... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

BMW-boy
Autor témy
Kraj: Nitriansky

Chystanie kupy BMW 740i e38

Piatok, 10. Decembra 2010, 20:35

Zdravim Vas chalani!
Niesom tu az na takom velkom vyslni,ale mam taku otazocku a dufam,ze mi pomozu a ozvu sa tí,ktorí maju auto mojich snov a to je BMW 740i alebo iL E38 V8...uz dlhsiu dobu tuzim po tomto aute,ale nikdy som sa nim nezaoberal,lebo som to nebral ako realne auto premna z hladiska financii...nevravim,ze som vyhral sportku,alebo ze mam vyssi plat,ale som ochotny vzdat sa vacsinu veci,len aby som ukrmil a mal to krasne auticko...a zacal som sa nim viacmenej vaznejsie zaoberat a rad by som sa opytal,ze ake su ohlasy,skusenosti s takym autickom...pochadzam z NZ tak ak by sa nasiel niekto ochotny z blizkeho okolia,co by mi to poukazoval,tak by som sa velmi tesil :) samozrejme aj touto formou nepohrdam,ak ma niekto nejake skusenosti...a co by ma zaujimalo? Nejake tie konkretne ciselne naklady napr mesacne na benzin,styl jazdy,alebo celkovo udrzba,s cim mam pocitat atd. Dakujem Vam vopred :)

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: Chystanie kupy BMW 740i e38

Piatok, 10. Decembra 2010, 23:15

BMW-boy napísal:
a co by ma zaujimalo? Nejake tie konkretne ciselne naklady napr mesacne na benzin,styl jazdy,alebo celkovo udrzba,s cim mam pocitat atd. Dakujem Vam vopred :)

je tu toho sice popisaneho dost ale...
mesacne na benzin? zalezi od toho kolko km urobis, ale v meste pocitaj spotrebu tak 18, mimo 10, kombinovanu tak 12-13 - preto sa 740tky zvyknu davat na plyn. Sice je s tym trochu papierovaciek a stoji to peniaze, ale od urciteho najazdu km sa to oplati... vsetko samozrejme zalezi od stylu jazdy + kolko studenych startov budes mat, pretoze vo warm-up mode to zere jak ufajcene... udrzba pocitaj tak 500€ za prednu napravu, za zadnu tusim okolo 400€, tieto vedia trpiet na nasich cestach, takze ak si to auto planujes nechat viac ako 50 tis km, tak aspon jedno z toho budes pravdepodobne riesit (aj ked mozno iba cast, nie ze vymena celej napravy, teda pokial to majitel tesne pred predajom cele nevymenil)... dalej tlmice nie su nejaka horibilna sum, ale ak tam budes mat EDCcko, tak to je celkom palka, okolo 700€ za jeden tlmic, ale zase vydrzia o dost viac nez obycajne a to vozenie je niekde inde... brzdy z hlavy neviem kolko stoja... motor byva, az na membranu sania, celkom bezproblemovy.
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

gila
Kraj: Bratislavský

Piatok, 10. Decembra 2010, 23:23

Mozem len potvrdit to co pisal Lopo... mesto tak 18-20, zavisi od stylu jazdy, mimo okolo tych 10, takze to je pohodka na to ze to je V8... A ta membrana odvetrania je riadna blbost,sam som s tym mal problemy, auto ti dymi pri starte, a zere olej, membrana stoji okolo 50 €, + vymena... (dakujem Semtexovi ;)
Akurat teraz riesim to ze sa mi po nocnych mrazoch zacal nejak prehrievat motor,ale to neviem co bude, asi mi viac stuhla voda + troska nemrznucej co tam bola :D
Toto auto inac mozem doporucit, ta udrzba je sice trosku drahsia, ale to je sedma, je to BMW, a myslim si ze to za to stoji... Oproti Audi, Mercedes mi pride interier ovela taky utulnejsi prijemnejsi.. a takisto vonkajsi vzhlad je ze respect ;)

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i

Sobota, 11. Decembra 2010, 18:42

Myslim ze ta spotreba 20 je trosku prehnana (aspon teda u 4,4) ale ostatne je do bodky pravda. Ona ta sedmicka neni auto uplne pre tych co nemaju na beno, servis a podobne ...

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Sobota, 11. Decembra 2010, 21:25

za 20l spotreby som nikdy na sedme nejazdil.... proste vacsinou po meste chodime.. ale 20l to mi pride vela.. najviac co som ja pocul ze po BA jeden znamy tak to nedokazal zevraj dostat nad 17l...

Jedna vec ohladom naprav.. do 740tky mozes dat 750tkove napravy vydrzia trosicku viacej...
Z mojej skusenosti za 75k co sme najazdili za rok okrem visco spojky, filtrov, remenov, oleja a 2 hadiciek nic nemenil.. Ale je pravda, bral som auto od cloveka ktory sa o to staral dost..Tak asi to bude tym...

Inac z auto spokojnost.. na to ze neni to najnovsie auto, ma svoju KM jedno z druhym, som z 7er velmi spokojny :)
Jack Daniels + Coca Cola :)

BMW-boy
Autor témy

Sobota, 11. Decembra 2010, 22:13

Diky chalani...no hej nie nadarmo je to 7ma,je to limuzina a ne kazdy si ju moze dovlit...jedna vec je kupit ale druha sa starat...ako som pisal,je to moj sen a som schopny sa zbavit nevyhnutnych vydavkov...islo mi skor o take suciastky,ktore by som musel vymenit,ktore su drahsie nez moja vyplata :) preto som chcel vediet,ze ake veci v takej hodnote a vyssej by mi mohli odist...taktiez mam obavy z automatickej prevodovky,lebo urcite nekupim sedmu pod 200 000km a preto sa chcem nato pripravit ze co ma take moze cakat...vaham vaham ale neda mi to pokoja...kiez by clovek zarabal trochu viac :)

7er

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 23:13

Nazdar

v skratke :

je to to iste ako Skoda Octavia nasledovne : servis udrzba benzin a vsetko stym pripocitaj 10-20% Eur zalezi co sa pokazi a co nie dalej
70% lepsi vykon dalej 100% lepsi komfort tak sa rozhodni

20l na benzine v pohode minies ale LEN VTEDY ak po kazdej zelenejdupnes na plyn a budes sa hrat na rally zavodnika inak do 15

napravu 500E dat nemusis su aj lacnejsie za 200E kupis celu napravu ked tak to budes menit 2x castejsie ako tu za 500E ale co ta potom hlavne ze jazdis ked nato nemas tak nato existuje ta lacnejsia varianta

urcite dotoho chod raz nechod s frajerkou na obed potom nechod tyzden na diskoteky a nekupuj si kazde rano bagety a o tyzden mas novu napravu prednu :smile:

smelo dotoho

BMW-boy
Autor témy

Pondelok, 13. Decembra 2010, 00:14

Dik :) ja sice nemam lahku nohu ale podla mna by ma 7ma prevychovala :) premna ma sedma urcite caro a ako som pisal na disky nechodim nefajcim nepijem kocku nemam tak mam predpoklady sa vziat zo 7ou a dat sa dokopy :) uz len staci prichystat fotra nato,nejaku tu pozicku a pomaly rozbehnut akciu 7er :)) ved kedy inokedy si ma clovek uzit ked nie v mladosti :) a radsej sa vozit v luxusnej limuzine pomaly ako tlacit na M3 a nedaj Boze nekoho zrazit...podla mna...

7er

Pondelok, 13. Decembra 2010, 01:27

spravny clovek ;)
urcite neolutujes pokial nekupis zly kus a budes len cpat prachy... to taky mozes ale kupit skoda fabia a tam mozes menit rovnako ako na e38
a spotreba si myslim ze len teraz sa ti zda ze je ocom polemizovat lebo 20 je vela hmm alebo neni vela ja neviem kupit nekupit...ale ked nato pridas a ten zatah tak vtedy zabudnes nato ze ti benzin musi stacit este na 2 dni lebo nemas peniaze a vyplata dojde az o 3dni ...

neva odparkujes na 2 dni pred dom budes sa pozerat z okna jak tam vycnieva z predu aj zozadu medzi tymi fobiami a hraje sa na vodcu parkoviska :mrgreen:

bmw sa stane teraz tvojou kockou a discu spravis takties ked dupnes na plyn a zapnes music

jo a este sa nedaj odradit ludom co maju passata 1,9 tdi ze to je super auto a ze naco si si kupil takuto staru blbost a este ktomu 4liter
prevez ho a potom sa ho opytaj este raz ci ma niake vyhrady :D a ked sa opyta ci sa moze este previest sprav mu toto :bmwball:
:lol: :lol:

palzo

Pondelok, 13. Decembra 2010, 08:54

Teraz sa tu spytam takto, kolko chces do kupi ivnestovat ?

7er radcej by som si kupil novy passat 2.0TDI ako sedmicku, no nemam na novy passat :)

Lopo

Pondelok, 13. Decembra 2010, 09:46

aj keby som mal cash na styri nove passaty, tak by som si ho nekupil
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

palzo

Pondelok, 13. Decembra 2010, 14:02

Lopo napísal:
aj keby som mal cash na styri nove passaty, tak by som si ho nekupil

Ja som toho nazoru ze nove auto.. Passat alebo nieco lepsejsie je podla mna lepsie ako vyhonena 740i alebo 740iL :) A za tmy si stojim :) Aj ked sam vies ze moja sedma chodi dobre :)

Proste neni nad nove auto....

atc
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 13. Decembra 2010, 18:14

Aky passat preboha #-o ,o tomto je rec 8) :!: http://www.youtube.com/watch?v=eMF2o8cki7E a nie o pojebanej tuctovke ako passat(netvrdim ze je to zle auto).

Lopo

Pondelok, 13. Decembra 2010, 18:53

atc525 napísal:
(netvrdim ze je to zle auto).

ja tvrdim ze ano :D
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

palzo

Pondelok, 13. Decembra 2010, 21:10

Ako chlapci neberte ma zle.. ja svoju e38 milujem.. jedno z aut o ktorom som snival ako dieta... ale rad by som mal na novy pasat, aby som si ju dal do garaze a vytiahol len raz za xyz dobu..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných