... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
praetorian
Autor témy
Auto: BMW E36 r.v. 1994
Kraj: Bratislavský

Re: E36/325i r.v. 94 Ako zhlucnit vyfuk ??????

Utorok, 19. Októbra 2010, 08:50

mne islo len o ten zvuk.poradili ste rozsiahle upravy od vymeny zvodov,celeho vyfukoveho systemu az po neviem co...a na to ze staci vybrat tlmice a katy som musel prist sam...ako som pisal zvuk uz mam aky som chcel takze nieje tu co dalej rozpisovat...a to ze niekto sa na mne zasmeje....ma moc netrapi... :-) majte sa vsetci ako sa chcete mat... :-)

reli33
Auto: E46 325i M-packet
Kraj: Prešovský

Utorok, 19. Októbra 2010, 19:36

fúúha na to že si laik tak si dobrý že si na to prišiel "sám"...ha ha =D> neradil ti to tu niekto hneď v príspevku asi na druhej alebo tretej strane? :-D ser..š si do huby a to čoraz viac tak už radšej skonči túto tému a maj sa ako chceš,ako vravíš sám, nemáš vlastný názor a nestojíš si sám za sebou,privlastňuješ si nápady a skúsenosti iných...a potom chceš úprimnú radu..moja znie..ukonči túto tému :-D
http://www.autokapo.sk

E46 316i 2000
E46 318i facelift LPG 2001
E46 touring 325i M-packet 2003

pato1117
Auto: e34 524TD
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 19. Októbra 2010, 21:09

reli33 napísal:
fúúha na to že si laik tak si dobrý že si na to prišiel "sám"...ha ha =D> neradil ti to tu niekto hneď v príspevku asi na druhej alebo tretej strane? :-D ser..š si do huby a to čoraz viac tak už radšej skonči túto tému a maj sa ako chceš,ako vravíš sám, nemáš vlastný názor a nestojíš si sám za sebou,privlastňuješ si nápady a skúsenosti iných...a potom chceš úprimnú radu..moja znie..ukonči túto tému :-D

tak mu .... vsetko prada co pises
B-M-W

praetorian
Autor témy
Auto: BMW E36 r.v. 1994

Streda, 20. Októbra 2010, 05:33

treba si to cele precitat.nemyslel som ze ja som to vymyslel,ale ze som na to musel pist sam.lebo mi pisali ze tym na tom viac pokazim ako opravim.a autu sa nic nestalo ani spotrebu to nezdvihlo.to je najlepsie povyberat len par viet.nenasiel som cloveka co to ma tak spravene a jazdi na tom....

morty
Auto: e36 325i convertible

Utorok, 16. Novembra 2010, 00:59

ja som mal teraz rozobraný práve koncový tlmič lebo moc hučal šeci hlavy točili, vyriešil som vovarením dvoch cca 35cm trubiek mierne zahnutých lebo tie pôvodné vypadali v tvare hrdze... Sú tam 4 trubky ktoré idú rovnobežne prechádzajú tromi priečkami. Tie od motora končia na konci tlmiča v zadu auta a tie čo vidíš v nárazníku končia na začiatku tj najbližšie k motoru.Stačí urobiť dieru do rúry ktorú vidíš keď kukneš do výfuku ja neviem vrtakom z vrchu a potom zavariť obal alebo odrezať koncovku a vypáliť s autogénom ...atd... a zas koncovku navariť. Ale skôr obal nerezať lebo z vnútra je nerezový a zbytočne ho poškodíš a pôjde do... Dufam že som pomohol.

matkot13
Auto: BMW E36 325i CABRIO

Štvrtok, 18. Novembra 2010, 13:27

praetorian napísal:
treba si to cele precitat.nemyslel som ze ja som to vymyslel,ale ze som na to musel pist sam.lebo mi pisali ze tym na tom viac pokazim ako opravim.a autu sa nic nestalo ani spotrebu to nezdvihlo.to je najlepsie povyberat len par viet.nenasiel som cloveka co to ma tak spravene a jazdi na tom....

ja nechapem :D cele som si to prectal, ty by si nemal mat bmw.. bmw je nieco, je to historia, je to kurva hrdost mat ho! to neni o tom, ze si rozparas vyfuk, a tvaris sa ako macho. a ked ani nevies ako sa robi burnout, alebo akoto ze to ide, aj ked stlacis zaroven brzdu z plynom, to uz neni lajk, tebe chyba aj ten sedliacky rozum a logika. Sisku tam das nejaku co si naiel pod borovicou, das nanu ponozku, posprejujes to, a napojis to na trubku z hajzlu komunistickeho.. a spongiou to zaizolujes.. toto je degeneracia, kup si nejaky peugeot, a zabudni na toto..

morty
Auto: e36 325i convertible

Re: bmw e36, 325i. r.v. 94 Ako zhlucnit vyfuk ??????

Piatok, 19. Novembra 2010, 00:50

JOKO020 napísal:
uff, tak potom nezhlucnuj vyfuk ale bez na diagnostiku dakde :roll:

Otazočka... ja mám po meste tiež 15 litrov mám automat 325 robím krátke trasy cca 4 km 4x za deň a motor sa stihne zohriať na prevádzkovú teplotu. Mám ale problém s Knock senzorom č2. So spotrebou som sa zmieril. Ale chceš povedať že by mala byť nižšia? Toto je môj druhý 6 válec tak tomu nevenujem pozornosť pri cca 120 km h mám spotrebu 8-9ltr... To by ma potešilo jazdiť za menej... Senzor budem riešiť v blízkej dobe.

Luck3r
Auto: BMW E36 325 TDS
Kraj: Košický

Streda, 24. Novembra 2010, 18:49

kur*a ze ja som to docital :mrgreen: a ked chces sportovy zvuk tak si setri a kup nieco od americanov a pod. a nie poliaka co chce len prachy za zvuk ktory je taky ohlusujuci ze nedojdes ani do mesta :mrgreen: a ta siska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: si zosalel? trubka z hajzla siska zo stromu a pančucha? :mrgreen: chlapce ty ocividne nemas bmw a priemer tvojho veku udavam na 15-16 r :mrgreen: uvedom sa kup niečo od kn a bude pokoj ani sportovy výfuk nemusis mat :D + mam diesel a mam prerabku na sisku ale nwm ako to v ti mechanici urobili siska je v narazniku, vyborny zvuk, neporovnatelny....

UVEDOM SA!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BMW E36 325TDS = raketa ktorá zloží aj M3 :D

Luck3r

Streda, 24. Novembra 2010, 18:50

kur*a ze ja som to docital :mrgreen: a ked chces sportovy zvuk tak si setri a kup nieco od americanov a pod. a nie poliaka co chce len prachy za zvuk ktory je taky ohlusujuci ze nedojdes ani do mesta :mrgreen: a ta siska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: si zosalel? trubka z hajzla siska zo stromu a pančucha? :mrgreen: chlapce ty ocividne nemas bmw a priemer tvojho veku udavam na 15-16 r :mrgreen: uvedom sa kup niečo od kn a bude pokoj ani sportovy výfuk nemusis mat :D + mam diesel a mam prerabku na sisku ale nwm ako to v ti mechanici urobili siska je v narazniku, vyborny zvuk, neporovnatelny....

UVEDOM SA!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SN-silver
Auto: e46 320i m parketa

Streda, 24. Novembra 2010, 22:48

kokotiny vymyslas ked uz mas nadupane kabrioco ti zere 15 litrov.. tak si naspor na nerezovy kanon a nic neodmotuvavaj pane boze deti :roll:

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Streda, 24. Novembra 2010, 22:51

robite z neho uz uplneho debila a hlavne taki, co o tom nemaju absolutne sajn... ked uz chcete reagovat, aspon si to precitajte cele
uz to vyriesil a akonahle vidite, ze sa niekto obuje, tak sa automaticky obujete aj vy, lebo mate zazemie jak pes za branou... takto mi to pripada

btw siska v narazniku... nemas ju zasratu od vsetkeho sajrajtu?
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Luck3r

Pondelok, 29. Novembra 2010, 16:35

nemam ale mam tam mriezku a na nej su velmi male dierky cize sa tam nic nedostane btw. v zie chodit nebudem lebo uz len :-({|= autu :D

Luck3r

Pondelok, 29. Novembra 2010, 16:37

*zime :mrgreen:

JOKO020
Auto: E61 525d

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 16:15

Zkusím shrnout celý proces vypláchnutí kompresního prostoru. Nabývá na ůčinnosti především, když je do stejných otáček sladěno i sání . (když chcete dobře vyplachovat, musíte i dobře nasávat) Pro základ počítání se bere objem celého válce (zdvihový objem+kompresní objem). Vypláchnutí zajistí tlakové kmity ve výfuku. Při uzavření nebo otevření ventilu vzniká ve výfuku tlaková vlna, která se šíří ke konci výfuku zhruba rychlostí zvuku. Když se dostane ke konci výfuku, odrazí se a vrací se zpátky potrubím až k ventilu. Tato vlna proběhne během otevření ventilu několikrát a je potřeba, aby k ventilu doběhla vlna podtlaková, když se uzavírá. Rychlost šíření vln není závislá na otáčkách motoru (je vždy stejná), takže se zlepšení může dosáhnout jen při určitých otáčkách. Na šíření vln má vliv každá překážka. (rozvětvení výfuku, změna průměru - zde dochází ke zpomalení či odražení vlny)
Takže pokud proběhne výfukem o půl vlny více nebo méně, zhorší se plnění a pokud o jednu, dvě tři vlny více nebo méně, plnění se zlepší. Na výkonnostní křivce se to projevuje nerovnoměrným průběhem výkonu při určitých otáčkách. Obecná poučka pro ty, co mě nepochopili: Čím delší potrubí, tím větší výkon v nižších otáčkách a naopak. Na závěr ještě poučky: Samostatné potrubí pro každý válec = větší výkon
Společné potrubí pro všechny válce = větší točivý moment
Kvůli impulsům zapalování u čtyřválce spojit: 1.se 4. a 2. se 3.
válcem, u šestiválce 123 a 456
Potubí od jednotlivých válců až po své spojení musí být stejně
dlouhé
Čím větší průměr potrubí, tím se maximální kompresní tlak
Přesouvá do vyšších otáček

U závoďáků můžete vidět výfuk končící v prahu - snaha o dosažení většího výkonu ve vyšších otáčkách pomocí zkrácení výfuku.( škodovkáři mají výhodu, protože mají motor vzadu, takže sim výfuk naladí bez nutnosti řezat prahy)
Na sání mají závoďáci vyměnitelné natrubky různé délky - zase kvůli naladění na různé otáčky podle charakteru trati, kterou pojedou
Na všechno co jsem napsal má vliv samozřejmě časování, drsnost stěn trubek, tvar vyůstění, rezonátory atd.
Doufám, že vás už přešla chuť naladit si výfuk, protože je to pro naše podmínky jen ztráta času a peněz.

toto som ukradol z CZ fora, tak uz vies preco ti vyhadzovanie katov, pilenie do vyfuku nikto neodparucal..LEBO TYM MOZES ZNIZIT VYKON a auto sa bude dusit, ovsem ak mas v Pici kat, tak jeho odstranenim mozes pocitovat lepsi vykon, nie vsak taky ako ked by si dal new kat...takze vrtaj, píl, zváraj, lebo v Blave cesty nesolia a zelezo nehrdzavie...
ex:
E46 330CD Mpak
BMW e36 320i coupe //M Paket 18"

JOKO020
Auto: E61 525d

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 16:16

zmazane..dalo to sem posledny prispevok 2x ........
ex:
E46 330CD Mpak
BMW e36 320i coupe //M Paket 18"
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných