... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

hanzixxx
Autor témy
Auto: BMW 525 TDS combi
Kraj: Trnavský

strata výkonu 525 tds - čo to všetko môže byť ? D

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 23:26

Chlapi zdarec , poradte : posledné 2 týždne mám nasledovný problém : Najskôr to začalo slabším výkonom na nižších otáčkach ,auto citelnejšie zaberalo až od 3000 otáčok ,ale zase vybiehala spotreba hore 9,2 l na 1000 km , (65 % po dialnici 120 km/h a zvyšok 35 % mesto ),a pri pomalom stupení na pedál okamžitá spotreba vybiehala až k maximám, ( čo predtým sa dalo ustriehnúť a preradovať optimálnejšie ) ..... už ani turbo akosi nie počuť :-),
Ale teraz sa to otočilo , aj keď dám pedál na podlahu , spotreba nevybehne ,drží sa okolo 10 ,no auto vôbec nejde ,úplne bez výkonu , žiadna sila ,žiadny tah , ako tak sa rozbehne na 3prev. stupni ,ale na 4 , alebo 5 čakám aj 10 secund ,kým auto dostanem na 130 km /hod.
Navyše dnes mi prvý krát za 2 roky začala haprovať teplota motora , ručička vybehla do červena , zasvietilo , a auto vyplo ...zhaslo . po nejakých 300 metroch na dojazd , 10 sekundách sa termostat zrejme odlepil a pustil , ale opakuje sa to každých 6 - 7 minút ! Vždy ručička bola v strede a teraz si pobehuje od polky po za červenú čárečku ako chce , alebo sa drží na 3/4.
Zrejme tieto dve veci spolu nesúvisia , ale poradte , kde mám začať , čo to môže byť ? Do motora sa nerobilo nič , iba som včera dal vymeňiť olej ,vynulovala sa diagnostika na km ,vymenilo som chúďa rameno ( .:-))po 300 tis km bolo originál BMW - pekne vydržalo -česť pamiatke ) s axial. tiahlom a toť vše , ešte aj prepadové hadičky obstarožné som vymenil , lebo slzili a špinili mi motor :-)
Tak skuste helfnúť .

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: strata výkonu 525 tds - čo to všetko môže byť ? D

Sobota, 4. Decembra 2010, 20:04

K tomu vykonu, ja by som sa kukol po sacom potruby od turba az po motor. Kludne to moze byt tym ze je niekde derava hadica a tamade uteka tlak turba alebo este skor by to bol intercooler, ten je hlinikovy a zvykne preoxidovat, ak ano vacsinou je zasraty od oleja.

Alebo horsi pripad a mozno viac pravdepodobny, turbo vypovedalo sluzbu (turbo odide z dna na den, ale dlho predtym ma iny zvuk, ako sirena)

A k tej teplote, no neviem... niesom odbornik, tazko to bude mat suvis, mozno vadne cidlo. Ale to by bolo na moj vkus velmi jednoduche, a na BMW dost amaterske aby len tak mala chybycka sposobovala vypnutie motora

R6 power
Auto: E36 325tds Tour
Kraj: Zahraničie

Sobota, 4. Decembra 2010, 21:52

co se výkonu týče, zkus diag, mohla by to být aj váha vzduchu, kdyžtak tu mám novou za slušnou cenu...

hanzixxx
Autor témy

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 12:00

...K teplote : úplná blbosť , stačí vždy aspoň pozrieť pod kapotu , tečie mi chladič !!teda po vyskočení párkrát na 130 °C a nevypnutí termostatu sa tlaky s vriacou tekutinou prejavili a načali mi navrchu chladiča nejaký spoj , a ak nie je dostatok vody v systme , tak nemá čo ovlyvňovať termostat .... ach jaj ja blbec .... a diagnostika neukáže mechanické chyby .
Takže je nedeľa a ja idem vykúšať doliať vodu , či chladiacu zmes ,... potom asi zháňať chladič , pretože podľa všetkého , sa to nebude dať spraviť len tak doma z letovačkou :-))...Fakt radosť ..... Výkon motora je teraz druhoradý,ak nebude chladenioe nedá sa testovať :-... po krokoch to ide pomaly .

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 21:37

Na začiatok vymen hadicku so spodu sania co ide to snimaca tlaku turba (taka textilna) a za druhe skus odpojit vahu vzduchu, malo by to oživit.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

hanzixxx
Autor témy

Pondelok, 13. Decembra 2010, 12:23

Praskuté - odtrhnuté hrdlo chladiča , preto tiekol , tak bohužel nový chladič musel ísť , ale problém neprestal , prehrieval sa motor ďalej , termostat nepúšťal - vždy sa do 5 minut zohriala voda iba v motore a ani chladenie nepustilo vrtulu . Dnes sa mi dáva nový termostat , verím že už bude kľud a motor bude ok pracovať vo svojej večnej teplote 90 °C , ako doteraz . Dávam už aj vymeňiť rememe , už boli popukané , a hlavne nové podtlakové hadičky a hadice , okolo turba , ..... nech má správny vzduch ...Uvidím , čo to spraví , .... s váhou až potom , ak toto nepomôže . Dám vedieť potom .

wmax
Auto: e36 325tds
Kraj: Žilinský

Streda, 18. Mája 2011, 12:18

hanzixxx napísal:
Praskuté - odtrhnuté hrdlo chladiča , preto tiekol , tak bohužel nový chladič musel ísť , ale problém neprestal , prehrieval sa motor ďalej , termostat nepúšťal - vždy sa do 5 minut zohriala voda iba v motore a ani chladenie nepustilo vrtulu . Dnes sa mi dáva nový termostat , verím že už bude kľud a motor bude ok pracovať vo svojej večnej teplote 90 °C , ako doteraz . Dávam už aj vymeňiť rememe , už boli popukané , a hlavne nové podtlakové hadičky a hadice , okolo turba , ..... nech má správny vzduch ...Uvidím , čo to spraví , .... s váhou až potom , ak toto nepomôže . Dám vedieť potom .

:-k ..??prosim ta,ako skoncil tento pribeh

hanzixxx
Autor témy

Streda, 18. Mája 2011, 23:10

:-k ..??prosim ta,ako skoncil tento pribeh[/quote]

Servus , ALE ..na prd v podstate . Nový chladič a nový termostat síce je , ale prehrieva sa ...Auto už ťahá - turbo zaberá a píska ( vymenil som aj prasknutú hadicu turba /10 cm diera !!! /... Mám to teraz tak , že musím jazdiť cca do 110 km/hod. 2 200 - 2 400 max. otáčok a vtedy je to v pohode ,ide ako má , ale akonáhle zvýšim , tak do minuty mi vybieha teplota hore asi na 110 C , za pár 10 - 20 sekund síce ide na 90 C, ale medzitým mi elektronika vypne palivo,takže som bez výkonu v tých momentoch .Čiže neviem predbehnúť žiadne auto , nevýdem kopec , atď .. Dosť nepríjmné !!! Nekúpil som som si Bavorak , aby som sa pásol jak na konoch :-)) . Máš s tým skúsenosť , čo by to mohlo byť ?alebo na niekoho odporučiť ?
Diagnostika samozrejme nič nehlási :-( .... Auto dostalo novú výbojku do xenonu,nové gumy na leto ,tyčky na riadení a ešte aj vzadu aj ložiská - a aj tak sere na mňa a nechce ma nechať byť spokojným ! :-))) ,za posledné 2 roky som do neho natlačil tuším spolu 2700 €,už mi to leze na nervy aj .Presedlám asi na Lamborghini Murcielago . :-))
Ale poraď prosím , ak toto niekto mal tiež. :-) Ď .

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 19. Mája 2011, 05:47

a ako je na tom vodná pumpa? nemal si ju vonku? môže mať polámané lopatky, ďalej ešte viečko expanzky, alebo upchatá tenká hadička od chladiča do expanzky, keď je toto všetko v poriadku, a máš aj nový chladič a termostat tak potom jedine prasknutá hlava
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

hanzixxx
Autor témy

Štvrtok, 19. Mája 2011, 14:00

No toho sa práve bojím :-( , ale mas pravdu , vodná pumpa , hadičky ucpaná - musím skontrolovať , ak to to nebude ani jedno z toho , potom asi nie je vychodisko - hlava ... dám vedieť. : bmwball:

sharan933
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 19. Mája 2011, 20:04

najprv.skontroluj vodnu pumpu mna par tds cvicilo najhorsie bol prasknuty blok motora

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných