... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
morty napísal::?: myslím tú teplotu pracovnú,kde ti zastaví ručička teploty počas jazdy, keď je auto v poriadku-čiže v strede![]()
neviem čo je písané v príručke, popridávaj na mieste... Ak máš strach aby si si nepokazil auto tým že ho zohreješ na voľnobehu tak ho odnes do servisu.
TomNR napísal:ked ti nechce zohriat auto, tak vyplyva mi, ze jedine termostat... a inak dizel+zima... po ine roky sa zohrieval? lebo co mame dizel doma, tak minule po meste po polhodine a ledva vystupila rucicka nad modre pole
TomNR napísal:ked ti nechce zohriat auto, tak vyplyva mi, ze jedine termostat... a inak dizel+zima... po ine roky sa zohrieval? lebo co mame dizel doma, tak minule po meste po polhodine a ledva vystupila rucicka nad modre pole
piit napísal:
Za X rokov co ho mam sa na volnobehu nikdy nezohrial na ako pises pracovnu teplotu.Jedine po chvilke jazdy.Len tuto poslednu zimu cca 2 tyzden sa nechce zohrievat.To je vsetko.Prost mam pocit ze termostat je otvoreny stale tzn stale ho chladi aj ked netreba a nedosiahol teplotu.Ide mi len o nasledovne...: Vymenim termostat (memam s tym ziaden problem) a co ak sa nic nezmeni a chyba nieje tam kde predpokladam.Som len chcel vediet ci je tu nejaky odbornik na to aby som nemenil termostat zbytocne.
TomNR napísal:aj keby furt toci vrtula, voda v motore sa zohreje a rucicka stupne az do stredu... aj visko, aj elektrika... tu ide o neustale otvoreny velky obvod (motor+chladic)
morty napísal:
ja nehovorim že sa motor nezohreje! len že so spustenou vrtulou sa zohreje pomalšie...a hlavne cez zimu.
piit napísal:Kedze je stale zima tak kym vymenim termostat tak som pred chladic vlozil kus karimatky a hreje sa skoro super
ROBO BMW napísal:
Nazdar.
No mal som podobný problém.Mám síce E46 330iX ale príznaky tie isté.Keď som išiel tak normálne ručička sa mi držala v strede.Akonáhle som mu pridal, tak náporom mi stiahlo teplotu do modrého.Keď som dal kartón bolo to lepšie,ale nedržalo na polke.TERMOSTAT bola chyba.Logicky keď je v poriadku, tak má pekne otvárať a zatvárať.Čiže ak ti nápor chladí moc, tak sa privrie a motor sa ohreje a ručička ide do stredu.Ak moc ohreje,tak sa otvorí a chladič chladí.No ručička sa drží okolo stredu.V podstate ani pred chladičom nič nemusí byť, keď to pracuje správne.
Termostat som kupoval originál od:MARTIN 46, má obchod v BB. Tu si pozri: http://www.autotechnik.sk
Dobrá rada: radšej si priplať a kúp riadny diel ako.....