... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
respect541
Autor témy
Auto: BMW e39 530d 1999
Kraj: Trnavský

kontrolka žhavenia BMW e39 530d 1999

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 20:23

Zdravim nesvieti mi kontrolka zhavenia. Kde je problem alebo to tak ma byt? Auto som teraz kupil a pred tym som mal benzin. Pristrojovku mam uz s dlhym BC .
Vopred DIKES 8)
BMW 530d e39 1999 \\ SPONZOR DOPRAVNEJ POLÍCIE

respect541
Autor témy

Re: kontrolka žhavenia BMW e39 530d 1999

Piatok, 10. Decembra 2010, 17:13

nevie nikto co s tym?

pepino

Piatok, 10. Decembra 2010, 19:45

Pise ti na BC "vogluhen" (zhavenie)? Az po zhasnuti hlasky by si mal startovat. Tolko sa pise v manuale. Nemam diesel tak ti to nemozem 100% potvrdit.
E39 530iA titansilber 170 kW
E90 LCI 320xd 130 kW
G30 530xd 195kW
F56 Mini Cooper S

respect541
Autor témy

Sobota, 11. Decembra 2010, 10:18

Nie nepíše mi tam nič také. Zaujíma ma to preto, lebo sa mi stalo, že som nemohol naštartovať. Ale ked som dobil baterku tak už potom to šlo, ale nebola vytlčená tak, že by ani štartér nepretočil práve naopak štartér točil v poho, len akoby sa žhavičom nechcelo ... to je len moj chabý dojem :-k ..... a ešte som si všimol, že by mi mohlo vytĺkať baterku autotelefón, pretože keď som vypol klúčik a všetko pozhasínal stale mi v reproduktoroch šuštalo, ale keď som vytiahol telefón zo zásuvky prestalo. .... je tu niekto taký kto má s týmto skúsenosť????

Billy-sk
Auto: BMW 525 TDS
Kraj: Žilinský

Sobota, 11. Decembra 2010, 10:48

Bolo to urcite baterkou. Ked je slaba, tak nezhavi. Ked by bola este viac vybita, tak sa ti docela zblazni elektrika a svieti to co by nemalo a naopak. Robilo to aj mne pred rokom v zime. Ked sa mi to stalo, myslel som ze odisla riadiaca jednotka. Kupil som novu baterku a odvtedy je vsetko ok. BMW proste potrebude hodne vela energie z baterky aby nazhavil. Toto neni Skodovka. Tak isto nebud prekvapeny ak pripojis startovacie kable a aj tak nenastartujes alebo nenazhavis. Na BMW potrebujes poriadne hrube startovacie kable, predpokladam ze tie najrubsie co sa predavaju. Kedze si to auto len teraz kupil, odporucam novu baterku aby ta to niekde nenechalo. Predajca urcite neinvestoval do novej baterky ked auto predaval. Filtre, baterku, olej, to su veci na ktore sa uz pred kupou casto vykaslu, to musis urobit sam. Tak isto palivovy filter nezabudni vymenit. Ked to pomenis, budes mat auticko, ktore ti tu udrzbu urcite vrati svojou spolahlivostou.

Co sa tyka toho telefonu, jedine ze by si pripojil merak a meral odber (ale bez startovania a zhavenia, lebo odpalis merak). Len kludovy stav. Prvych 20 minut bude tahat este vela a potom by sa mal prepnut na odber asi 0.03 A. Inak ja ked som mal slabu baterku, tak si este pamatam, ze ked som otocil klucikom, tak telefon pipol a zda sa mi ze cosi o baterke aj napisal!

respect541
Autor témy

Sobota, 11. Decembra 2010, 10:58

Billy-sk napísal:
Bolo to urcite baterkou. Ked je slaba, tak nezhavi. Ked by bola este viac vybita, tak sa ti docela zblazni elektrika a svieti to co by nemalo a naopak. Robilo to aj mne pred rokom v zime. Ked sa mi to stalo, myslel som ze odisla riadiaca jednotka. Kupil som novu baterku a odvtedy je vsetko ok. BMW proste potrebude hodne vela energie z baterky aby nazhavil. Toto neni Skodovka. Tak isto nebud prekvapeny ak pripojis startovacie kable a aj tak nenastartujes alebo nenazhavis. Na BMW potrebujes poriadne hrube startovacie kable, predpokladam ze tie najrubsie co sa predavaju. Kedze si to auto len teraz kupil, odporucam novu baterku aby ta to niekde nenechalo. Predajca urcite neinvestoval do novej baterky ked auto predaval. Filtre, baterku, olej, to su veci na ktore sa uz pred kupou casto vykaslu, to musis urobit sam. Tak isto palivovy filter nezabudni vymenit. Ked to pomenis, budes mat auticko, ktore ti tu udrzbu urcite vrati svojou spolahlivostou.

Co sa tyka toho telefonu, jedine ze by si pripojil merak a meral odber (ale bez startovania a zhavenia, lebo odpalis merak). Len kludovy stav. Prvych 20 minut bude tahat este vela a potom by sa mal prepnut na odber asi 0.03 A. Inak ja ked som mal slabu baterku, tak si este pamatam, ze ked som otocil klucikom, tak telefon pipol a zda sa mi ze cosi o baterke aj napisal!

a tebe svieti ta kontrolka zhavenia?

Billy-sk
Auto: BMW 525 TDS
Kraj: Žilinský

Sobota, 11. Decembra 2010, 16:58

No ja nemam kontrolku, ale napis na displeji a po vymene baterky uz mi pise ze zhavi. Ak ti to po nabiti stale nesvieti, mozno mas nieco zo zhavicmi

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 19:02

Nazdar, urcite to bolo len baterkou lebo ked nemrzne tak to auto ti nic nevypise ozhaveniu lebo neviem ci to tak je ale ked otvoris dvere ako keby uz zacalo zhavit, ale ked je pod nulou a napise ti to to vogluhen tak pockaj kym to zhasne a az potom nastartuj, ale je to rozdielne aj s tymi minusovymi, niekedy nazhavi hned niekedy si vypise ale tak ci tak zvykne hned nahodit :)
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných