... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Filip123
Autor témy
Kraj: Trnavský

BMW 328i pomoc prosím !!!

Streda, 15. Decembra 2010, 21:42

Dobrý den.

Velmi vážne uvažujem o kúpe BMW rad 3 Coupé 328i, rok výroby 1999, 2793cm3, 142kW (193PS), benzín, najazdených má okolo 160 000 km...

chcel by som len vedieť či tu máte niekto skúsenost stýmto autom a prípadne či máte pozitívnu skúsenmost alebo negatívne zážitky. Poprosil by som o nejaké rady atd. auto stojí 6000 eur čo neni malá investícia, tak to chcem dôkladne zvážiť... ešte by som bol rád za radu ohladom čo je lepšie pri tomto type auta, automat alebo manualne radenie ? =) pokial sa nemýlim, neni zbytočnost kupovat staršie auto automat kedže nevydrží tak dlho a na ten motor je to väťšia zátaž ?

Dakujem za prípadne rady a postrehy... 8)

Užívateľov profilový obrázok
Drac1k
Auto: tri
Kraj: Bratislavský

Re: BMW 328i pomoc prosím !!!

Streda, 15. Decembra 2010, 21:51

Vsetko zalezi len od teba :mrgreen:
neviem co by si chcel pocut...je tu vela faktorov (na co auto chces/kolko km najazdis/ake auto mas teraz/od kial to auto bude a hlavne co od toho auta ocakavas...?!) hm?
Obrázok
Môžem yebať tie vaše dymiace diesle s kruťákom jak kamión..
Novšie nie vždy musí znamenať lepšie..
e46 323i ex
e91 330xi N52
e92 335xi N54
g31 540ix B58

Filip123
Autor témy

Streda, 15. Decembra 2010, 21:57

Drac1k napísal:
Vsetko zalezi len od teba :mrgreen:
neviem co by si chcel pocut...je tu vela faktorov (na co auto chces/kolko km najazdis/ake auto mas teraz/od kial to auto bude a hlavne co od toho auta ocakavas...?!) hm?

tak já v prvom rade zvažujem to že auto budem potrebovať maximálne cez víkend, takže ho nejak nebudem moc potrebovať, auto vlastné nevlastním, ale roky som jazdil na Volve a Honde, to služobné Volvo ktoré malo okolo 200 koní ma utvrdilo v tom že výkonnostne slabšie auto už nechcem, 80 konova Honda na to sa už nedá zvyknút :mrgreen: ... preto aj volím práve toto BMW. mne len tak celkovo ide o to či tu niekto má nejaké skúsenosti a čo napíše :mrgreen:

fOE
Auto: E46 328i r.2000

Streda, 15. Decembra 2010, 22:02

Osobne mam 328cku rok 2000 a som spokojny, no kupovat znovu priplatim a kupim rovno 330i, tych 40 konikov bude casom chybat 8) Inak ci manual a ci automat musis vediet najlepsie sam, urcite manual je menej poruchovy a viac sportovy, automat je pre pohodlnejsich ludi. 6000 Euro je dost penazi, no prirataj dalsie 2tis Euro rocne na udrzbu (je to proste 10 rocne auto a naviac s vysokou poridovacou cenou cca 1,5mil SK tak aj stoja nahradne diely atd) plus 10L/100km spotrebu (ak robis vela mesto tak este viac) aby si vedel co taka sranda celkove stoji a ci je dobre do toho ist. Potom je to uz len vec kusu, tzn. ci to auto je v dobrom stave, servisovane, km sedia atd. to si musis skusit preverit ako najlepsie vies. Osobne dve posledne auta co som zhanal kolegom som zakazdym dostal do autorizovaneho servisu este pred kupou... ak sa predavajuci nema coho bat, nebude stym mat problem.
Inak tvoj dotaz je dost vseobecny, taka vseobecna je aj moja odpoved. Ak ta zaujima nieco konkretne urcite to sem hod a ludi co ti odpovie sa najde dost :wink:
BMW E46 328i, r. 2000, 142KW "Báwo"
Obrázok

Filip123
Autor témy

Streda, 15. Decembra 2010, 22:19

diky za odpoved, nad 330 som premýšlal, ale rozhodol som sa pre 328... to auto idem pozriet s kamarátom, ktorý je špičkový automechanik, tak rozhodne aj on a prípadne by som ho asi aj nechal ako píšeš ty do autorizovaneho servisu, ak by teda majitel súhlasil, ... o tú spotrebu mi ani tak nejde, ako som písal hore, auto potrebujem len na víkendy, cez týžden do práce mám služobné Volvo, takže spotreba ma vôbec netrápi... inak píšeš že 2tis Euro rocne na udrzbu čo neni malá suma, ale budiš, ked človek niečo chce tak musí aj niečo obetovať :lol: inak mal si nejaké problémy za tú dobu s autom, alebo šlape ako hodinky ?

fOE

Streda, 15. Decembra 2010, 22:42

Filip123 napísal:
diky za odpoved, nad 330 som premýšlal, ale rozhodol som sa pre 328... to auto idem pozriet s kamarátom, ktorý je špičkový automechanik, tak rozhodne aj on a prípadne by som ho asi aj nechal ako píšeš ty do autorizovaneho servisu, ak by teda majitel súhlasil, ... o tú spotrebu mi ani tak nejde, ako som písal hore, auto potrebujem len na víkendy, cez týžden do práce mám služobné Volvo, takže spotreba ma vôbec netrápi... inak píšeš že 2tis Euro rocne na udrzbu čo neni malá suma, ale budiš, ked človek niečo chce tak musí aj niečo obetovať :lol: inak mal si nejaké problémy za tú dobu s autom, alebo šlape ako hodinky ?

ak chces auto len na zabavu skutocne by som zvazil 330i :wink:
2000Euro je dost, no ratam vtom poistku, pneu, stahovanie okien :mrgreen: atd. proste drobnosti ktore ale na autach tohto veku zakonite odchadzaju.

Inak moje auto stalo pred 16 mesiacmi 6800 Euro v Nemecku a nabehane malo 183tis km
Problemy? boli, su a budu :) inu 10 rocne auto...

Mezicasom som menil:
- servo (odpisane uz z Nemecka)
- ventil co sa stara o volnobeh (teraz si nespomeniem ako sa tomu presne nadava :mrgreen: )
- chladic (potrubie zo spodu chladica to uz malo za sebou a pomaly prepustalo chladiacu kvapalinu, vsimol som si az bol chladic uz trocha deformovany... tak som radsej menil)
- jeden mechanizmus stahovania okien, bolest tychto aut
- bol problem s tesnostou sacieho potrubia => vymena
- pri -23 mi v ostrekovacoch zmrzla zmes do -30, takze cerpadlo ostrekovacov vymena
- nejaky ten silentblok...

plus bezna udrzba:
- xenon
- brzdove dosticky vsade a brzdova kvapalina
- vsetky filtre, 2krat olej...

Teraz budem riesit pretesnenie vanosu, co je casta vec u 328cky => skakanie otacok za studena (teraz v zime dost neprijemne). Inak slape ako hodinky :D
Obrázok

Filip123
Autor témy

Streda, 15. Decembra 2010, 22:57

Tak samozrejme problémy sú u každého auta, hlavne sa bojím aby tam nebolo stiahnutých niekolko km, tých 160 000 sa mi nezdá, ale ved to sa uvidí... diky teda za užitočné objasnenie situácie a rady, aspon som našiel nejakého fanúšika tohto typu auta :lol: som asi plne rozhodnutý pre kúpu... inak kam chodíš na servis s autom, ak teda môžem vediet ? [-o< ps kolko platíš poistku ?

fOE

Streda, 15. Decembra 2010, 23:31

Tak fanusik... 8) auto mam ako radost a konicek a az potom dopravny prostriedok, takze benzinovy viacvalec + manual + sportovy paket (sportove sedadla, volant, kratke radenie, podvozok) je zaklad => R6 nateraz, niekedy snad V8 :twisted:

Zdrzujem sa v Brne, takze chodim k panovi Lunackovi tu a spokojnost. Poistku mam v allianz a stoji ma 150E za rok :wink: v kazdom pripade ak by ti niekde ponukali vyrazne viac je tu tema kde maju tiez dobre ceny a vela ludi z klubu tam zakotvilo, viac v:
http://www.bmwklub.sk/bmw-poistenie/klubova-akcia-pzp-akcia-predlzena-do-31-12-2010-t17829.html
Obrázok

skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Piatok, 17. Decembra 2010, 20:45

Filip123 napísal:
Tak samozrejme problémy sú u každého auta, hlavne sa bojím aby tam nebolo stiahnutých niekolko km, tých 160 000 sa mi nezdá, ale ved to sa uvidí... diky teda za užitočné objasnenie situácie a rady, aspon som našiel nejakého fanúšika tohto typu auta :lol: som asi plne rozhodnutý pre kúpu... inak kam chodíš na servis s autom, ak teda môžem vediet ? [-o< ps kolko platíš poistku ?

pokial auto pri kupe dokladne pozrieš tak km nie su rozhodujuce.
auto ktore ma 100 000km može byt v horsom stave ako auto, ktore ma 250 000 km

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 20. Decembra 2010, 01:25

Automat sa da zohnat za cca 150-200 Euro keby odisiel.

Manual automat je na tebe , 328ci je super vyber, E46 je vyborne auto, ked budes jazdit malo tak sa ti toho bude malo "kazit".

Vela stastia.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných