... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

duotone28
Autor témy
Auto: E91 / 320d
Kraj: Bratislavský

Re: DTC - rada ohladom zimy

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 23:00

Zemo napísal:
Dneska som si bol trosku zaspasovat na lade a podla mojho pozorovania tie dve mysteriozne skratky robia cca toto:
DCS - klasicke ESP, neda sa s tym spravit skoro nic... pokym clovek neni ober magor tak sa s tym neda vysypat... ja som to do smyku nedostal nijako
DTC - nekontroluje stabilitu auta, ale preklz kolies... da sa s tym pekne driftovat, rozdiel oproti komplet vypnutej elektronike je ze dovoli len urcite preklzovanie, pridusi motor ked uz preklzuju kolesa moc... je to velmi dobre napr. v tom ze ked v ramci driftu sa clovek na chvilu pozabudne s plynom tak DTC motor mierne pridusi

dost casto citam ze DTC dovoli "kontrolovany drift" a zasiahne ked uz sa to prezenie, ale mne to tak neprislo, podla mna v tomto mode sa stabilita auta nekontroluje a nekoriguje vobec...

inac nema niekto tip na prazdne a najme rovne parkovisko v BA? :D

petrzalske...alebo hociktore ine TESCO parkovisko po 20:00:)!!! da sa tam vysantit do sytosti

Užívateľov profilový obrázok
VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Re: DTC - rada ohladom zimy

Pondelok, 6. Decembra 2010, 20:36

Tu som prepisal niečo z uživateľskej priručky ohľadom DTC:

BMW ho charakterizuje takto:

Dynamic Traction Control - DTC
DTC je na prenos hnacej sily optimalizovaným variantom DSC, ktorý je určený na neobvyklé vlastnosti vozovky, napr. na neodhádzaný sneh na vozovke. Systém tam zaručí maximálnu hnaciu silu, ale s obmedzenou jazdnou stabilitou. Preto jazdíme opatrne.

V nasledujúcich výnimočných situáciách môže byť výhodné DTC krátkodobo aktivovať:
- pri rozjazde v zasneženom stúpaní, v snehovej brečke, alebo na neodhádzaných zasnežených vozovkách.
- pri vyprosťovaní vozidla alebo rozjazde v hlbokom snehu na nespevnenom podklade
- pri rozjazde so snehovými reťazami

Aktivacia DTC
Stlačte tlačidlo toľkokrát, až kontrolka DTC v združenom prístroji svieti.

Deaktivácia DTC
Opäť krátko stlačte tlačidlo, kontrolka DTC v združenom prístroji zhasne.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných