... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

tomi
Autor témy
Auto: 525d
Kraj: Nitriansky

Nezavisle kurenie - studeny vzduch

Nedeľa, 7. Novembra 2010, 22:10

Zdravim vsetkych, kupil som e39 525d r.v.2002, nezavisle kurenie je namontovane od vyroby. Viem ako ho zapnut cez ovladanie na radiu, tak som to chcel otestovat, zapol som ho, ale aj po 25tich minutach fukal iba studeny vzduch. A fukal iba na mna a nie na celne sklo, zavrel som aj prieduchy ale stale nic. Vedel by mi niekto poradit ci sa to da nejako nastavit alebo kde by mohol byt problem? Diky

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: Nezavisle kurenie - studeny vzduch

Nedeľa, 7. Novembra 2010, 22:43

to s tym smerom fukania, co ja viem tak to nema fukat na okno ale rovno do celej kabiny

neak sa v tom nevyznam az tak velmi, ale je tam pri webaste vodna pumpa aby cirkulovala vodu, ale ta keby neisla tak by sa webasto prehrialo a vyplo
druhe co ma napada, na soferovej strane niekde tam kde je pelovy filter je ventil, ktory meni smer prudenia vody do motora a do kabiny, ja by som hladal chybu tam

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 7. Novembra 2010, 23:47

a ako vies ze mas tuto funkciu? pretoze vela ludi si to myli s NEAVISLYM VETRANIM, co je rozdiel.
Pre kurenie musis mat funkciu STANDHEIZUNG a nie STANDLUFTUNG. Alebo u mid displeja je to tusim HEIZ on/off apd. Alebo INDEPENDED HEATING / AUX HEATING, nie VENTILATION!
Ak tam nemas to slovo tak mas v aute bufik ktory funguje len ako dodatocny prihrev motora a neda sa spustat manualne ani cez casovac. Viem to poriesit, alebo zdiagnostikovat beh kurenia a urcit zavadu, no som z PO.

tomi
Autor témy

Pondelok, 8. Novembra 2010, 19:14

Neviem ale myslim ze by to malo fukat aj na okno aby sa v zime rychlo rozmrazilo. Ale mozno to ma byt tak ako to je, uvidim cez zimu..

tomi
Autor témy

Pondelok, 8. Novembra 2010, 19:25

Pod kapotou mam stitok webasto a na radiu luft ein, zeit 1 a zeit 2. Luft je sice vzduch, ale da sa mi to spustit manualne hned alebo nastavenim casu cez ten zeit 1 alebo 2. Hmm PO je daleko, keby sa nasiel niekto blizssie kto sa tomu rozumie.. Alebo to potom necham na servise.. Ale diky zatial..

ritchie
Auto: E39 - 530d

Pondelok, 8. Novembra 2010, 20:28

Ahoj. Ja mám E39 530d, r.v.9/2002. Na rádiu mám tiež napísané zeit1 atď... a pod kapotou štítok webasto. Mechanik z BMW mi povedal, že tam nemám nezávislé kúrenie, len vetranie. Napr. Leto, vonku +35 v aute +65 stupňov. Nastavíš si zeit1 a zeit2, napr. 16,00 a 16,15 /nastaviť sa dá max na 30min!/ spustí sa ti ventilácia a vyvetrá ti auto. Nemôžeš to však zopakovať bez naštartovania auta 2-3krát za sebou, lebo ti vycucne baterku [-X Môžem sa ho spýtať aj podrobnejšie, zatiaľ viem len tolkoto.

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Utorok, 9. Novembra 2010, 17:19

tomi napísal:
Pod kapotou mam stitok webasto a na radiu luft ein, zeit 1 a zeit 2. Luft je sice vzduch, ale da sa mi to spustit manualne hned alebo nastavenim casu cez ten zeit 1 alebo 2. Hmm PO je daleko, keby sa nasiel niekto blizssie kto sa tomu rozumie.. Alebo to potom necham na servise.. Ale diky zatial..

Pisal som Ti sukromnu spravu.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

tomi
Autor témy

Utorok, 9. Novembra 2010, 19:57

Aha, uz mi je to jasne, diky za odpoved.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 10. Novembra 2010, 00:45

mas webasto len ako pridavny prihrev motora, slovo luft je len vnutorna ventilacia, nie kurenie. Ale ked ti pisal uz Lucky, tak on ti to poriesi aby ti to fachcilo ako kurenie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný