... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

veverka
Autor témy
Auto: E39 525 tds
Kraj: Bratislavský

E39 - 525TDS - technické otázky...

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 11:56

Ahojte,

hned na zaciatok - som nova a zena :-"

Mam 525 tds, rv. 99, automat a nasledovne otazky:
- poradte sikovneho mechanika na bmw v Bratislave - ale vazne sikovneho a za solidne ceny :wink:
- kedy sa meni olej v prevodovke???? a da sa niekde zistit stav toho oleja (kolko ho tam je)? :-k
- vsimla som si, ze zvyknem mat pod autom kaluzicku oleja (ale nie vzdy, ale zato vzdy taku vacsiu, cca. 10 cm priemer) a ked som sledovala motorovy olej, tak ten neubuda .. moze to byt prevodovkovy olej? ked pozriem na motor z vrchu, tak nevidim nic potecene, ale zo spodu je cely ten plast od oleja :-k
- a poslednych par dni si vsimam, ze mi rezonuje v kabine, ked brzdim a stojim na mieste (najma pri zaradenom D) - je to akoby to vychadzalo spred palubnej dosky, moze to byt silentblok na motore (btw. kde ho najdem?) alebo nieco ine? 8-[

Snazila som sa precitat co najviac vo fore, ale tak nenasla som uplne presne opovede na tieto otazky. Tak vopred dakujem za vsetky postrehy a rady, atd.

Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Re: Chlapi prosim poradte :)

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 18:35

neštastne auto si kupila velke auto slaby motor zla kombinacia. Ak tvrdiš ze ti olej neubuda tak skus pozrieť či to nie je nahodou olej zo serva skontroluj hladinu oleja.
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

KONNI
Auto: e36 328i qp M sport
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 19:11

olej v prevodovke daj skontrolovat hocakemu mechanikovy...mal by tam byt kontrolny otvor.inac do prevodoviek sa davali dozivotne naplne takze olej sa menit nemusi ,no dost vela ludi si ho aj napriek tomu meni...len ak ti budu menit ten olej ,tak netreba zabudnut ,ze v automate sa to robi pod tlakom (pri nastartovanom motore)...no ak mas zadrbany ten plast tak skus skontrolovat aj ten servo olej

veverka
Autor témy

Pondelok, 25. Októbra 2010, 01:27

ok, tak rano kuknem na to servo teda ... ale ak by to bol ten olej - neblblo by potom aj servo priamo? dakujem za tip

a btw. s autom som nadmieru spokojna - nemam ho na zavody :wink: O:)

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Októbra 2010, 07:50

KONNI: doživotný olej ešte nikto nevyrobil. Jedine ak myslíš doživotný tak, že Ti jeho nevýmenou skracuje životnosť komponentu... :lol:
Olej treba meniť ako v motore, tak aj v prevodovke, či diferáku, žiadne long life oleje nie sú doživotné!
Ak tento argument neobstojí, tak sa pýtam, prečo samotné BMW v servisných manuáloch pre svojich technikov udáva kontrolu a výmenu olejov okrem motora aj v ďalších spomenutých komponentoch...? :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Pondelok, 25. Októbra 2010, 07:55

veverka: vitaj.
Viem, že si nová ale máme tu nejaké pravidlá, tento raz Ti tému premenujem ja, nabudúce si prosím Ťa pozri toto. Neber to v zlom, je tu dosť ľudí, čo to nedodržiava, preto sa snažím na to upozorniť nových členov... :wink:

Pokiaľ ide o olej v automate, nerieš, proste vymeň. Obzvlášť v automate sa Ti vymieňať olej oplatí. Ide Ti tam cca.7L (do manuálu ide cca.1L) ak sa dobre pamätám. Do diferáku ide cca.1L-1,5L.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

balko
Auto: e36 320i

Pondelok, 25. Októbra 2010, 08:01

tak ta kaluž zaleži kde ju máš.či uplne v predu pod motorom,alebo niekde v strede auta pod prednými sedačkami.Može to byť olej,nafta.
V automate sa meni olej každých 60 000km ak sa nemylim,ale veľa ludí na to kašle a žije v domienke longlife a doživotne a potom to tak aj vyzera :-$

veverka
Autor témy

Re: E39 - 525TDS - technické otázky...

Pondelok, 25. Októbra 2010, 12:46

Lucky dakujem teda za premenovanie temy ;) uz si budem na to davat pozor

Co sa tyka "dozivotnej naplne" - tiez sa mi to zdala blbost, pretoze viem, ze prevodovkovy olej sa meni - len som nevedela ten interval ... ale myslim, ze byvali majitel ho urcite nemenil, takze hura do vymeny \:D/

mnooo a co sa tyka tej kaluze - tak ta kaluz sa nachadza pod motorom v strede (cca) - nie v strede pod autom ...

a este tu radu na toho sikovneho mechanika v BA (alebo blizkom okoli)? :roll:

matomendoza
Auto: e39,e38
Kraj: Nitriansky

Piatok, 18. Februára 2011, 23:07

2djlaco:nahodou celkom dobre AUTO to je
a bezpecne ktomu

ahoj vitaj medzi nama
gratulujem spravna volba vozidla =D>
skus napisat semtexovi o tom sa tu dost pise ze je verygood
urcite ti poradi co a ako
ale ked to v strede motora tak len motor
na meritku je znacka od min do max je to jeden liter
alebo s dakede tecie nafta po hadicke na motor a steka dole
mozno aj prepad
ale skusene oko to najde
je tu dost s ba urcite niekoho poznaju

baba za volantom hocijakeho bmw ma u mna 200 bodov :wink:(aj ja uz mam soferku [-o< )
drz sa
a prajem vela stastnych km bez nehody
a nech ti robi radost ako kazdemu bmw majitelovi(vacsinou ked neni pokazene daco) :D
=D> =D> =D> =D> =D> =D>
b m w e 38 735 i A individual
geboren in Dilgolfing am 24.04.2001
Gewicht:1925 kg/Länge:4984 mm
b m w e 39 525 t d s
geboren in Dingolfing am 6.11.1997
Gewicht:1655 kg/Länge:4805 mm
vw passat 2.8 v6 synchro excrash

veverka
Autor témy

Sobota, 19. Februára 2011, 11:37

dakujem za oneskorene privitanie =D>

tento problem uz mam uspesne vyrieseny, bola to predsa len tryska (ta hlavna so snimacom), najprv ju skusali pretesnit, no nakoniec menili celu pretoze tiekla v mieste, kde nebolo ziadne tesnenie .. nova bola za cca 250 e (+/-) O:)
mnoo a mas pravdu, auticko mi robi len a len radost (i ked do neho teraz viac investovavam). niet na to, si do neho sadnut, nastartovat, zaradit a vyrazit [-o< na krizovatkach trosku vystengrovat chlapov O:) holt baba s bmw provokuje (i ked ma to auto svoj vek, ale neskutocne caro) 8) proste BMW forever \:D/

matomendoza
Auto: e39,e38
Kraj: Nitriansky

Sobota, 19. Februára 2011, 12:49

holt co sa nosi drat sa musi
ale bmw ostava vzdy bmw
aj ked je to starsi model
tak nech dalej robi radost a starost(tej co najmenej) :D

"freude am fahren"forever
b m w e 38 735 i A individual
geboren in Dilgolfing am 24.04.2001
Gewicht:1925 kg/Länge:4984 mm
b m w e 39 525 t d s
geboren in Dingolfing am 6.11.1997
Gewicht:1655 kg/Länge:4805 mm
vw passat 2.8 v6 synchro excrash

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných