... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
chupp4
Autor témy
Auto: BMW 320d - E46
Kraj: Nitriansky

e46 - cudny zvuk z vetraciek

Pondelok, 6. Septembra 2010, 09:53

Zdravim, ked vypnem motor tak pocujem taky cudny zvuk z vetraciek, cez ktore ide tok vzduchu z klimatizacie... neviete co to moze byt? dakujem za odpovede
(skusal som aj klimatizaciu vypnut, potom auto nastartovat a vypal motor a tiez to robilo )... ten zvuk prestane za takych 15-20 sekund...

// momentalne mam vybitu baterku na aute, moze to mat nieco spolocne?

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Re: e46 - cudny zvuk z vetraciek

Pondelok, 6. Septembra 2010, 14:51

Nazdar, toto isté robí aj mne, vraj sa to uzatvárajú nejaké klapky vo ventilácii. Všetko mi ale funguje tak ako má, tak nič neriešim. Zatiaľ. :-"

chupp4
Autor témy
Auto: BMW 320d - E46

Pondelok, 6. Septembra 2010, 16:01

aha okej dikes :))))

E46 juri
Auto: bmw rady 3 E46-318i

Piatok, 10. Septembra 2010, 13:33

mno to iste robi aj mne ked vypnem motor..tak vravite ze to nic nie je ?inak mi ide vse tak asi to nic nebude hihi :-k

Ico2311
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 10. Septembra 2010, 22:42

Nazdar panstvo, ja mam podobny problem, neviem ci to suvisi s tymto ,ale skusim ... Ked beham na aute a zapnem klimu,tak pocut z klimy ako pridavam ako keby to bolo niecim rusene... Predtym mi to nebolo pocut ... Moze byt aj tym ze je klima prazdna ,alebo neviem poradte ... Dakujem ...

TT-SIMIK
Auto: BMW

Piatok, 10. Septembra 2010, 23:05

Ak je klíma prazdna tak ti ju ani nepustí......ak nemá tlak....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Ico2311

Piatok, 10. Septembra 2010, 23:20

TT-SIMIK napísal:
Ak je klíma prazdna tak ti ju ani nepustí......ak nemá tlak....

Ahaaaa, cize je naplnena,ale teraz uz ozaj neviem cim to moze byt,napr. vela ludi mi vravelo ,ze ked pustim klimu ,tak budem pocitovat stratu vykonu, niekedy som to nepocitoval ,ale teraz je to badatelne ... A to mi zacalo robit presne vtedy ked aj ten zvuk , nevies priblizne co by to mohlo byt ?

TT-SIMIK

Piatok, 10. Septembra 2010, 23:27

teba pozret či je dost freonu v klime.....)))) to je jedna vec a ak ti to ubeza moc vykon, či nejde do večných lovšť kompresor,aby sa časom nezadrhol, už som sa stým stretol....lebo v klime je aj olej čo maže kompresor.....

len tak pre info...máš 1.8, ked zapneš klimu tak vykon ide dole nech nekecám ale jakakých 10% a ked máš klimu vypnutú tak 3-5koní robí len remen, mám to vyskušané a preto na po tropoch dávam dole remen....)))je to hlavne citit v nizkych otáčkach a ked to už ja cítim na 150konovom traktore tak čo potom ty......aj ked sa pri velkej zátaži klima vypína pri rychlej akcelerácii,aspon tak som sa dočítal niekde vo wds.......tak č tak to je tých 5%, chalani čo vyhodili,alebo jazdili bez kompresoru by ti vedeli povedať....)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Ico2311

Sobota, 11. Septembra 2010, 00:09

TT-SIMIK napísal:
teba pozret či je dost freonu v klime.....)))) to je jedna vec a ak ti to ubeza moc vykon, či nejde do večných lovšť kompresor,aby sa časom nezadrhol, už som sa stým stretol....lebo v klime je aj olej čo maže kompresor.....

len tak pre info...máš 1.8, ked zapneš klimu tak vykon ide dole nech nekecám ale jakakých 10% a ked máš klimu vypnutú tak 3-5koní robí len remen, mám to vyskušané a preto na po tropoch dávam dole remen....)))je to hlavne citit v nizkych otáčkach a ked to už ja cítim na 150konovom traktore tak čo potom ty......aj ked sa pri velkej zátaži klima vypína pri rychlej akcelerácii,aspon tak som sa dočítal niekde vo wds.......tak č tak to je tých 5%, chalani čo vyhodili,alebo jazdili bez kompresoru by ti vedeli povedať....)))

Cize vravis ze by som mal skusit dat dole remen od klimakompresoru a tak skusit?Inak klima neodobera ziadnu energiu,ked je len fukar ???

TT-SIMIK

Sobota, 11. Septembra 2010, 00:12

Ico2311 napísal:

Cize vravis ze by som mal skusit dat dole remen od klimakompresoru a tak skusit?Inak klima neodobera ziadnu energiu,ked je len fukar ???

hehe...energiu neee,ale vykon ti bere remen....))))))ja ked som nahodil remen, citit pomalšiu akceleration.....))po vikende ide dole zase....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní