... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

matko_kubko
Autor témy
Auto: exE39, 530d sedan
Kraj: Žilinský

e39 530d - zmenilo sa menu

Streda, 20. Októbra 2010, 16:27

Zdravim, hladal som to kade tade aj po anglickych serveroch ale furt mi to vyhadzuje vsetko mozne ale nie to co hladam:

1. Mal som auto u znameho v servise, robili podvozok. A nechapem ako, ale uplne sa zmenilo menu - povodne boli jazyky len GB a DE, teraz zrazu je ich tam tusim 5. Vzhladovo aj polozkami sa menu a Settings uplne zmenilo, mensie pismo, je podrobnejsie ALE stratila sa mi navigacia! Je to dost naprd kedze som si napalil nove mapy a ju aj pouzivam. Inac BordComputer, TV, telefon, Aux ventilation, Code a Settings polozky ostali, ale GPS navigation zmizlo, neviete mi poradit? Vzadu CD mechanika je zapnuta, vybrat vlozit CDcko neni problem. Skusal som to pozerat ale nic nevyzera byt vypojene. Mechanik mi vravel ze nic s tym nerobili, tak teda nechapem ako sa to moze samovolne zmenit?

Moze to nejak suvisiet s tym ze som vymenil original CD z 2006 roku tusim a dal tam aktualne z 2009/2010 (stiahnute z netu?) ale to su len mapy predsa. A tiez, preco by sa to nezmenilo hned, ale po 2 tyzdnoch a zrovna v servise?

2. Este mam problem s telefonom, dal som tam SIM a prenosne sluchatko funguje OK ale neviem najst preco nepocut toho co vola v reporoduktoroch. Mna je pocut dobre, mikrofon ide ale v reprakoch nic, ani nevyzera ze sa da stelovat hlasitost nikde:( Je to nieco v menu alebo nemoze to suvisiet s tym ze je tam dorobeny zosilovac (cez ktory mimochodom strasne piskaju repraky, to by som tiez potreboval pomoct) a neni zapojene nieco? (CD changer, radio,TV, navi(kym sla spustit), vsetko hra ok)

Dakujem vopred za rady... ked ja som uz taka lama :)
Obrázok Obrázok Obrázok
ex E30 318i,M10 coupe >> ex E46 318i sedan >> E39 530D :) (na predaj)

matko_kubko
Autor témy

Re: e39 530d - zmenilo sa menu (upgrade navigacie ?)

Štvrtok, 21. Októbra 2010, 08:47

Takze aby som dolozil nejake foto.
Plus, po niekolkych neuspesnych pokusoch mrtvych linkov som nasiel navod (ale hlavne konecne stiahol CDcko s verziou v.25 (3/63) a aj keyCD, takze chcel by som skusit upgrade software, myslite ze by to mohlo pomohnut? Ma s tym niekto skusenosti? Nakolko vsade pisali ze na vlastne riziko a ze ked sa pouzije verzia nad v.25 tak na MKIII hrozi black screen, z ktoreho sa to uz nemusi rozbehat vobec :( Dakujem za pomoc...

Postup ako stiahnut a spravit CD:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=169288
(funkcny link pre BMW Navi CD v.25 http://www.megaupload.com/?d=02GKUQO5 (ano, cumel som, z 2006 a stale zivy :)) a pre KeyCD je http://www.xoutpost.com/nav/Nav_KeyCD.zip ten v texte nefunguje ) - ak mate problem to najst dajte vediet niekde to nahodim.

Postup v aute:
http://www.bimmernav.net/osdisk.html
http://www.bmwclubuae.com/forum/showthread.php?p=79555

tabulka verzii:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/29257
foto verzie 18: http://staff.pop3now.com/alee/bmw/nav-v18/photos.cgi
Prílohy
PIC2381a.jpg
menu vyzera uplne inak, biely podklad, velke cisla - takto mi aj vyhovuje len ta navigacia krepa...
PIC2381a.jpg (45.58 KiB) 2735 zobrazení
PIC2380a.jpg
a potom v menu chyba moznost zvolit navigacia
PIC2380a.jpg (43.55 KiB) 2735 zobrazení
PIC2382a.jpg
a takto zrazu po zmene - najprv sa objavilo Settings
PIC2382a.jpg (49.94 KiB) 2735 zobrazení
vzor_3.JPG
povodne 3
vzor_3.JPG (59.84 KiB) 2735 zobrazení
vzor_2.JPG
povodne 2
vzor_2.JPG (62.16 KiB) 2735 zobrazení
vzor_1.JPG
povodne to vyzeralo asi takto (len 16:9) (link z http://staff.pop3now.com/alee/bmw/nav-v18/photos.cgi )
vzor_1.JPG (66.44 KiB) 2735 zobrazení
Obrázok Obrázok Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Re: e39 530d - zmenilo sa menu

Piatok, 22. Októbra 2010, 07:59

Ahoj.
Nechce sa mi veriť, že sa to takto urobilo samé. Nevymenili Ti jednotku MKIII za inú? Cez diagnostiku sa to zmeniť nedá. Jedine, že by Ti downgradli FW alebo vymenili jednotku.
Inak mám keyCD a aj softvér V32, MKIII verzia je maximálne 3-1/63 (V22), v Tvojom prípade by malo byť úplne jedno, z akej verzie inštaluješ, vždy sa nainštaluje maximálna verzia pre danú jednotku (v Tvojom prípade 3-1/63, čiže V22 ako som už písal).

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

matko_kubko
Autor témy

Piatok, 22. Októbra 2010, 08:14

LuCKy napísal:
Ahoj.
Nechce sa mi veriť, že sa to takto urobilo samé. Nevymenili Ti jednotku MKIII za inú? Cez diagnostiku sa to zmeniť nedá. Jedine, že by Ti downgradli FW alebo vymenili jednotku.
Inak mám keyCD a aj softvér V32, MKIII verzia je maximálne 3-1/63 (V22), v Tvojom prípade by malo byť úplne jedno, z akej verzie inštaluješ, vždy sa nainštaluje maximálna verzia pre danú jednotku (v Tvojom prípade 3-1/63, čiže V22 ako som už písal).
LuCKy

No ja to tiez nechapem. Mechanik je kamarat a urcite tam nic nemenil, dokonca ani neodpajali baterku. To uz je cista zahada pre mna. Potom su len 2 moznosti - bud to sposobila vymena CD s mapami za novsie, alebo sa niekedy predtym (som ja odpajal) nieco posralo - ale preco sa to prejavilo az po tyzdni? A teraz je ta mechanika mozno nefunkcna.. pretoze ked som vlozil update CD tak sa nic nedialo na monitore ani vzadu po uvodnom nacitani CD aj niekolko minut. Skusal som verziu v.25 a v.22 z roznych zdrojov, proste ani tuk. Motor bezal a to bolo tak vsetko, nic sa nedialo. Takze to vidim na KO mechaniky :( Alebo mam este skusit napalit to na inej napalovacke este pomalsie ako rychlostou 4? Viem ze od v.22 su vsetky mkIII uz rovnake 3-1/63.. inac nikde som nebol schopny zistit toto cislo, v settings ho vobec nepise.

Robim nejaku chybu pri update software? Fakt by som bol nerad ak by som mal nahradzat mechaniku... dik za info.

(tuto mi radia este na klube v CR :) http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... 890#923890 )
Obrázok Obrázok Obrázok

2bad
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Piatok, 22. Októbra 2010, 08:15

cauko. To piskanie je podla otacok? pokial ano, tak viem ako to odstranis. treba ist po vsetkych kabloch ktore idu zo zosiku a 100% bude niekde pri audio kabloch velka guča kablov samostatnej elektroinstalacie auta alebo staci jeden hruby plusovy.pokial ano, tak treba premiestnit kable zosiku tak, aby neviedli popri elektrike auta. cize tahat ich inakade.
dufam ze to pomoze. :)
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Piatok, 22. Októbra 2010, 08:26

Podľa mňa, Ti tam buď niekto nahral prastarú verziu fw (verzie čo poznám ja všetky ukazujú v menu nastavení verziu, u Teba to teraz neukazuje) alebo Ti vymenil celú jednotku. Ten fw čo tam je mi pripadá ako nejaká najstaršia verzia pre MK2...
Cez diagnostiku sa dá zistiť info o jednotke (minimálne dátum výroby, VIN sa žiaľ zistiť nedá, teda sa mi zdá, že tam tú info nedávali).
Obsah fw sa odpojením baterky podľa mňa zmeniť nedá, veď ten interface je úplne odlišný od toho čo si tam mal a v jednotke je vo flash obsah len jednej verzie fw...
Ak máš v blízkosti niekoho s poriadnou BMW diagnostikou, tak ho navštív, prípadne mi napíš SS a môžeme dohodnúť stretko.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

matko_kubko
Autor témy

Piatok, 22. Októbra 2010, 09:26

2bad napísal:
cauko. To piskanie je podla otacok? pokial ano, tak viem ako to odstranis. treba ist po vsetkych kabloch ktore idu zo zosiku a 100% bude niekde pri audio kabloch velka guča kablov samostatnej elektroinstalacie auta alebo staci jeden hruby plusovy.pokial ano, tak treba premiestnit kable zosiku tak, aby neviedli popri elektrike auta. cize tahat ich inakade.
dufam ze to pomoze. :)

Presne presne, cim viac plynu, tym viac piskotu :) Zosilovac nemam uchyteny je v strede kufra zatial, su do neho kable cervene a modre :) Cerveny hruby jeden ide priamo z baterky, druhy netusim, modry ide k cdchangeru niekde, su tahane popod dekel kufra ponad rezervu. Takze to musim vybrat a pozriet ako idu.. Inac neviem ci vobec ten zosik treba, subwoofer v kufri nosit nebudem ale ked som videl postrihane kable co predpokladam idu k reprakom tak to vidim na hodne vela roboty, ci to vobec stoji za to vracat to do povodneho stavu :/ asi nie.. Kazdopadne diky moc za info poskusam napisem :))
Obrázok Obrázok Obrázok

speedfred
Auto: KTM XBow

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 09:43

opytaj sa mechanika ci ti neodpajal bateriu,je moznost ze sa navigacia este neuspala,odpojili bateriu a citacka si to odniesla.
mam ten isty problem s mkIII,obcas mi naskoci aj povodna grafika,ale vsetko je akoby primrznute.skusil som vymenit citacku co je v kufry a hla vsetko sa vratilo na povodnu grafiku

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 1. Novembra 2010, 01:51

Jednoducho odisiel ti navigacny komputer..... Auto s preplo do najstarsieho systemu menu. Kedze tam mas tv modul, bude to takto fungovat aj bez navigacneho komputera, emkacko nie je nutne potrebne....

matko_kubko
Autor témy

Pondelok, 1. Novembra 2010, 11:03

speedfred napísal:
opytaj sa mechanika ci ti neodpajal bateriu,je moznost ze sa navigacia este neuspala,odpojili bateriu a citacka si to odniesla.
mam ten isty problem s mkIII,obcas mi naskoci aj povodna grafika,ale vsetko je akoby primrznute.skusil som vymenit citacku co je v kufry a hla vsetko sa vratilo na povodnu grafiku

Oni baterku neodpajali avsak ja predtym ano. Ale este cestou k mechanikovi to bolo vsetko po starom, tak som z toho totalny blb. Viem o tom ze to je citlive na to odpojenie pocas zapisu a stve mat to ale co uz asi to odislo :( Aj ked teda to "nove" menu je v pohode, nezasekava len ma totalne prekvapilo. Este jednu vec som neskusal a sice odpojit baterku na pol hodiny aby sa vyresetovali nastavenia... (aj ked ta svina baterka sa uz xty krat vybila a tak na zimu idem kupit novu, len musim zmerat ci auto nezerie po vypnuti prud lebo ak stoji 3dni tak uz je problem nastartovat aj ked je baterka dobita dlhou jazdou..
1rocna by to ale robit nemala..

DIk za radu, z CR sa niekto ozval ohladne MKIII mechaniky, tak uvidime, ak niekto mate rad by som to vyskusal vymenit ci to teda bude ono. Kazdopadne dik..
Obrázok Obrázok Obrázok

speedfred
Auto: KTM XBow

Pondelok, 1. Novembra 2010, 19:30

tak som nakoniec aj ja kupil mk IV a zatial to funguje ako ma,niekedy sa zastav a mozeme skusit vymenit citacku.som z TS

RomanC
Auto: E39 530dA touring
Kraj: Košický

Streda, 3. Novembra 2010, 19:32

ked som stiahol mapy z internetu , napalil na cd , vlozil do citacky map . Vsetko fungovalo ok ,ale asi po 200-300 km ,zacalo mi zle nacitavat mapy a stalo sa to iste co tebe , vycital som niekde na UK bmw fore ,ze sa to preplo do safe modu , preto ta zmena grafiky a neukazovanie menu navigacie .
Vratil som to povodneho stavu tym,ze som vyhodil cd mapy ,stiahol a napalil ine a reinstaloval som firmware ten isty ,ktory tam bol , kedze novy sa uz niekolko rokov neupdatoval (mkIII 3-1/63) .
Vsetko sa vratilo do povodneho stavu .

matko_kubko
Autor témy

Streda, 3. Novembra 2010, 22:48

RomanC napísal:
ked som stiahol mapy z internetu , napalil na cd , vlozil do citacky map . Vsetko fungovalo ok ,ale asi po 200-300 km ,zacalo mi zle nacitavat mapy a stalo sa to iste co tebe , vycital som niekde na UK bmw fore ,ze sa to preplo do safe modu , preto ta zmena grafiky a neukazovanie menu navigacie .
Vratil som to povodneho stavu tym,ze som vyhodil cd mapy ,stiahol a napalil ine a reinstaloval som firmware ten isty ,ktory tam bol , kedze novy sa uz niekolko rokov neupdatoval (mkIII 3-1/63) .
Vsetko sa vratilo do povodneho stavu .

Ano, vyzera to podobne, tiez to moze byt po tych 200km. Ale ked teraz vlozim soft update cd, tak to zacvrka uvodne nacitanie CD ale nic sa nedeje ani po niekolkych minutach - ako potom mozem zmenit ked to nefunguje? :( Ine mapy som neskusal, ale ani ked som vratil povodne CD origo co tam bolo tak sa nic nedeje. Mozes mi napisat ktoru verziu z netu a cim si napaloval to CD? Resp ako si ten update spravil presne? Lebo verziu v32 mam vraj overenu ale bohuzial to vobec nenacita ani z 3 roznych napalovaciek co som skusal. Uz fakt neviem, momentalne nemam na novu mechaniku, skoda tej navigacie.. :(
Obrázok Obrázok Obrázok

RomanC

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 07:54

matko_kubko napísal:

Ano, vyzera to podobne, tiez to moze byt po tych 200km. Ale ked teraz vlozim soft update cd, tak to zacvrka uvodne nacitanie CD ale nic sa nedeje ani po niekolkych minutach - ako potom mozem zmenit ked to nefunguje? :( Ine mapy som neskusal, ale ani ked som vratil povodne CD origo co tam bolo tak sa nic nedeje. Mozes mi napisat ktoru verziu z netu a cim si napaloval to CD? Resp ako si ten update spravil presne? Lebo verziu v32 mam vraj overenu ale bohuzial to vobec nenacita ani z 3 roznych napalovaciek co som skusal. Uz fakt neviem, momentalne nemam na novu mechaniku, skoda tej navigacie.. :(

Reinstalaciu firmwaru som robil asi v 2006-2007 ,tak si to presne nepamatam

Skus stiahnut obraz CD pomocou tohto linku : http://www.e38.org/nav/v22_1_CloneCD.rar , rozpakujes ho pomocou winraru , tu je link ,ak nahodou ho nemas v pc : http://www.rarsoft.com/rar/wrar393sk.exe

napal to pomocou cloneCD na minimalnej rychlosti ,najlepsie to bude na 1x ale mozes skusit aj 2x . Pouzi len kvalitne CD . zvol Mode 2 /XA v nastaveniach pred napalovanim v cloneCD . link na cloneCD : http://static.slysoft.com/SetupCloneCD.exe
alebo to napal pomocou imgburn ,ale tiez len minimalnou rychlostou na kvalitne cd ,link na imageburn : http://download.imgburn.com/translations/slovak.zip

Kluc na aute daj do prvej polohy , Vytiahni z navi citacky CD s mapami a vloz tam napalene CD s firmwarom , potom uz len cakas a sledujes instrukcie na obrazovke . Ked sa ti na obrazovke objavy ze mas vytiahnut instalacne CD , len ho vytiahnes a mozes tam dat cd s mapamy . Ale nepouzivaj uz mapy ,ktore si pouzil ked sa ti stal ten problem s navigaciou ,ale stiahni si nove a napal na kvalitne CD pomalou rychlostou .
Skus a daj vediet ci ti to pomohlo

RomanC

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 08:06

matko_kubko napísal:

Oni baterku neodpajali avsak ja predtym ano. Ale este cestou k mechanikovi to bolo vsetko po starom, tak som z toho totalny blb. Viem o tom ze to je citlive na to odpojenie pocas zapisu a stve mat to ale co uz asi to odislo :( Aj ked teda to "nove" menu je v pohode, nezasekava len ma totalne prekvapilo. Este jednu vec som neskusal a sice odpojit baterku na pol hodiny aby sa vyresetovali nastavenia... (aj ked ta svina baterka sa uz xty krat vybila a tak na zimu idem kupit novu, len musim zmerat ci auto nezerie po vypnuti prud lebo ak stoji 3dni tak uz je problem nastartovat aj ked je baterka dobita dlhou jazdou..
1rocna by to ale robit nemala..

DIk za radu, z CR sa niekto ozval ohladne MKIII mechaniky, tak uvidime, ak niekto mate rad by som to vyskusal vymenit ci to teda bude ono. Kazdopadne dik..

ohladom tej baterky, kde spomynas ,ze 1rocna by to robit nemala . Moja odisla po 1 roku , neudrzala v sebe prud , musel som denne asi 2-3 krat startovat cez kable ,dokonca aj po odjazdeny trasy cez 700 km som sa zastavil na benzinke natankovat a uz nenaskocila, nakoniec som ju vyhodil a kupil Energizer premium 100Ah

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní