... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
spikerHC
Autor témy
Auto: F10 530XD
Kraj: Banskobystrický

E46/330d- Vykuchanie katalizatorov

Piatok, 1. Októbra 2010, 01:53

chcem sa opytat co by spravilo s autom vykuchanie katalizatorov, a nasledne co by to spravilo s STK A Emisnou? ako sa to potom riesi? malo by to pozvihnut vykon?
F10 530XD
EX E46 330D
EX F30 318d

dragunov87
Auto: f07 530d GT
Kraj: Trnavský

Re: vykuchanie Katalizatorov bmw 330d e46

Piatok, 1. Októbra 2010, 06:07

tiez ma to zaujima, rozmyslam tiez nad upravou vyfuku!
EX - BMW e46 320d
EX - BMW e61 530d Sapphir Black EISENMANN up to 190kW 648Nm by MM racing
BMW e87 118d
BMW f07 530d GT SOPHISTOGRAU BRILLANTEFFEKT up to 226kW / 307HP 622Nm

TT-SIMIK
Auto: BMW

Re: E46/330d- Vykuchanie katalizatorov

Piatok, 1. Októbra 2010, 15:53

No minimálne neprejdeš emisnou kontrolou ak tam niekoho nemáš, ak su upchaté tak sa na pocit zvýši výkon,ak su ok,tak žiaden vpliv to mat nebude....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

bavorak30
Auto: E-30 318i M40

Piatok, 1. Októbra 2010, 18:25

No ja si myslim ze zvysi, vyfukove plyny musia ist co najrychlejsie von a katalizator a ine tlmice su prekazkov (su tam koli emisiam a hluku) ked ich odstranis tak ti to zvysi o dost vykon, len spotovy vyfuk ti zvysi o 3% vykonu. Samozrejme ze na STK a EK nebudu nadseny!

SigSauerBang

Piatok, 1. Októbra 2010, 18:36

spikerHC napísal:
chcem sa opytat co by spravilo s autom vykuchanie katalizatorov, a nasledne co by to spravilo s STK A Emisnou? ako sa to potom riesi? malo by to pozvihnut vykon?

Keď ich len vykucháš, tak to to na STK a Emisnej nezistia nijako, nemajú merač decibelov aby ti dokázali,že auto máš hlučnejšie ako 80db... A emisnú nebudeš mať určite zlú,lebo norma dymivostť je 2,5 a ked máš vporiatku spalovanie, tak budeš mať max 1,0 na 320d alebo 330d.
Mne namerali 0,8 pracovník bol prekvapený :mrgreen:

SigSauerBang

Piatok, 1. Októbra 2010, 18:39

SigSauerBang napísal:

Keď ich len vykucháš, tak to to na STK a Emisnej nezistia nijako, nemajú merač decibelov aby ti dokázali,že auto máš hlučnejšie ako 80db... A emisnú nebudeš mať určite zlú,lebo norma dymivostť je 2,5 a ked máš vporiatku spalovanie, tak budeš mať max 1,0 na 320d alebo 330d.
Mne namerali 0,8 a to mám zaslepený aj EGR ventil,pracovník bol prekvapený :mrgreen:

TT-SIMIK
Auto: BMW

Sobota, 2. Októbra 2010, 09:16

bavorak30 napísal:
No ja si myslim ze zvysi, vyfukove plyny musia ist co najrychlejsie von a katalizator a ine tlmice su prekazkov (su tam koli emisiam a hluku) ked ich odstranis tak ti to zvysi o dost vykon, len spotovy vyfuk ti zvysi o 3% vykonu. Samozrejme ze na STK a EK nebudu nadseny!

Hovorím ak sú ok,tak to ani nepocítiš, riešil som to tak viem....možno fakt tie 3% ale to by už bolo na meranie.....ale viem čo pocítiš....zhod klimovy remen a to pocítiš na výkone dosť....hlavne odspodu....mne ide lepšie bez remena.....))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 2. Októbra 2010, 12:47

bavorak30 napísal:

asi velmi nevies ako funguje motor co? kazdy nahana len vykon, na <> ti je vykon ked tym prides o drahocenny krutak. vyfuk musi mat presne tvarovanie inac tam mozes hned dat rovnu ruru od zvodov dade pod podbeh, najlepsie tak aby si si neodymyl nohavice ked budes vystupovat.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

ABRAM77
Auto: E46 320D 100kw
Kraj: Košický

Sobota, 2. Októbra 2010, 13:20

keď kukam ake auta prejdu cez STK... škodovečky, žigulaky, volgy auta vyrobene v dobach Mojžiša neverim, že BMW neprejde, a čo sa emisii týka, jak susedko naštartuje svoju škodovku 105ťku pod blokom tak dymova clona taka, že mam pocit, že vonku zamračene a prichadza apocalipsa a STKčko aj emisnu ma... [-o<
BMW E46... great power 8)

1vaso1
Auto: E36 320i
Kraj: Žilinský

Sobota, 2. Októbra 2010, 13:24

jararak napísal:

asi velmi nevies ako funguje motor co? kazdy nahana len vykon, na <> ti je vykon ked tym prides o drahocenny krutak. vyfuk musi mat presne tvarovanie inac tam mozes hned dat rovnu ruru od zvodov dade pod podbeh, najlepsie tak aby si si neodymyl nohavice ked budes vystupovat.

bavia sa o turbo motore ... ten potrebuje len rovne potrubie ... atmosféra potrebuje podtlak ... atď... pri turbe je to suma fuk... len aby bol čo najlepší odvod plynov a aby sa čo najmenej ochladili ... studené plyny = pomalé plyny ...

1vaso1
Auto: E36 320i
Kraj: Žilinský

Sobota, 2. Októbra 2010, 13:26

ABRAM77 napísal:
keď kukam ake auta prejdu cez STK... škodovečky, žigulaky, volgy auta vyrobene v dobach Mojžiša neverim, že BMW neprejde, a čo sa emisii týka, jak susedko naštartuje svoju škodovku 105ťku pod blokom tak dymova clona taka, že mam pocit, že vonku zamračene a prichadza apocalipsa a STKčko aj emisnu ma... [-o<

všetky auta majú normu určenú ktorú musia spĺňať ... škoda kilečko ma svoju ... BMW svoju ... záleží od roku výroby ... viď EURO,1,2 atď...

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Sobota, 2. Októbra 2010, 13:34

Hovorím ak sú ok,tak to ani nepocítiš, riešil som to tak viem....možno fakt tie 3% ale to by už bolo na meranie.....ale viem čo pocítiš....zhod klimovy remen a to pocítiš na výkone dosť....hlavne odspodu....mne ide lepšie bez remena.....))))[/quote]

k tomu remenu.je jasne,ze v zime klimu potrebovat nebudes.no nema to neaky "zly" vplyv potom na to cerpadlo klimove,ze nebude v pohybe?bude tym padom odstavene,nieje mozne,ze by sa pokazilo-zaseklo pocas zimy?cize,nemas ani teraz pohanane cerpadlo,jazdis bez toho remena?mozno sa pytam blbost,ale zaujima ma to,pretoze ak to fakt tak citit na vykone,tak by som ten remen dal aj ja dole,zbytocne spomaluje otacky motora cez zimu.viem,ze ked som mal dole vrtlulu na vodu a slapol som na plyn,mal som pocit,ze auto slo sviznejsie do otacok na mieste. dik
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

bavorak30
Auto: E-30 318i M40

Sobota, 2. Októbra 2010, 13:38

jararak napísal:

Tak mi vysvetli ako funguje motor!

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 2. Októbra 2010, 22:06

bavorak30 napísal:
Tak mi vysvetli ako funguje motor!

s pomocou bozou sa tam daco kruti :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

karcis
Auto: BMW330XD,S.Toledo II
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 3. Októbra 2010, 10:02

gomez89 napísal:
Hovorím ak sú ok,tak to ani nepocítiš, riešil som to tak viem....možno fakt tie 3% ale to by už bolo na meranie.....ale viem čo pocítiš....zhod klimovy remen a to pocítiš na výkone dosť....hlavne odspodu....mne ide lepšie bez remena.....))))

k tomu remenu.je jasne,ze v zime klimu potrebovat nebudes.no nema to neaky "zly" vplyv potom na to cerpadlo klimove,ze nebude v pohybe?bude tym padom odstavene,nieje mozne,ze by sa pokazilo-zaseklo pocas zimy?cize,nemas ani teraz pohanane cerpadlo,jazdis bez toho remena?mozno sa pytam blbost,ale zaujima ma to,pretoze ak to fakt tak citit na vykone,tak by som ten remen dal aj ja dole,zbytocne spomaluje otacky motora cez zimu.viem,ze ked som mal dole vrtlulu na vodu a slapol som na plyn,mal som pocit,ze auto slo sviznejsie do otacok na mieste. dik[/quote]

nazdar. Klime sa nestane nic. Ked neni klima spustena tak sa toci len remenica volne na lozisku. Pri zapnuti sa zopne a az vtedy je v zabere. Takze ked ju odpojis nespravis tym nic zle. Ci sa toci remenica na volno alebo vobec nema to ziaden vplyv na cerpadlo-skor usetris lozisko. Sevas.
E46/BMW 330XD -touring, M-packet/Chrome-papket,

Seat Ibiza III. SPORT 1,9/81KW + čip

Benzín je do kosačiek-nafta do auta:).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní