... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
cobra11 napísal:vtychto motoroch sa moc nevyznam, ale ked mame M52 dvojliter vanos a zere to olej jak diva svina a za studena ide modry dym su to prave tieto kruzky?
cobra11 napísal:vtychto motoroch sa moc nevyznam, ale ked mame M52 dvojliter vanos a zere to olej jak diva svina a za studena ide modry dym su to prave tieto kruzky?
mys_iak napísal:
tak prvykrat to trvalo asi do takych 4och hodin... ale najskor som nedotiahol skrutky na veku... a rozobral som to cele aj zlozil s jararakom asi za 1hnajdlhsie trvalo dostat sajrajt karbonu dole s veka.... cize ak by sa robilo viac aut naraz tak take 4 by sa dali stihnut za jeden den... si myslim
ale to az niekedy na november to vidim ... :)
jararak napísal:ja myslim ze zakladne rozobratie motora by sme zmakli pod hodinu, ak by sme sa nato naozaj dali, pri akcii kedy by sa menilo len tesnenie gumene, to mame fakt za par sekund lebo netreba nic nastavovat ani nic, proste sa da dole len vrch a tak. horsie je ked treba menit aj ten kovovi kruzok na singelvanose, treba zaaretovat vanos, avsak mame aj nato postupy (bohuzial zatial neoverene v praxi), nenajde sa niekto v ke na test?
mys_iak napísal:
nie niesu to ony... vanos tesnenia... napr. u mna zapricinovali -20Nm a 8k a spozoroval som lepsi tah od spodu... a aj spotrebometer nebeha ako divy asi 0,5L to spravilo... na 100km
cobra11 napísal:
spotrebu to ma vybornu, 8-9l stym ze bola este zla vaha vzduchu...
vykon to ma asi normalny, neviem povedat, ja jazdim na 535ke, toto je auto mladej...
motor ma taky dost klepotavo cvakavy zvuk, skusim ho nahrat.
ma 255000km, dolozene servisnou knizkou, bol to dovoz z DE
depressman napísal:Co znamena ze ti to zerie olej ako diva svina? Ked ti za studena ide modrý dym tak su to vacsinou semeringy na ventiloch. Oprava je dost draha a hlavne aj pracna. Ked mas pocit ze su to piestne kruzky tak si daj zmenrat tlaky vo valcoch.
mys_iak napísal:
aj zvuk sa zmenil... najprv bol hlucnejsi a klepal... ale ked sa tam rozlial vsade olej tak uz to bolo oko stichol motor este viac ako predtym