... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Tominoxxx
Autor témy
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Prešovský

e36/325tds - Rozvody

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 20:42

Zdravim chlapi potreboval by som pomoc kupil som BMW 325tds a chystam sa na nom dat do poriatku rozvodi..... a potreboval by som poradiť kedze to idem robit po prvi krat nejaka foto rozvodov by dost pomohla za radi vdaka za gram. chyby sa ospravedlnujem :D

Užívateľov profilový obrázok
gomez89
Auto: E39 530dA

Re: e36/325tds - Rozvody

Pondelok, 29. Novembra 2010, 00:55

k tym chybam.. =D> =D>
a k rozvodom... search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=vymena+rozvodov+na+TDS&start=15

je tu toho vela...vid okienko HLADAŤ :roll:
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

luky2208

Pondelok, 29. Novembra 2010, 21:24

Tominoxxx napísal:
Zdravim chlapi potreboval by som pomoc kupil som BMW 325tds a chystam sa na nom dat do poriatku rozvodi..... a potreboval by som poradiť kedze to idem robit po prvi krat nejaka foto rozvodov by dost pomohla za radi vdaka za gram. chyby sa ospravedlnujem :D

Skôr ako založíš novú temu si skus najprv prečítať volajake prýspevky tu na fore :wink: napr. rady a návody :idea:
PS: ak sa to chystáš robiť po prvý krat tak to radšej ani nerob :?

Tominoxxx
Autor témy

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 20:12

liky2208: tak som sa aj tak odvazil :D

Tak rozobral som pozrel som a rozvod neje skoceny je to vsetko v poriatku ale auto stale za tepla nestartuje nemoze to byt daky snimac alebo vstrekovacie cerpadlo ..... za studena auto toci oky ale za tepla cca po 10-15stich sekundach naskoci a ide v celku normalne......... a nema vykona turbo je oky ...... tak ja us nevem co to môze byt pomoste mi prosim [-o< som v koncoch :D

luky2208

Piatok, 10. Decembra 2010, 20:27

Tominoxxx napísal:
liky2208: tak som sa aj tak odvazil :D

Tak rozobral som pozrel som a rozvod neje skoceny je to vsetko v poriatku ale auto stale za tepla nestartuje nemoze to byt daky snimac alebo vstrekovacie cerpadlo ..... za studena auto toci oky ale za tepla cca po 10-15stich sekundach naskoci a ide v celku normalne......... a nema vykona turbo je oky ...... tak ja us nevem co to môze byt pomoste mi prosim [-o< som v koncoch :D

strašne by ma zajimalo ako si to skontroloval a kolko si nameral predvstrek na čerpadle ???

Tominoxxx
Autor témy

Sobota, 11. Decembra 2010, 10:28

luky2208: ta jak som skontroloval dal som dolu veko hlavy.... potom som tocil z motorom aby sa mi pretacala vacka tak som na vacku zasunul pripravok ten co si luky2208 pouzil v tvojom navode na nastavenie vačky prípravok zapadol pekne sadol na hlavu a do aretačneho otvoru som zasunul kolík a pekne tam vošiel takže s toho súdim že rozvod neje posunutí a predvstrek som nemeral jednak nemám na to ten merák čo máš ty a ani na to už nebol čas lebo som auto potreboval tak som to zložil nazat a na ten predstrek pozriem aš keď zozeniem merak. tak neviem luky2208 ci si s tym spokojny co som spravil a ako som to skontroloval no nebol čas na väčšiu kontrolu.

luky2208

Sobota, 11. Decembra 2010, 11:33

Tominoxxx napísal:
luky2208: ta jak som skontroloval dal som dolu veko hlavy.... potom som tocil z motorom aby sa mi pretacala vacka tak som na vacku zasunul pripravok ten co si luky2208 pouzil v tvojom navode na nastavenie vačky prípravok zapadol pekne sadol na hlavu a do aretačneho otvoru som zasunul kolík a pekne tam vošiel takže s toho súdim že rozvod neje posunutí a predvstrek som nemeral jednak nemám na to ten merák čo máš ty a ani na to už nebol čas lebo som auto potreboval tak som to zložil nazat a na ten predstrek pozriem aš keď zozeniem merak. tak neviem luky2208 ci si s tym spokojny co som spravil a ako som to skontroloval no nebol čas na väčšiu kontrolu.

Postup ma byť nasledovný: točiť motorom až pokial nezaskočí kolýk do zotrvaku ! Od tejto chvyle už nehybeš motorom !!!Potom daš dole výko vačky a vložiš tam pripravok. Musí vojsť lahko a musí sa oprieť o okraje hlavy na oboch stranách. žiadna vôla ! Ak je to takto tak maš retaz v perfektnom stave a ked mam pravdu povedať ešte som sa s takou retazou čo by nemala na jednej strane aspon 1mm volu nestretol. 1cm a viac nieje žiadna zvlaštnosť.
Predvstrek sa potom kontroluje iným postupom. :wink:
Takže na zaver. Ak si najprv zaistil vačku a potom si "trožku" pohýbal klukou aby ti zapadol kolýk do zotrvaku tak je to zle !!! Počas kontroly musí byť všetko napnuté v smere otačania motora ! :-k

Tominoxxx
Autor témy

Sobota, 11. Decembra 2010, 13:13

luky2208: jak tak na to pozeram tak som to spravil opacne a motorom som točil v smere otačania nigdi ne opačne. NEveim v akom stave tie rozvodi su podla man su v celku ok aj ked su posunute tav velmi ne a ten predvstrek teras neriešim to ma čas

a luky2208: počuj je vo vstrekovacom čerpadle nejaký snimač teploty nafty? alebo niečo také:? lebo kdesi som to tu na fóre čítal že ten snímač môže mat na svedomí :D zle štarty za tepla.

luky2208

Sobota, 11. Decembra 2010, 20:06

Tominoxxx napísal:
luky2208: jak tak na to pozeram tak som to spravil opacne a motorom som točil v smere otačania nigdi ne opačne. NEveim v akom stave tie rozvodi su podla man su v celku ok aj ked su posunute tav velmi ne a ten predvstrek teras neriešim to ma čas

a luky2208: počuj je vo vstrekovacom čerpadle nejaký snimač teploty nafty? alebo niečo také:? lebo kdesi som to tu na fóre čítal že ten snímač môže mat na svedomí :D zle štarty za tepla.

jj je daj funkciu hladať :wink:

Tominoxxx
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 10:13

luky2208 oky tak ja daco pohladam :D a luky dik za rady

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných