... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

AttackeR
Autor témy
Auto: BMW E46 coupe 170hp
Kraj: Trnavský

E46/320Ci coupe - Zvysena spotreba a strata vykonu...

Streda, 24. Novembra 2010, 11:14

Zdravim vas bojovnici...mam mensi problem s mojim BMW E46 coupe 320ci...posledny mesiac co jazdim na nom sa mi skoro zdvojnasobila spotreba a klesol mi vykon, co je znacne citit pri akceleracii...dalej to auto za studena trase, ide tak trhano...Potreboval by som poradit, este pred tym nez pojdem do servisu, aby som zhruba vedel o co sa moze jednat...Vopred dakujem ;))
Naposledy upravil/-a MT-SPEEDY v Streda, 24. Novembra 2010, 11:23, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: nazov podla pravidiel v tejto sekcii

Užívateľov profilový obrázok
fOE
Auto: E46 328i r.2000

Re: Zvysena SPOTREBA a strata vykonu...E46 coupe 320ci

Streda, 24. Novembra 2010, 11:17

AttackeR napísal:
Zdravim vas bojovnici...mam mensi problem s mojim BMW E46 coupe 320ci...posledny mesiac co jazdim na nom sa mi skoro zdvojnasobila spotreba a klesol mi vykon, co je znacne citit pri akceleracii...dalej to auto za studena trase, ide tak trhano...Potreboval by som poradit, este pred tym nez pojdem do servisu, aby som zhruba vedel o co sa moze jednat...Vopred dakujem ;))

tazko povedat, moze to byt vela veci... spotrebu a vykon moze nicit zla vaha vzduchu napr. No pockal by som co "vypluje" diagnostika, potom tu mozes skusit najst najlepsie/najlacnejsie riesenie :wink:
BMW E46 328i, r. 2000, 142KW "Báwo"
Obrázok

matkot13
Auto: BMW E36 325i CABRIO
Kraj: Bratislavský

Re: Zvysena SPOTREBA a strata vykonu...E46 coupe 320ci

Piatok, 26. Novembra 2010, 13:15

fOE napísal:

skus vycistit skrtiacu klapku, vzduchovy filter, palivovy... mozes mat aj problem z cievkami. alebo sa ti len pojebali lamda sondy.. treba to napichnut na vaginu, potom budes mudrejsi co ti vypluje..

januar
Auto: e90 320i

Re: E46/320Ci coupe - Zvysena spotreba a strata vykonu...

Piatok, 26. Novembra 2010, 13:30

tak to bude urcite vaha vzduchu skus ist na diagnostiku priamo do bmw ty ty urcite povedia viacej nez nejaky domaci mechanik s diagnostikou

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 26. Novembra 2010, 15:50

toto iste som mal aj ja a bola to len netesnost v sani... mala dierka staci na to aby ti rozladila cely system.

skontroluj si to... na diag. toho moc nezistis, mozno len zvecsenu zmes.. co moze byt prave tym sposobene...

potom to moze byt lambda ;)

Miroslav
Auto: BMW 3
Kraj: Žilinský

Piatok, 26. Novembra 2010, 18:23

Nazdar, urcite budes mat prasknutu hadicu ktora vedie z intercooleru do motora. Prakticky tlakove cidlo ktore vyhodnocuje tlak turba je zmatene a preto ide motor nepravidelne. Jedna sa o prasknutu tlakovu hadicu od turba do sania. Oprava par korun, netreba ziadnu diagnostiku. Teraz neviem ci to tvoje auto ma vobec turbo, ak nema jedna sa iba o problem v nasavani. Mal som ten isty problem na BMW 3 320D, hadicu som omotal paskou a medzi tym som objednal novu.

S pozdravom Miro

igby
Auto: bmw 323i e46

Sobota, 27. Novembra 2010, 19:00

No 320ci turbo nema, ako spominali chalani jedna z moznosti je vzduch druha okolie vodnej pumpy skus potriast do stran s vrtulou ak ma volu odchadza ti vodna pumpa vtedy aj trasie dost s motorom a hlavne vstupne spotreba a motor v rychlosti 1,2,3 skor viac prenasa hluk ako zrychlenie... ak je to to co vravim radsej uz nejazdi a daj to hned spravit prinasa to splet problemov...
ObrázokObrázok

AttackeR
Autor témy

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 13:35

No diky za rady...nebudem na tom radsej jazdit, aby sa mi tam este nieco viacej nedosralo...Od prveho decembra mam dovolenku, tak to dam do servisu, nech sa mi na to poriadne pozru, lebo uz ma to rozculuje...Chcem to mat v poriadku a konecne sa bez starosti vozit...Lebo normalne mi je toho auta luto, ked do neho sadnem a takto sa za studena trapi...Dufam ze to teda nebude nic vazne...

fOE
Auto: E46 328i r.2000

Pondelok, 29. Novembra 2010, 07:14

AttackeR napísal:
No diky za rady...nebudem na tom radsej jazdit, aby sa mi tam este nieco viacej nedosralo...Od prveho decembra mam dovolenku, tak to dam do servisu, nech sa mi na to poriadne pozru, lebo uz ma to rozculuje...Chcem to mat v poriadku a konecne sa bez starosti vozit...Lebo normalne mi je toho auta luto, ked do neho sadnem a takto sa za studena trapi...Dufam ze to teda nebude nic vazne...

bude fajn ak sem potom hodis co to bolo a co ta to stalo (a kde) :wink:
BMW E46 328i, r. 2000, 142KW "Báwo"
Obrázok

AttackeR
Autor témy

Streda, 2. Marca 2011, 11:11

No takze pisem az teraz, lebo auto som mal cez zimu zazimovane a problem som teda neriesil, vzhladom k tomu, ze som na aute nejazdil a bolo pekne v garazi :D hehe...

Takze k veci, mechanik nezistil nic, dal som teda aspon vymenit olej a vsetky filtre, skratka som spravil poriadny servis a problem sa vyriesil...Spotreba je normalna a motor uz netrase...Neviem cim to mohlo teda byt...hmm...:-/ Ale som rad ze sa problem vyriesil...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní