... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Milan77
Autor témy
Auto: fiat
Kraj: Trenčiansky

Moj plán - max do roka kúpiť nejaké slušné BMW E46 - coupe

Streda, 15. Decembra 2010, 00:05

Ahojte všetci.

Dúfam, že tu nikomu nebude vadiť, keď si tu založím vlastnú tému. Nieje to len kôli tomu, aby som to tu plnil, ale hlavne preto, že už som si tu na stránke za 2 týždne, čo som tu zaregistrovaný kadečo prečítal, no chcem niektoré veci poradiť a "doladiť" presne mne na mieru..
Takže k veci: pôvodne som si chcel budúci rok kúpiť na leto svoje prvé BMW - malo to byť toto:

http://auto.bazos.sk/inzerat/5344839/pr ... s-plyn.php

Keďže som úplný nováčik a v BMW sa absolútne nevyznám, písal som to tu na fóre a "SKYPCO" sa mi na toto auto vyjadril
nie tak, ako by som chcel. Nehnevám sa, lebo som si prečítal vela jeho príspevkov ku kúpe aut a je vidieť, že sa vyzná!!!
Preto som tu začal viac čítať a informovať sa - či už o cenách, motorizáciach, výbave alebo tak všeobecne - čo kto menil na
aute, upravoval atd.. Následne som si urobil svoj obraz o BMW - musím povedať, že je velmi pozitívny, ale je to taktiež stroj
o ktorý sa treba starať..
Po zvážení všetkých PRE a PROTI som sa rozhodol, že budem šetriť viac a kúpim si rovno E46 - coupe..

Chcem ale poradiť v motorizácií - rozhodujem sa medzi 2,0 (150k) 2,3 (170k) alebo 2,8 (193k)
Auto potrebujem na každodenné jazdenie do práce (teraz mi musí stačiť moj Fiatik, ale to sa zmení :-D ) čo je
denne 64km - mesačne do 1800km aj s cestou za priatelkou,výlety a podobne.. do roka tak max 22000km..
Jazdím trasu 30% mesto a 70% mimo - väčšinou.. (nerátam dediny cez ktoré volne prechádzam)
Ktorý motor je podla vás pre mna najvhodnejší???

Viem, že budem chcieť v aute kožu + vyhrievanie, multi volant, rádio s CD, farbu by som nechal na ponuku (páči sa mi najviac čierna, dalej biela, červená a modrá - myslím, že všetky sú v poho) a poriadne elektrony.. :-D 18" - nie väčšie ani menšie..

Ešte mám jednu vec, ktorá mi vŕta hlavou - servis - ceny dielov, montáže.. Porovnával som si ceny u jedného dodávatela - len informačne (bratranec má servis a od nich objednáva) a zistil som, že ceny dielov niesu nejako extrémne posadené (aspon podla mna)
ba dokonca čo sú bežne opotrebovatelné diely (spojka, brzdy, kotúče, filtre..) sú za skoro takú istú cenu na 328ku ako na moj Fiat.. :-/ Chcem ale vedieť - zarobím mesačne 700€ - miniem minimum a malo by mi po došetrení zostávať mesačne 400€ najmenej - bude mi to na prevádzku a údržbu stačiť?? A - videl som tu foto chalanov, čo si svoje BMW opravovali doma - mám dobrých kamarátov
a známych mechanikov, takže taká bude asi aj moja cesta.. (nie predražené BMW servisy)

Prosím vyjadrite sa a pomôžte mi utvrdiť sa a nájsť presne auto, ktoré si neskor kúpim! (hneď ako dám dokopy financie)
Ďakujem..

Užívateľov profilový obrázok
sochas
Auto: Nexia GLE
Kraj: Nitriansky

Re: Moj plán - max do roka kúpiť nejaké slušné BMW E46 - cou

Utorok, 21. Decembra 2010, 09:28

Vytvorena osobitna tema...
Naposledy upravil/-a sochas v Utorok, 21. Decembra 2010, 15:32, upravené celkom 1 krát.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Utorok, 21. Decembra 2010, 15:59

Milan: tazko ti hovorit co bude o pol roka a ake budu vtedy auta a aky bude tvoj postoj k nim.. v kazdom pripade si rozmysli ci chces benzin alebo diesel. Pomerne dost km najazdis a to sa docela odrazi na cene... na tvojom mieste by som pozeral po tej 2.2 125kw, no konkretne auto si pozeraj cca 3 mesiace pred kupou, resp dlhsiu dobu pozeraj auta a nekup hned prve ktore uvidis (pokial to fak nebude bezchybny cukrik) neviem co by som ti mohol poradit pol roka dopredu.. najlepsie je mat peniaze a zacat pozerat auta a hlavne si ich omakat ci ti budu sediet atd...
co sa tyka kolies, fakt si rozmysli ci chces pekne 18" a podvozok opravovat kvartalne, alebo nejake pekne 17" a uzivat si aj akotakeho luxusu.. priznajme si ze nizky profil na nase cesty nieje moc vhodny.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 21. Decembra 2010, 16:23

SurrendeR napísal:
Milan: tazko ti hovorit co bude o pol roka a ake budu vtedy auta a aky bude tvoj postoj k nim.. v kazdom pripade si rozmysli ci chces benzin alebo diesel. Pomerne dost km najazdis a to sa docela odrazi na cene... na tvojom mieste by som pozeral po tej 2.2 125kw, no konkretne auto si pozeraj cca 3 mesiace pred kupou, resp dlhsiu dobu pozeraj auta a nekup hned prve ktore uvidis (pokial to fak nebude bezchybny cukrik) neviem co by som ti mohol poradit pol roka dopredu.. najlepsie je mat peniaze a zacat pozerat auta a hlavne si ich omakat ci ti budu sediet atd...
co sa tyka kolies, fakt si rozmysli ci chces pekne 18" a podvozok opravovat kvartalne, alebo nejake pekne 17" a uzivat si aj akotakeho luxusu.. priznajme si ze nizky profil na nase cesty nieje moc vhodny.

e46tka zvlada 18' uplne vpohode.
Na standardnom podvozku to neni vobec tvrde ba priam komfortne.

bmwmpower82
Auto: Mondeo

Utorok, 21. Decembra 2010, 18:29

eko.fresh napísal:

e46tka zvlada 18' uplne vpohode.
Na standardnom podvozku to neni vobec tvrde ba priam komfortne.

no neviem asi mas prach bolesti postaveny uplne inde ako ostatny ...

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Utorok, 21. Decembra 2010, 19:06

Ja jazdím teraz zimu E36 M-paket komplet na 16" elektrónoch a že by to bolo komfortné povedať nemôžem, nie je to rebriňák ale tvrdé dosť (jamy aj všetko cítiť celkom). Tak si myslím, že štandart E46 podvozok na 18" bude niekde okolo toho, ešte trochu tvrdšie asi...

tom1283
Auto: BMW 328i E46
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 21. Decembra 2010, 20:23

Jazdím na 18tkach s Bilstein B6 Sport tlmičmi a nechal som tam origo struny čo boli na športovom podvozku od výroby. Bez akejkoľvek nadsázky, nie je to tvrdé, nemusíš sa báť. Jasné, že to nie je komfort ako v limuzíne ale žiaden rebriňák.
BMW E46 328i
Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 V8
Škoda Octavia III 2,0 TDi

kouBaMW
Auto: pár rezavých ešusů

Utorok, 21. Decembra 2010, 21:26

330Cd jasna volba :smile: kdybys chtel naskenuju ti recenzi z jednoho casaku kde to tak trochu i srovnavaji s 330Ci

tom1283
Auto: BMW 328i E46
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 21. Decembra 2010, 22:15

kouBaMW napísal:
330Cd jasna volba :smile: kdybys chtel naskenuju ti recenzi z jednoho casaku kde to tak trochu i srovnavaji s 330Ci
To porovnanie by som si rád prečítal :wink: Nascanuj prosím Ťa
BMW E46 328i
Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 V8
Škoda Octavia III 2,0 TDi

Milan77
Autor témy

Utorok, 21. Decembra 2010, 22:39

tom1283 napísal:
To porovnanie by som si rád prečítal :wink: Nascanuj prosím Ťa

ja rád čítam zaujímavé články a hlavne, ak ich píšu ludia, čo savyznajú v obore.. hoď to sem.. sme na to "žhaví"

januar
Auto: e90 320i

Utorok, 21. Decembra 2010, 22:49

bmwmpower82 napísal:

no tak neviem ako ostatny ale ja som medzi svojimi 18` a 15´ziadny rozdiel nespoznal

Milan77
Autor témy

Utorok, 21. Decembra 2010, 23:06

Ďakujem za prvé reakcie..
Je mi jasné, že je skoro riešiť kúpu, keď ešte niesu peniaze, ale na druhej strane ako píšeš - "2x meraj - raz rež!"
Preto som si založil túto tému, lebo sa chcem dozvedieť viac o BMW - čo to už som tu poprečítaval, ale aj sa vám
tu rovno priznám, že som ešte len v takom štádiu, že som v takomto BMW ešte ani nesedel. Takže tu chcem spoznať
pár ludí, ktorý by ma poprípade previezli a predviedli mi auto,aby som vedel porovnať tie motorizácie aj v reale
a nie len podla písmenok na obrazovke :D ide o to, že som rozhodnutý pre benzín - diesel mám (spotreba fantastická
5,3l teraz v zime - meram plnu, vynulovane priebežne km a zas plna) zatial sa mi nic nepokazilo (dufam ale,ze ani nepokazi)
no nejak som už zmenil názor na diesle - bol som zástancom, no niečo mi ne nich nesedí.. (možno poruchy známych a aj fakt,
že ani jeden mechanik kt. poznám nemá diesla :D )
Dalšia vec - pri mojom priemernom počte KM ročne sa jaksi neviem rozhodnut pre motorizáciu - to je jeden problém ale
už je tu v pár príspevkoch viac názorov - ja si ich cením a vážim a potrebujem, aby som si vedel spraviť vlastný záver..
Ja si tu všetko prečítam a keď vidím, že niekto niečo tvrdí a podloží to aj faktom - je to predsa len doverhodnejsie ako ked len
napíše - 2,0ci neber, ani 2,3ci ale 3,0xd ..z tohoto ja viem kulove - ale preco??? preco ten diesel? - to neberte nikto osobne -
to bol len príklad..
Teraz som sa napr. radil s bratrancom z BA a ten by BMW nekúpil - vraj majú jeho známi z práce, a majú v zime dost problémy
(lahký zadok a motor vpredu) a tiež, že kožu by si nikdy nedal do auta..(leto/zima, ked to popraská je to špatné) No sú to jeho názory, ale povedal mi aj fakta, ktré ma donutili nad tým porozmýšlať a prehodnotil som kožu - tu asi ee.. na tej koži si myslím
že mal pravdu.. no ta zima - podla mna sa musia naučiť jazdiť :lol: a s citom narábať s plynom.. (a existuju aj retaze v krajnej nudzi)
Robim v TO v Tescu a keď ste mali cez leto zraz, tak ste tam mali stretávku - sme trošku slintali :mrgreen:

sili

Utorok, 21. Decembra 2010, 23:55

Momentalne je zima a kolko BMW vidis na cestach? Ja celkom dost.
Ad. "Kozeny interier by som si do auta nedal." Toto hovoria ludia, ktori na ten kozeny interier nemali ked si kupovali auto (Aj moj pripad a lutujem). BTW, koza ti vydrzi 100 rokov ak sa o nu staras. "V lete sa potim na kozi." Toto hovoria ludia, ktori nemali na klimu ked si kupovali auto, alebo im je tazko ju zapnut kvoli +1l vyssej spotrebe. Zalezi co chces.

Moja rada: Nekupuj si BMW, ked vies, ze vsetky peniaze ktore zarobis pojdu do auta. Su aj ine znacky a ine auta. Ja mam okrem bawa aj 1.2 HTP do mesta, lebo mi niekedy posluzi lepsie.

eko.fresh
Auto: bmw

Streda, 22. Decembra 2010, 03:36

bmwmpower82 napísal:

Treba sadnut a povozit sa.
Je to uplny komfort oproti e36 so sportfahrwerkom trebarz aj na 15kach :D

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d

Streda, 22. Decembra 2010, 11:15

neviem ale podla mna je koza dobra...v aute :) pozri si vacsina americkych auta maju kozu a zadny nahon.... snezi im tam niekedy viac ako u nas ;)

ked to okidaju deti kecupom a tatarkou tak sa to lepsie cisti... v zime jedine vyhrievane sedacky, v lete klima... a nieje problem. V zivote by som si uz nekupil auto bez vyhrevu a klimy ;) myslim ze na tuto dobu je to standard... ked to moze mat kadejaka 207micka ;)

je pravda ze v kozenych sedackach sa to trosku smyka... na textile mas vacsie trenie... ak chces e 46tku coupe tak zober sportove polokozene sedacky :)
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní