... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Marek525
Autor témy
Auto: bmw e39
Kraj: Trnavský

vimena oleja v prevodovke 525tds

Štvrtok, 19. Augusta 2010, 17:00

prosim o radu chcem sa spitat potrebujrm vimenit olej v prevodovke automat kade sa tam nalieva do ne olej dik

rideo83
Auto: BMW 320D, E90, 2007
Kraj: Prešovský

Re: vimena oleja v prevodovke 525tds

Piatok, 20. Augusta 2010, 12:55

Kde sa olej z prevodovky vypúšťa predpokladám, že vieš, keď sa na to nepýtaš. Takže približne pri výpustnej matici je aj matica, cez ktorú nalievaš olej, na bočnej stene prevodovky, asi v polovici jej výšky. Ale z fľaše ho tam nenaleješ, jedine so striekačkou s hadičkou. Nalej toľko, až kým ti z plniaceho otvoru nezačne vytekať olej.

Ináč vimena sa píše s tvrdým y;)

Užívateľov profilový obrázok
eeepavlik
Auto: BMW E38, 728i
Kraj: Žilinský

Sobota, 21. Augusta 2010, 13:38

zdravim ja sa len chcem opýtať či sa bavíme o automate pretože mám aj jeep grand cherooke 2.7CRDi a tam sa to musí nalivať po nejakých dieloch a zohrievať na nejaké teploty, bmw mám len krátko tak sa chcem uistiť. a aký tam id olej.Ďakujem...
melhor ser rico e saudável do que pobre e doente...

BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 22. Augusta 2010, 17:18

rideo83 napísal:
Kde sa olej z prevodovky vypúšťa predpokladám, že vieš, keď sa na to nepýtaš. Takže približne pri výpustnej matici je aj matica, cez ktorú nalievaš olej, na bočnej stene prevodovky, asi v polovici jej výšky. Ale z fľaše ho tam nenaleješ, jedine so striekačkou s hadičkou. Nalej toľko, až kým ti z plniaceho otvoru nezačne vytekať olej.

Ináč vimena sa píše s tvrdým y;)

_______________________________________________________________________________________

Zdravím. Mám automat tds-ko a tiež by som chcel vymenit ten olej, lebo neviem, že či niekedy bol menený, lenže nemám s týmto vobec žiadne skúsenosti...Návod ako na to som už pochopil, ale chcel by som sa Ťa spýtať, že vlastne aký olej sa do automatu kupuje a kolko litrov?? Alebo to bude len ten klasický že prevodový olej?? Ďakujem
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

geronimo2
Auto: BMW e34 525 tds

Piatok, 10. Septembra 2010, 19:09

takze cavte. cca pred mesiacom som si kupil TDS touring .tiez automat, a ten olej by som aj aj najradsej vymenil, lenze tam sa vymiene olej pod tlakom cize nie vsetko , inak je tam komplet cca9 litrov oleja, a na vymenu staci cca 4 litre podl aodbornikov z BMW. treba dat pozor. a dobre si to rozmysliet lebo novy olej je agresivnejsi a moze uvolnit carbon.. bacha nato.

Casper
Auto: e36 325tds,,535i e28
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 17:11

No ale vymena oleja nie je taka jednoducha chalani.. necem machrovat ale zabudli ste na dolezitu vec pri napustani tej prevodovky... lebo vypustis dajme tomu 4-5 l a mestis mozno 2-3 l. Keby mate problem ozvite sa... uz 3 roky stym robim... Oprava Aut. prevodoviek KO-OB Čerenany.. =P~

geronimo2
Auto: BMW e34 525 tds

Štvrtok, 21. Februára 2013, 07:23

Cavte
tak ja ked som bol na vymene oleja tak sa vypustilo okolo 4litre, a potom islo naspet o tri deci viac ,robilo ssa to na zdvihaku pri nastartovanom motore a tlacilo sa tam olej s pumpou..bola to len preventivna vymena nemal som s radenim zuiaden problem...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných