... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
spikerHC napísal:chcem sa opytat co by spravilo s autom vykuchanie katalizatorov, a nasledne co by to spravilo s STK A Emisnou? ako sa to potom riesi? malo by to pozvihnut vykon?
SigSauerBang napísal:
Keď ich len vykucháš, tak to to na STK a Emisnej nezistia nijako, nemajú merač decibelov aby ti dokázali,že auto máš hlučnejšie ako 80db... A emisnú nebudeš mať určite zlú,lebo norma dymivostť je 2,5 a ked máš vporiatku spalovanie, tak budeš mať max 1,0 na 320d alebo 330d.
Mne namerali 0,8 a to mám zaslepený aj EGR ventil,pracovník bol prekvapený
bavorak30 napísal:No ja si myslim ze zvysi, vyfukove plyny musia ist co najrychlejsie von a katalizator a ine tlmice su prekazkov (su tam koli emisiam a hluku) ked ich odstranis tak ti to zvysi o dost vykon, len spotovy vyfuk ti zvysi o 3% vykonu. Samozrejme ze na STK a EK nebudu nadseny!
bavorak30 napísal:No ja si myslim ze zvysi, vyfukove plyny musia ist co najrychlejsie von a katalizator a ine tlmice su prekazkov (su tam koli emisiam a hluku) ked ich odstranis tak ti to zvysi o dost vykon, len spotovy vyfuk ti zvysi o 3% vykonu. Samozrejme ze na STK a EK nebudu nadseny!
jararak napísal:
asi velmi nevies ako funguje motor co? kazdy nahana len vykon, na <> ti je vykon ked tym prides o drahocenny krutak. vyfuk musi mat presne tvarovanie inac tam mozes hned dat rovnu ruru od zvodov dade pod podbeh, najlepsie tak aby si si neodymyl nohavice ked budes vystupovat.
ABRAM77 napísal:keď kukam ake auta prejdu cez STK... škodovečky, žigulaky, volgy auta vyrobene v dobach Mojžiša neverim, že BMW neprejde, a čo sa emisii týka, jak susedko naštartuje svoju škodovku 105ťku pod blokom tak dymova clona taka, že mam pocit, že vonku zamračene a prichadza apocalipsa a STKčko aj emisnu ma...
jararak napísal:
asi velmi nevies ako funguje motor co? kazdy nahana len vykon, na <> ti je vykon ked tym prides o drahocenny krutak. vyfuk musi mat presne tvarovanie inac tam mozes hned dat rovnu ruru od zvodov dade pod podbeh, najlepsie tak aby si si neodymyl nohavice ked budes vystupovat.
bavorak30 napísal:Tak mi vysvetli ako funguje motor!
gomez89 napísal:Hovorím ak sú ok,tak to ani nepocítiš, riešil som to tak viem....možno fakt tie 3% ale to by už bolo na meranie.....ale viem čo pocítiš....zhod klimovy remen a to pocítiš na výkone dosť....hlavne odspodu....mne ide lepšie bez remena.....))))