... všetko o BMW ...
tomiboj napísal:caw prave sa snazim nastavit rozvod podla tvojho manualu ale nejak si neviem dat rady teraz som to vsetko rozobral a problem mi robi nastavenie cerpadla a kluky na remenici cerpadla neviem najst tu 4 a 6 je tam iba jamka druhy problem je ze ked zaistim kluku tak od jamky na cerpadle ku jamke na kluke su 12 clankov ale ten kolik na remenici kluki mam celkom inde ako ty mas na obrazku takze neviem ci je to dobre nastavene alebo nie mam 325td a dlho startuje za tepla slabsi vykon a spotreba nad 10l
luky2208 napísal:No ak si ešte k tomu všetkemu vybral aj čerpadlo tak na to treba iný postup. Nečakal som že budeš až tak odvážny. Čerpadlo je treba napružiť pred HU a dá sa to urobyť bud tak že ho napružíš a vložíš do dražky čo sa ti na 100% nepodarý lebo bude mať snahu sa vratiť speť
. Takže je na to taká finta ! Vyberieš zaistenie klukovky a potočíš motorom trochu dozadu,potom už bezproblemov vložíš čerpadlo na spravne miesto. Heftneš matku na kole čerpadla a vratiš kluku sped do HU a zaistíš ju
. Potom odistiš spodný olejový španovak ! Ta "4" alebo "6" na kole musí byť ja som sa ešte nestretol z pripadom aby tam nebola leda že máš neake zvlaštne to kolo
.
PS: to že to točí dlho je zlou polohou vačky a zlým predvstrekom. Jemné doladenie na zaver sa robý nastavením vstrekovacej davky. Spotreba nad 10l je už extrém
jany napísal:Mna by zaujimalo, ako sa robi nastavenie vstrekovacej davky.
Mam 318TDS a pri prudkom zosliapnuti plynu mi to dymy husto na cierno tak na 1-2 sek. a potom uz ide pekne vo vysokych otackach .....
Dik za info ....
001jony napísal:Caute ja mam 325tds e36 manual a chcem nastavit vacku uz mam vsetko porozoberane len nemozem najst na motore oznacenie HU , na remenici tam je zarez z hora a z boku trochu dalej cislo 1 len neviem kde je oznacenie na agregate nemozem ho najst pomoze mi dakto ? a este ako mam potom zaistit kluku a s cim ?
vopred dik ... auto inac ide hrozne a spotreba po meste bola 11litrov , vymenil som hadicku zo sania tu platnenu a teraz zerie 9,5 - 10 litrov po meste ale ide to ajtak jak v lete na saniach