... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

DTomik
Autor témy
Auto: BMW 330Xd
Kraj: Zahraničie

E46/330Xd - Přední ramena a powerflex

Utorok, 7. Septembra 2010, 18:15

Chtěl bych tady poprosit o radu ohledně ramen a různých silentbloků.Překročil jsem teď 160000km a auto se mi při brždění a přidání plynu lehce třepe.
Na autě není od novoty zatím nic měněno.Ani jsem nečekal že to zvládne tolik km na původním podvozku. Chytl jsem kolo a zjistil že zadní uložení má menší vůli. Mám měnit jen obě zadní uložení předních ramen nebo sehnat náhradní díly a nalisovat to tam.
A ten Powerflex se lisuje do stávajících zadních uložení že? Pak asi ještě na stabilizační tyč a dál už nevím. Mění se ještě něco když už budu dělat ten podvozek?

MK-Racing je oficiálním importérem Powerflex - máte někdo zkušenosti s tímto obchodem.

Díky za rady
Naposledy upravil/-a DTomik v Streda, 8. Septembra 2010, 19:16, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
darty
Kraj: Trnavský

Re: Přední ramena 330Xd E46 a Powerflex

Streda, 8. Septembra 2010, 14:24

Lisovanie nerieš, ak sa nemýlim Martin46 má oba kusy silentov za 49,-Eur. Ak vymeníš aj gumy a tyčky na stabilizátor, nič nepokazíš.
Ja neviem...

TT-SIMIK
Auto: BMW

Re: Přední ramena 330Xd E46 a Powerflex

Streda, 8. Septembra 2010, 16:14

Už nikdy by som neplatil za cele orechy...ak si šikovny a vieš zohnat len silenty tak treba nalisovat......)))))Treba si uvedomit,že tým hlikovým ramenám,ani orechom nič nieje....zle su len čapy, a silenty a nie hlinik.....))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

DTomik
Autor témy

Re: E46/330xD - Přední ramena a powerflex

Streda, 8. Septembra 2010, 19:14

Chtěl bych poděkovat za rady a admina za úpravu předmětu jsem si toho všimnul pozdě.
Přesně tak a ještě když je to Xko tam ty ramena jsou údajně jiná. A podle mě je blbost kupovat celá. Už jsem psal na tu firmu Powerflex a zatím žádná odpověď. Stabilizační tyčky jsou v pořádku.Tyčky se projevují takový klepáním na nerovnostech.Mám vůli jen na zadním uložení ramene.
A to je normální že jsem na ten podvozek najel 160tis. bez závad? Někteří mění ramena co 40tis.

TT-SIMIK

Re: E46/330Xd - Přední ramena a powerflex

Streda, 8. Septembra 2010, 19:21

Ja som predné menil pri 250 000 boli okrem silentov v 90% stave, a zadné maju 320 000 už a ti poviem že nejaká vôla tam je,ale nič strašné ale vozí to,tak idem meniť aj silenty na zadných a všetky silenty aj na priečnych ramenách.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

DTomik
Autor témy

Streda, 8. Septembra 2010, 19:38

Má tu někdo s tímto dovozcem zkušenosti?

MK-Racing je oficiálním importérem pro Českou a Slovenskou republiku !

Silentbloky používané k uložení podvozkových částí patří k nejnamáhanějším částem, použitým na automobilu. Podstupují enormní zatížení a nárazy a ve většině případů bez jakékoli údržby. Běžné silentbloky jsou vyráběné z gumových směsí, obsahujících přírodní produkty. Takový materiál podléhá stárnutí, měkne a stává se příliš poddajným. Přestává odolávat silám na něj vynakládaným a tudíž dovoluje pohyb jednotlivých částí podvozku. Výsledkem je obtížně seřiditelná geometrie vozidla, zvýšené opotřebení pneumatik, snížená stabilita při brždění a špatná ovladatelnost vozu. Tvrdé materiály používané dříve k závodním účelům způsobovaly nepříjemný hluk a opotřebení dalších částí vozu. Powerflex však již několik let nabízí fantastickou náhradu! Tou jsou polyuretanové silentbloky. Díky vědecky vyvinuté polyuretanové směsi a jejím technologickým výhodám, jsou silentbloky Powerflex o 30% tvrdší než nové originální gumové silentbloky, zároveň ale absorbují stejné množství hluku. Díky možnosti vyměnit některé silentbloky navíc ušetříte, protože nebudete muset měnit celé rameno nebo jiný díl. Powerflex – to je delší životnost pneumatik, lepší ovladatelnost a větší bezpečnost!

TT-SIMIK

Streda, 8. Septembra 2010, 19:47

Dtomik nieje čo riešiť, powerflex tu už chalani riešili, tak smelo do toho, až sa mi moje orechy vybiju,tak pôjdem do toho aj ty....daj sem nejaké linky na predaj, a tak nech vieme nejaké ceny.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

pexon
Auto: e46 330d
Kraj: Bratislavský

Streda, 8. Septembra 2010, 19:56

na svoje stare auto som kupoval tu http://www.autoalfa.sk/podvozok/lozka/lozka.htm je tam aj cennik, kody sa daju najst na stranke powerflexu
ak raz prestanem doladovat hluposti na aute, tak idem do toho aj ja :) to je nebe a dudy....
jo a este jedna vec, ked si pozries cenu v tom exceli, tak pre istotu pozri aj google a hlavne ebay, byva to tam lacnejsie

DTomik
Autor témy

Streda, 8. Septembra 2010, 19:59

Já jim tam zavolám ať mi řeknou nějaké ceny. Mají to na přední i zadní nápravu. Tak snad se s nima nějak domluvím a vrhnu se na to.A rovnou udělám i tu hardynu.
Díky

DTomik
Autor témy

Štvrtok, 9. Septembra 2010, 17:12

Tak oba Powerflex díly do toho zadního uložení předního ramene je cena 64€(32€kus)
Já je vemu a nechám přelisovat ať už mám klid.

Podle katalogu mám stabilizační tyč D=23,5mm ale v nabídce powerflex je jen 23mm a 24mm tak nevím jestli mám brát silentblok Powerflex i na stabilizační tyč

DTomik
Autor témy

Nedeľa, 10. Októbra 2010, 11:08

Tak mám je doma.
Teď už jen nasadit.Snad se mi to povede.
Prílohy
Powerflex na 330Xd.jpg
Powerflex na 330Xd,Xi
Powerflex na 330Xd.jpg (49.42 KiB) 2437 zobrazení

WCdesign
Auto: BMW 330I
Kraj: Bratislavský

Piatok, 12. Novembra 2010, 13:09

ako to dopadlo celkom ma to zaujima tiez chcem chcem narvat do zadnej napravy, predna je uplne nova tak az sa ta vybije tak pak i do nej...Sadlo vsetko tak ako malo? Pocity z jazdenia? nebucha? drzi?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných