." Toto hovoria ludia, ktori na ten kozeny interier nemali ked si kupovali auto (Aj moj pripad a lutujem). BTW, koza ti vydrzi 100 rokov ak sa o nu staras. "V lete sa potim na kozi." Toto hovoria ludia, ktori nemali na klimu ked si kupovali auto, alebo im je tazko ju zapnut kvoli +1l vyssej spotrebe. Zalezi co chces.

Moja rada: Nekupuj si BMW, ked vies, ze vsetky peniaze ktore zarobis pojdu do auta. Su aj ine znacky a ine auta. Ja mam okrem bawa aj 1.2 HTP do mesta, lebo mi niekedy posluzi lepsie.

No práveže mne sa koža velmi páči - ja ju nemám, ale to neznamená, že som nikdy v takom aute nesedel.. to "V lete sa potim na kozi." si mi moc dobre neobjasnil, pretože podla mna, kto ma na kožu si klímu určite dá - alebo má (aspon som nevidel auto s kožou a bez límy)
tvrdenie - "koza ti vydrzi 100 rokov ak sa o nu staras" - prídem sa na teba pozriet, ked budeš mať 90 rokov, aku budeš mať kožu :-D hh - to bol vtip.. no určite vydrží pri dobrom zaobchádzaní dlhšie ako látka, ale myslím si, že tiež záleží, aká je to koža.. Preto by ma aj
zaujímalo, aká je kvalita kože použitej v E46 kách???
Nad čím som sa ale najviac pozastavil bola "tvoja rada" - myslíš, že náklady na prevádzku E46ci (dajme tomu 328) budú až tak vysoké,
že všetky peniaze čo zarobím dám do auta???

Milan77
Autor témy
Auto: fiat

Streda, 22. Decembra 2010, 19:51

Inscene napísal:
sa mi lubi ze tu ludia davaju rady ktore niekde citali pripadne si myslia

Ku kolesam :

e46 je vseobecne tvrdsie auto ci uz na na 16 alebo 18,19 ... ide o to ze to auto sa skoro vobec nenaklana ako niektore auta ked ides do zatacky a tak .. dalej auto je podstatne pevnejsie na 18 kach lebo mas gumu ktora sa nehybe ked 'potrasies' s autom .. rozdiel medzi 17 18 19 neni velky v komforte..pritom vyzualny je MARKANTNY...cize aspon 18 ...

kazdy kto ma pochybnosti rad ho odveziem na mojom aute.. a hlasky typu podvozok menim kvartalne su mimo

Ku kozy : auto bez koze vyzera o 2-3 triedy horsie ako s kozou..nehovoriac ze tie latkove sedacky u bmw su fakt otrasne ..a vonu koze nicim nenahradis ..

jasne ze v lete je ti chvilu teplo ked si sadnes .a v zime ale nevidim rozdiel lebo mas hrubu bundu + vyhrievanie sedacky

dalej ked sa o kozu staras vyzera stale ako nova ! cize na nej vidno zaujem majitela o vozidlo.nehovoriac ked nieco vylejes len to utres a nemusis tepovat jak blbec..koza ti popraska lenked sa o nu nestaras !

bmw v zime je take iste ako ako ostatne .. hlavne je mat kvalitne pneu a pouzivat ROZUM .. ten asc dsc ti dost pomoze..

resp. mercedes je tiez zadny nahon a myslis ze vsetci co maju medura tak ho nechavaju na zimu doma ??:) smiech

k motorizaci ako chces .. 330cd je fajn nafta moderna slusny vykon spotreba o 2 litre mensia ako 330i benzin

330ci benz dost drahe auto hlavne v nemecku ale skoro bezporuchove.. cize menis len bezny spotrebak

a hlavne kup auto co z najlepsiu vybavou lebo vybava sa tazko doplna ..

michal

Kolesa - isto chcem 18" - to je mi jasné ako že svieti cez den slnko..podvozok si myslím, že by to mal zvládnuť (ak nebude väčší tankodrom ako teraz)
Poznámka ku koži - plne súhlasím..to leto ma trošku mätie.. zima ani tak nie..
S výbavou taktiež súhlas..
Jediné, čo je asi milné - nechcem 330ku ale max 328ci.. (320, 323, 328) niečo z toho.. len najazdím dosť km, čo tiež zvažujem
a idem to prerátať, o kolko viac zaplatím..

Poznámka k spotrebe - Porovnával som si rôzne autá,modely a motorizácie, ale napr keby si kúpim Bravo HGT (150 koní, spotreba 10l priemer - ma ho kamarat, komfort slabý, výbava..asi tak..)
alebo BMW 328 (192koní, spotreba 9,1l priemer - podla tu zistení, komfort dobrý si myslím aj na tých 18", výbava - akú si vyberiem) - a náhradné diely sú na HGT ovela drahšie ako na takéto BMW - robilo sa ich menej a je to uplne odlišné ako ostatné Bravo al Brava (iné ramena, čapy, plecharina..) - to je len jeden príklad.. porovnával som si viac aut..

kouBaMW
Auto: pár rezavých ešusů
Kraj: Zahraničie

Streda, 22. Decembra 2010, 20:43

dal sem to zde, at si pocte kdyztak vic lidi :smile:
fotky/recenze-z-asopisu-e46-330cd-t40135.html

Inscene
Auto: beamer

Streda, 22. Decembra 2010, 21:06

no boha to je ale recenzia !!

vela faktov sa tam dozvies....

radcej mohol dat realne foto auta nie face predface a kade co .

btw cd je fajn ale cena je okolo 11 tis a hore za pekne auto..
e46 330i
e28 544i

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Streda, 29. Decembra 2010, 14:36

ked už sme pri tej spotrebe spravil som ti maly priemer SKUTOČNEJ spotreby zo serveru www.spritmonitor.de
Benzín:
316: 8,43L
318: 8,63L
320: 9,78L
323: 9,42L
325: 9,93L
328: 10,21L
330: 10,42L

Diesel:
318: 6,34L
320: 6,70L
330: 7,64L

Tieto vysledky sú priemerná spotreba všetkých ktorí na tom serveri jazdia a odovzadavaju info, treba brať v uvahu že niektorych modelov je tam menej a niektorých viac.. A niekto tam jadzí na čo najmenšiu spotrebu a niekto tam odovzdava svoje dáta z nahanačky cez mesto ;).
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Streda, 29. Decembra 2010, 15:02

tieto čísla majú podľa mňa skutočnú výpovednú hodnotu
je to priemer, takže keď jazdím ako dôchodca, môžem sa dostať aj k lepším číslam, ak jazdím agresívnejšie, asi bude moja spotreba vyššia ako je ten priemer
spotreba od niekoho, kto resetuje vždy pri jazde z kopca, bez plynu a potom sa chvastá, že mu žere 320i rovnako ako 318i je poriadne odveci
inak tá 320d 318i 320i 330i presne sedí
a ten rozdiel medzi 316i a 330i je tiež nádherný 120k a 2L

spawner
Auto: ziga
Kraj: Košický

Streda, 29. Decembra 2010, 15:37

hmm , ja som na svojej 325 skusal, ale pod 9L som sa dostal len mimo mesta , v meste nebola sanca sa dostat pod 11l
:|
Nissan GTR

Slafino
Auto: BMW e87 130i
Kraj: Žilinský

Utorok, 4. Januára 2011, 19:22

No ja mam E46, 323i a spotrebu mam momentalne 9,4l/100km ale je zima, inac v lete je to tak 8,3 a to je 30% mesto a 70% mimo mesto!inac k motorom jedno, 6 valec je 6 valec a to je jedno ci diesel alebo benzin, ale ja mam benzin a nevimenil by som ho r6 je super!!!

WIRUS

Pondelok, 10. Januára 2011, 21:28

no a este sa nieco ja spytam snad ma tu "skalny baworaci" neukamenuju,tie spotreby a cisla vypadaju zaujimavo :) co poviete na LPGcko?lebo ked uvediem priklad:auto na plyn zere o 10% viac a o 3% ma mensi vykon co pri 330i a cca 230k a spotrebe ako udavate 10,5l robi ak dobre ratam spotrebu 11,6l plynu co je pri cene plynu cca 20skk nieco ako 5-6l nafty a vykon znizeny o 6-7k co sa strati,podla mna by sa to oplatilo pre motory 325i,328i,330i ale zas nezatracujem ani 330d :)
prosim vyjadrite sa aj k tomuto dakujem...

1morok
Auto: 330ci smg

Utorok, 11. Januára 2011, 22:31

neviem či ti postačí moja odpoveď:
ja viem o jednej X5 m54b30 na plyn a vraj to nerobí dobrotu
ak o niečom takom rozmýšlaš, určite si to nechaj namontovať niekomu, kto to už montoval presne na ten motor o ktorom uvažuješ a len ak ti dokáže dať pozitívne referencie či predajca(montážnik) ako aj majiteľ toho auta

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Januára 2011, 22:57

Ad koza: koza bez vyhrevu, to by bral asi len blazon, to ze sa v lete na tom niekto poti alebo smyka je individualne, ja som sa na tom nikdy nepotil a ani nesmykal, ale zas niekto sedel velda mna a povedal ze sa troska natu kozu lepi ale ako vravim je to individualne, v zime kym ohrabem auto tak zapnem motor, zapnem vyhrev a ked doohrabavam tak bunda je nazadnych sedackach a ja sedim v aute kde je teplo a este mi to aj hreje chrbat a tu chudobnu slovensku rit.

Ad plyn: Ked mas kvalitne sekvencne vstrekovanie s kvalitnou montazou, dostatujucim reduktorom a splynovacom nie je to absolutne ziadny problem ten vykon skoro nepocitis zmenu a aj ked je teraz cena 70centov za liter, furt tankujes za menej ako benzinaci za 1,45 ci za kolko je benzin. Takze LPG ano ale kvalitne nie nejaku podpriemernu haluz z ciernej nad tisou od fera z osady.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

WIRUS

Streda, 12. Januára 2011, 17:19

Ad plyn: Ked mas kvalitne sekvencne vstrekovanie s kvalitnou montazou, dostatujucim reduktorom a splynovacom nie je to absolutne ziadny problem ten vykon skoro nepocitis zmenu a aj ked je teraz cena 70centov za liter, furt tankujes za menej ako benzinaci za 1,45 ci za kolko je benzin. Takze LPG ano ale kvalitne nie nejaku podpriemernu haluz z ciernej nad tisou od fera z osady.[/quote]
ano samozrejme ze v riadnej firme s certifikatom,len neviem ci sa da aj diskova nadrz lebo nechcel by som moc bobmu v aute nosit a prisiel by som skoro o cely kufor :)

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Streda, 12. Januára 2011, 20:06

WIRUS napísal:
Ad plyn: Ked mas kvalitne sekvencne vstrekovanie s kvalitnou montazou, dostatujucim reduktorom a splynovacom nie je to absolutne ziadny problem ten vykon skoro nepocitis zmenu a aj ked je teraz cena 70centov za liter, furt tankujes za menej ako benzinaci za 1,45 ci za kolko je benzin. Takze LPG ano ale kvalitne nie nejaku podpriemernu haluz z ciernej nad tisou od fera z osady.

ano samozrejme ze v riadnej firme s certifikatom,len neviem ci sa da aj diskova nadrz lebo nechcel by som moc bobmu v aute nosit a prisiel by som skoro o cely kufor :)[/quote]

Samozrejme ze sa da, namiesto rezervy ti bachnu 60l nadrz ktoru natankujes ale ked budes znova tankovat tak tam vzdy natankujes 75% nadrze lebo ten zbytok sa ti tam nechava prazdny kvoli roztaznosti takze natankujes cca 50litrov mozno menej a na tie by si mal do 400km prejst za 35e.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

WIRUS

Streda, 12. Januára 2011, 20:20

Samozrejme ze sa da, namiesto rezervy ti bachnu 60l nadrz ktoru natankujes ale ked budes znova tankovat tak tam vzdy natankujes 75% nadrze lebo ten zbytok sa ti tam nechava prazdny kvoli roztaznosti takze natankujes cca 50litrov mozno menej a na tie by si mal do 400km prejst za 35e.[/quote]
a vacsia nadrz by sa nezmestila?to je celkom fajn lebo ja mam domov 250km

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných