... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Vanosi aj pre ///M

Utorok, 26. Októbra 2010, 09:49

Takze ludia

dnes som nasiel na jednej stranke, ze je moznost vymenit tesneni pre vanos a zaroven aj celeho vanosu pre

e36 ///M
e46 ///M
a teraz pozor e39 ///M

Zistujem blizsie info/ceny a tak dalej, vychadza to ale brutalne lacnejsie ako nove v bmw, otazne je aku zivotnost to ma.

otazka na Vas klubakov, mal by niekto v buducnosti o nieco taketo realny zaujem ci sa mi oplati vobec zistovat?

Bohuzial musim sklamat Matysona a spol, pre M62 motory (540i a 740i) som zatial nenasiel ziadnu sadu :(
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Re: Vanosi aj pre ///M

Utorok, 26. Októbra 2010, 10:01

:cry: aj to sa nájde.

spec
Auto: E39 540i 6speed
Kraj: Žilinský

Utorok, 26. Októbra 2010, 11:52

Čo sa ti ozyva VANOS?Včera som počuval cely večer na youtube M62 aky maju zvuk pretože nejake klepotanie tam mam aj ja kua..V jednom linku som ale čital že tak zneju M62 tak neviem.

matyson
Auto: e84 X1

Utorok, 26. Októbra 2010, 20:44

spec napísal:
Čo sa ti ozyva VANOS?Včera som počuval cely večer na youtube M62 aky maju zvuk pretože nejake klepotanie tam mam aj ja kua..V jednom linku som ale čital že tak zneju M62 tak neviem.

Myslím že nie,kontroloval to aj semtex a povedal že sú ok,ale čo vymeniš sa ráta:-)

Addict
Auto: ///M3 e36
Kraj: Zahraničie

Streda, 27. Októbra 2010, 07:00

Chystali jsme se objednavat z : www.iridiumengineering.co.uk ,na ktere jsme dostali nejedno doporuceni.

Takze zalezi za kolik,z jakeho materialu apod...?

Jinak bych vzal 2x na S50B30 a mozna 1x S50B32

jararak
Autor témy

Streda, 27. Októbra 2010, 09:52

aby som uviedol do poriadku, pre m5 je moznost aj samotne tesnenia, pre m3 (ci uz e36 alebo e46) sa jedna o CELE hlavy vanosu s rebuildovanym jadrom, novymi tesneniami atd, tomu je samozrejme upravena aj cena

pre 3.2l e36 je tam cena 1000$ a pre 3.0 je 950$, samozrejme 500$ je refund ak im zaslete spet staru hlavu, ale je otazne ako to vyjde s postou kedze to treba posielat do Texasu.

cize v tomto pripade je iridium zjavne o dost lacnejsi, otazne je co s tym kedze ako mi aj blesk pisal, chyba u nich jednen kruzok. Teoreticky by sme tento jeden kruzok vedeli nahradit zo sady beisanu pre m50/2 motor.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

MattyX
Auto: 325i mtech

Streda, 27. Októbra 2010, 10:01

jedna technicka... co se na vanosech kurvi krome tesneni (o kroužky )a toho elektohydraulickyho ventilu kterej upravuje polohu vacky skrz viskozitu oleje ? co jinyho je tam potřeba jeste vymenit ?
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

jararak
Autor témy

Streda, 27. Októbra 2010, 10:32

Mkovi vanos som este nevidel ale na nie Mkovich modeloch tam snad este tym ze to kaucukove tesnenie sa teplom zapcenie a stensi, tym padom sa zacne vanos vyosovat cize trebalo by v kritickych momentoch menit este vymedzovaci kruzok (vyzera to ako odrezany kusok z hrubostennej trubky). Tieto tesnenia maju iny profil - O namiesto plocheho, iny material - nejaky viton - lepsie odolny pri vysokych teplotach. to je vsetko co som zatial zistil :(.

Pri nie Mkovych motoroch som nasiel moznost dokupit este dalsie diely potiahnute nejakym materialom REM ktory je odporucany pre semi a pro racing.
bmwcoding.sk

MattyX

Streda, 27. Októbra 2010, 10:50

no ja jen jestli se to vyplati kupovat cely teleso vanosu kdyz jak rikas staci pretesnit , pak vymenit ten ventil (selenoid v etk ) u ///M ktery stojí origo 178Euro x 2ks (3.2 a 5.0 4ks), a pak teda ta tesneni jak rikas , tak jestli se dostanes s repasovanym kompletem na min jak cena dilu :) jako jedno nefunkcni teleso z 3.2 mam , ale posilat to do texasu [-( :mrgreen:
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Streda, 27. Októbra 2010, 10:53

ja som prave z dovodu ze z roznych zdrojov som cital ze povodne kaucukove tesnenia byvaju uz aj po 100tis km specene nasiel a objednal od iridiumengineering sadu pre S50B30. K sade tesneni sa da za par Eur doobjednat priamo u nich sitko s tesnenim (origo BMW diel v baleni s nalepkou s kodom BMW priesiel). To co tam oproti besian sadam pre M50 a M52 nie je je ten vymedzovaci kruzok - ten sa prave meni ak Vanos vydava typicky "dieslovy" zvuk - co je prejav vole na hlave vanosu (ulozenie ozubeneho kola). o US repasoch viem nemam na ne ziadne referencie a cena je uz vyrazne vyssia. Podla mna treba len zistit rozmry kruzku pre S50 a S52 a tie dat vyrobit a mozes robit repasy komplet

jararak
Autor témy

Streda, 27. Októbra 2010, 13:27

ak by niekto isiel repasovat svoj 3.0 tak mozem mu "poziciat" svoj vymedzovaci kruzok co mam do rezervy, mozno bude pasovat, btw je zhodny s tym co je u doublevanosu (co singel a doublevanos gumicky niesu)
bmwcoding.sk

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Streda, 27. Októbra 2010, 17:19

skoda ze som nevedel skor, mohli sme to odmerat a porovnat aj na S50B30 ked to bolo dole.

jararak
Autor témy

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 18:46

ten kruzok mam do rezervy asi mesiac, predtym som ho nemal navyse :(
bmwcoding.sk

SamoM3
Auto: E36M3,2 coupe

Sobota, 30. Októbra 2010, 18:46

Na svojej 3,2 som to menil dost virazne zlepsenie zatahu od spodu.Doniesla mi to sestricka ktora v Southamptone zije.

MattyX

Sobota, 30. Októbra 2010, 22:27

jj ten bivanos kdyz je v kondici tak ta 3.2 dole jede jako prase to je až neskutečný :P

ono na tech vanosech staci kdyz je olej hustej hodne a pak si nekdo torsku proslapne vic plyn a to nanositko pak celkem rado praska :lol:
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 207 neregistrovaných