... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
piit
Auto: e60 530d
Kraj: Nitriansky

Re: e36 nedrzi teplotu

Sobota, 11. Decembra 2010, 23:15

morty napísal:
:?: myslím tú teplotu pracovnú,kde ti zastaví ručička teploty počas jazdy, keď je auto v poriadku-čiže v strede :?: :!: neviem čo je písané v príručke, popridávaj na mieste... Ak máš strach aby si si nepokazil auto tým že ho zohreješ na voľnobehu tak ho odnes do servisu.

Za X rokov co ho mam sa na volnobehu nikdy nezohrial na ako pises pracovnu teplotu.Jedine po chvilke jazdy.Len tuto poslednu zimu cca 2 tyzden sa nechce zohrievat.To je vsetko.Prost mam pocit ze termostat je otvoreny stale tzn stale ho chladi aj ked netreba a nedosiahol teplotu.Ide mi len o nasledovne...: Vymenim termostat (memam s tym ziaden problem) a co ak sa nic nezmeni a chyba nieje tam kde predpokladam.Som len chcel vediet ci je tu nejaky odbornik na to aby som nemenil termostat zbytocne.

TomNR
Auto: BMW 318ti

Sobota, 11. Decembra 2010, 23:34

ked ti nechce zohriat auto, tak vyplyva mi, ze jedine termostat... a inak dizel+zima... po ine roky sa zohrieval? lebo co mame dizel doma, tak minule po meste po polhodine a ledva vystupila rucicka nad modre pole
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

piit

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 00:18

TomNR napísal:
ked ti nechce zohriat auto, tak vyplyva mi, ze jedine termostat... a inak dizel+zima... po ine roky sa zohrieval? lebo co mame dizel doma, tak minule po meste po polhodine a ledva vystupila rucicka nad modre pole

Ved to ze po minule roky ziaden problem....Max dva tyzdne sa to deje.Nastartoval som.Pojazdil a cca 2-3 km do roboty a bol normalne zohriaty.Teraz ledva.Cele roky fungoval ako opisujem a zrazu toto.Myslim ze ten termostat je stale otvoreny.Moze to byt?

TomNR

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 00:35

urcite, ja som mal podobne otvoreny termostat, cez leto dole kopcom, ochladil sa mi motor, bal som sa o hlavu a tesnenie... zima - ledva sa zohrial
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Skodoman
Auto: Skodofka
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 00:42

TomNR napísal:

sice som nikdy nemal BMW, ale podobny problem som mal na svojom dizly od VW group.Motor sa mi nevedel nahriat a pri plynulej jazde po dialnici som mal vodu zohriatu na ledva 60stupnov.. Jednak bol zly termostat a po tvoreni zle dovieral ale hlavne okolo neho bolo uz zle tesnenie.

morty
Auto: e36 325i convertible

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 12:24

piit napísal:

Za X rokov co ho mam sa na volnobehu nikdy nezohrial na ako pises pracovnu teplotu.Jedine po chvilke jazdy.Len tuto poslednu zimu cca 2 tyzden sa nechce zohrievat.To je vsetko.Prost mam pocit ze termostat je otvoreny stale tzn stale ho chladi aj ked netreba a nedosiahol teplotu.Ide mi len o nasledovne...: Vymenim termostat (memam s tym ziaden problem) a co ak sa nic nezmeni a chyba nieje tam kde predpokladam.Som len chcel vediet ci je tu nejaky odbornik na to aby som nemenil termostat zbytocne.

!!!už X rokov!!!my v servise zohrievame motor tým že auto vonku proste pradie...nemáš čas robiť jednu zákazku a popritom jazdiť na druhom aute aby si ho zohrial! Neviem ti povedať presne ale podľa toho čo píšeš máš termostat zlý nezatvára... alebo ti stále točí vrtulu cez zimu...a o to horšie sa zohrieva... CEZ zimu sa ale motory všeobecne horšie zohrievajú. Mne nešlo o to sa s tebou naťahovať ako sa tvoj či onen motor zohrieva- POTREBUJEŠ ho zohriať na max aby si vedel na 100%či je term.zlý potom ti jednoducho pri jazde bude ručička klessať...
POINTA je zohriať auto na mieste aby si s ním nejazdil pretože ako píšeš sa ti nezohrieva. NA MIESTE aj so zlým termostatom sa ti motor zohreje pridávaj mu na mieste ale nesmie sa ti už za studena vrtieť vrtula...alebo ja neviem jazdi na jednotke a daj si pred chladič niečo... ale už len to že s ati nezohrieva za jazdy nieje v poriadku. ako píše chalan vyžšie vymeň termostat ak niesi si istý smer servis...

TomNR

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 15:26

aj keby furt toci vrtula, voda v motore sa zohreje a rucicka stupne az do stredu... aj visko, aj elektrika... tu ide o neustale otvoreny velky obvod (motor+chladic)
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

morty
Auto: e36 325i convertible

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 21:36

TomNR napísal:
aj keby furt toci vrtula, voda v motore sa zohreje a rucicka stupne az do stredu... aj visko, aj elektrika... tu ide o neustale otvoreny velky obvod (motor+chladic)

ja nehovorim že sa motor nezohreje! len že so spustenou vrtulou sa zohreje pomalšie...a hlavne cez zimu.

piit

Utorok, 14. Decembra 2010, 07:01

morty napísal:

ja nehovorim že sa motor nezohreje! len že so spustenou vrtulou sa zohreje pomalšie...a hlavne cez zimu.

Dakujem chalani.Vidim to stale na ten termostat.Moje najnovsie pozorovanie je:Stojim na mieste.Ak mam na klime nastavene na fukanie 16 stupnov Zacne sa hriat.Akonahle pridam na teplote tak sa ochladzuje.Aj za jazdy aj na mieste.A inak vrtula sa pritom nespusta.Napadne vas prosim este nieco skor ako sa pustim do vymeny termostatu? Za odpavede dakujem

marekmin

Piatok, 17. Decembra 2010, 19:41

zdravim. ja mam sice E46 320d a tiez stym zohriatim vody mam problem! termostat je 2 dnový original a voda sa zohreje tak na 60stupnov!ked chytim hadicu co ide do hladica tak je taka letna..ani nekuri tak ja neviem???poradte
EX E46 330xd :(
EX E46 Touring 320d 100kw

marekmin

Piatok, 17. Decembra 2010, 19:41

zdravim. ja mam sice E46 320d a tiez stym zohriatim vody mam problem! termostat je 2 dnový original a voda sa zohreje tak na 60stupnov!ked chytim hadicu co ide do hladica tak je taka letna..ani nekuri tak ja neviem???poradte

piit

Nedeľa, 19. Decembra 2010, 08:22

Kedze je stale zima tak kym vymenim termostat tak som pred chladic vlozil kus karimatky a hreje sa skoro super :D

ROBO BMW
Auto: BMW E46 330Xi
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 19. Decembra 2010, 10:33

piit napísal:
Kedze je stale zima tak kym vymenim termostat tak som pred chladic vlozil kus karimatky a hreje sa skoro super :D

Nazdar.
No mal som podobný problém.Mám síce E46 330iX ale príznaky tie isté.Keď som išiel tak normálne ručička sa mi držala v strede.Akonáhle som mu pridal, tak náporom mi stiahlo teplotu do modrého.Keď som dal kartón bolo to lepšie,ale nedržalo na polke.TERMOSTAT bola chyba.Logicky keď je v poriadku, tak má pekne otvárať a zatvárať.Čiže ak ti nápor chladí moc, tak sa privrie a motor sa ohreje a ručička ide do stredu.Ak moc ohreje,tak sa otvorí a chladič chladí.No ručička sa drží okolo stredu.V podstate ani pred chladičom nič nemusí byť, keď to pracuje správne.
Termostat som kupoval originál od:MARTIN 46, má obchod v BB. Tu si pozri: http://www.autotechnik.sk
Dobrá rada: radšej si priplať a kúp riadny diel ako.....

piit

Nedeľa, 19. Decembra 2010, 18:22

ROBO BMW napísal:

Nazdar.
No mal som podobný problém.Mám síce E46 330iX ale príznaky tie isté.Keď som išiel tak normálne ručička sa mi držala v strede.Akonáhle som mu pridal, tak náporom mi stiahlo teplotu do modrého.Keď som dal kartón bolo to lepšie,ale nedržalo na polke.TERMOSTAT bola chyba.Logicky keď je v poriadku, tak má pekne otvárať a zatvárať.Čiže ak ti nápor chladí moc, tak sa privrie a motor sa ohreje a ručička ide do stredu.Ak moc ohreje,tak sa otvorí a chladič chladí.No ručička sa drží okolo stredu.V podstate ani pred chladičom nič nemusí byť, keď to pracuje správne.
Termostat som kupoval originál od:MARTIN 46, má obchod v BB. Tu si pozri: http://www.autotechnik.sk
Dobrá rada: radšej si priplať a kúp riadny diel ako.....

Jasne aj mne to stale vychadza na termostat.Od MARTIN 46 som bral uz nieco takze stranka je v zalozkach :-) Dakujem.

marekmin

Nedeľa, 19. Decembra 2010, 20:54

nepomohlo by este vymenit Thermostat for EGR cooling? na obrazku to je cislo 8 http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... n_cooling/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný