... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
framfield
Autor témy
Auto: BMW 318D F31
Kraj: Nitriansky

BMW v zime

Sobota, 14. Augusta 2010, 19:36

Ahojte,

zvazujem vymenu auticka a kedze sa mi auta BMW velmi pacia, zaoberam sa aj touto znackou. Zaujimalo by ma, ako sa na Baworakox jazdi v zime, kedze to ma zadny nahon. Neviem o Baworakox vela a posledne auto za zadnym nahonom co som mal bol Ziguli 1200 a to uz teda bolo pekne davno. Momentalne mam Opel Astra 1.6i (1995) a Citroen C5 2.0 HDi LHD (2001). Nemam 25 a menej (uz dost davno), takze sa s tym nexystam pretekat. Potrebujem auticko, ktore bude viac-menej xodit po meste (resp. po Anglickom vidieku, ale to je takmer to iste) a mozno raz do roka sa s nim preveziem 2500km na Slovensko a naspat do UK.

Malo by to byt auticko, nie male ale ani nie nejake obrovska lod, aby sa mi do neho zmestila rodinka, takze aj bezpecne. Pokial mozno, tak aby to nezralo aj travu okolo cesty, no hlavne aby to bolo auto spolahlive, pretoze si neviete predstavit pracu automexanikov v Anglicku a to by som tomu ubohemu autu a ani sebe fakt spravit nexel. Su niektore rocniky, pripadne motory viac spolahlive ako ine? Pripadne ake motory sa povazuju za spolahlivejsie, prihliadajuc na spominane ucely.

Sorry za takto banalne otazky, ktore asi starym BMWakom pridu ako uplne samozrejme. Bohuzial mne nie. Nie som nejaky velky autickar, ale rad by som si vybral auto pekne, spolahlive a ako tak pohodlne. Vzhladom na ceny predpokladam tak rocniky do 2005.

Dakujem za vase typy a rady.
BMW 318 2.0D F31, r.v. 2014

Sodap
Auto: e91 / 2.0D

Re: BMW v zime

Sobota, 14. Augusta 2010, 21:58

Ja som zo zadnym nahonom cez zimu problem nemal a to mam zadokolku prvi krat.
Pokial budes jazdit tak ako pises normalne, tak no problemo, protismikova kontrola ta nepusti.

U teba by bola dobra asi zlata stredna cesta, cize nejaky 5-kovi dizel/benzin (to uz podla toho co preferujes).

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 14. Augusta 2010, 23:22

moje bawo je moje 4te auto....pred nim som mal len predno kolky, ale po prvej zime s mojim Bawom som si povedal ze prednokolku viac nechcem....podotykam nejazdim len vnedelu do kostola na aute :mrgreen: :mrgreen: ale nabeham rocne viac ako 30000km a zimu travim Alpach kde je snehu viac nez dost.....takze dufam som kusok pomohol......niet sa coho bat, toto iste som mal aj ja v sebe ked som siel bawo kupovat, kazdy je mudry , kto este nesedel v BMW a sa vozil cez zimu....a ta elektronika co v nom je , ti pomoze ani nevies kedy, keby sa aj nahodou daco postastilo mensi smyk atd.....urcite zimou sa nenahaj odradit.... =;
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

Sodap
Auto: e91 / 2.0D

Nedeľa, 15. Augusta 2010, 01:37

keby platili tie keci co ti bezny "Fabia odbornici" vravia, ze zadny nahon a cez zimu si mrtvy muz...tak uz je polka naroda vymreta :roll:

A ked uz mas ozaj fobiu zo zadneho nahonu, tak BMW predsa robi aj 4x4 :-&

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 15. Augusta 2010, 07:16

hore je hladat, je to tu riesene vela krat
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

speq
Auto: F01 730d M-Packet
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 15. Augusta 2010, 13:24

525d E60 s Automatom je auto pre teba )

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 15. Augusta 2010, 18:37

speq napísal:
525d E60 s Automatom je auto pre teba )

speq
Auto: E60 525d

zaujimava zhoda nahod :D
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 15. Augusta 2010, 21:32

som dnes zamyslel nad touto temou a dufam, ze do zimy vyriesim niake 4x4 az je svaty pokoj :roll:
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

pexon
Auto: e46 330d

Nedeľa, 15. Augusta 2010, 21:50

jaaaj tieto vecne temy...
ja ako clovek co odjazdil 12 rokov na predokolkach som presiel uplne bezproblemov na zadokolku
ano samozrejme je to ine, ale ked clovek nieje debil tak nema problem, elektronika dokaze celkom obstojne pomahat, samozrejme vzdy vramci fyzikalnych zakonov
mozno ako jemnu nevyhodu u mojho auta vidim to, ze sa nedaju montovat retaze, ale na druhu stranu som ich nepotreboval
takze no stress, just have a fun :)

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Pondelok, 16. Augusta 2010, 02:28

Lopo napísal:

speq
Auto: E60 525d

zaujimava zhoda nahod :D

Malo by to byt auticko, nie male ale ani nie nejake obrovska lod, aby sa mi do neho zmestila rodinka, takze aj bezpecne. Pokial mozno, tak aby to nezralo aj travu okolo cesty, no hlavne aby to bolo auto spolahlive

.. Tak podla tychto slov som mu doporucil presne to co mam ja . splne to zatial vsetko .. klop klop :)))

framfield
Autor témy

Utorok, 17. Augusta 2010, 21:02

Dakujem vam vsetkym za odpovede a rady.

Som bol cez vikend pozriet BMW predajnu so zenou a malou, aby sme mali prehlad o velkosti aut. Nie, ze by som sa teda xystal kupit nove, ale niekde som musel zacat cerpat informacie :) Zena mi ale okamzite 5koveho bayera zatrhla, ze do toho ju za volant nedostanem, lebo je to pre nu velke, 1tkovy je zase maly, takze sa mi zuzil vyber na 3kovu radu :) aspon nieco pozitivne na zaciatok.

Hlbsie som sa nad tym zamyslel a po tazkyx vypoctox som vypocital, ze ak sa teda zrovna nevyberieme na aute na dovolenku na Slovensko, tak na nom najazdime tak 70km za tyzden (a to som uz hadam aj dost prestrelil). Mozno sa raz za cas poberieme na nejaky vylet, do Londonu alebo tak, ale to sa stava tak raz za pol roka. A teda to iba v pripade, ze vobec pridem s tym autickom do Anglicka, inak ma bude cakat doma pred cinziakom pol roka. Otazka je teda, ci sa na mna dieslovy motor za toto nebude nejako velmi hnevat :) Tiez som si precital nejake tie fora na tejto stranke, kde som sa dozvedel, co vsetko sa moze na dieslaku pokazit. Priznavam sa, ze ja nie som autickar a mojou domenou su uplne ine masinky. Tu v UK ma dieslovu C5 2.0, na ktorej som dal vymenit rozvody a naplne, ked som ju kupil pred 3 rokmi (myslim, ze som na nej nenajazdil ani 20tis km). Ten motor je HDi a zrejme je to oproti BMW rozdiel, ze? Hanbim sa to aj napisat, ale ja tak viem, ze to ma zhavice a to je asi tak vsetko :( Dost ma teda vylakali konstatovania, ze mi na BMW moze odist turbo, vstreky atd.

Zacal som sa teda zaoberat aj myslienkou benzinoveho motoru. Nie, nexystam sa s tym pretekat, ale potesime, ked mozem zatlacit plyn a predbehnut autobus alebo traktor, co sa predomnou vlecie. Inak mam v aute rocne dietatko a urcite sa nexystam ten plynovy pedal tlacit na podlahu velmi casto (mozno, ked pojdem sa, tak trosku pre potesenie, bude to ale zriedkave). Vyber benzinakov od BMW je tiez celkom velky. Na spotrebu zrejme najmenej narocne 1.8 alebo 2.0. Kvoli bezpecnosti na smyklavej ceste (verte ci nie, ale to sa stava dost casto aj v Anglicku) ma zaujali motory s X-drive. Tie som nasiel 325xi a 330xi. Spotreba tam asi mala uz nebude :( Vygooglil som, ze by sa tam dalo dat aj oficialne LPG (do 6valca od 1300 eur). To ma tiez zaujalo. Viem, ze vela z vas povazuje LPG v BMW za dehonestaciu motora. Zrejme mate pravdu z pohladu fanusika tejto znacky. Ja na to ale pozeram ako na auto pre rodinku, takze ma zaujimaju veci ako je ekonomika, bezpecnost, spolahlivost a pohodlie. Ak sa do BMW zalubim raz este viac ako som, a zarobim nejake looowe navyse, kupim si nieco pre seba a zacnem na to pozerat aj tym druhym pohladom :)

Prosim neukamenujte ma za moje otazky, som BMW panic a vseobecne o autax toho moc neviem, jednoduxo si xem splnit jeden zivotny sen a zaroven to sklbit s rodinnou potrebou :) Kazdy raz musi nejako zacat :)

zmätkar
Auto: e46 320i 110kW

Utorok, 17. Augusta 2010, 22:10

Podla mna si vyber z 320i alebo 325i ked uz benzin a bojis sa spotreby.
No ale ked uz tak skor tu 325-ku je to pruznejsie ako 320i
A ano dieslak by sa na teba hneval kedze jazdis len tak malo :D on je bezec na dlhe cesty.

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 17. Augusta 2010, 23:48

velmi pekne napisany komentar, nikto ta neukamenuje bereme ta vsetci s respektom a prehladom....asi hovorim za viacerych, ako napisal zmatkar :wink: , tak ja by som ti odporucil E91 325i super motorik, vynikajuce auto , nezere to deti popri ceste a ide to aj raketa a dokonca aj traktor stym prebhnes :lol: :lol:

stastnu ruku pri vybere....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

k0be
Auto: mam

Streda, 18. Augusta 2010, 10:48

benzinova 325 znie ako rozumne riesenie...pri tom najazde sa diesel asi neoplati velmi riesit a lpg uz vobec nie :wink: inak co sa turba, vstrekov a podobne tyka-to riziko je pri kazdom dieslovom motore, nie len bmw, akurat fanusikovia bmw maju zvacsa radsej benzin a toto su caste argumenty(napr. na vw fore je urcite viac zastancov dieslu). inak, hoci preferujem benzin si myslim, ze na relativne novom diesli by sa toho vela kazit nemalo...
x drive bude papat trochu viac, ked ho ale vyzadujes, tak preco nie...inak zadny nahon+elektronicke pomocky zarucuju tiez znacnu davku stability na ceste, hlavne pokial fakt nejazdis rychlo/agresivne(z vlastnej skusenosti-dsc zasiahne vyrazne skor ako by som zacal stracat nad autom kontrolu). kazdopadne ale najlepsie bude ak sa pojdes povozit v nejakom 4valci a 6valci, nech sam vies co a ako. inak spotreba 6valca nebude vyrazne ina ako na 4valci, na slovensku sa kazdy druhy boji motorov s objemom nad 2 litre a hlavne benzinov, vacsina z nich ale nema ziadne skusenosti prave s takymi motormi. a ak ta trapi spotreba, tak potom skor hladaj manual, automat ti par deci na spotrebe prida(na druhej strane zase tak isto prida na pohodli :smile: ).
dalsia vec je, ze na E90(3er r.v. 2005 a vyssie) sa tusim x drive nerobil na benzinove 4 valce...
ex E39 530iA

framfield
Autor témy

Štvrtok, 19. Augusta 2010, 00:42

Tak som sa porozhliadol po okolitom nete, no nejako vela auticok s 325i som veru nenasiel a s 325xi uz vobec nie :(
A ked uz aj nieco, tak je to na potvoru na druhej strane republiky :( Neva, vsak este mam par dni, tak budem hladat dalej.
Zatial by som sa opytal, ci nahodou niekto nepoznate tuto 325i od Kosic:

http://bmw-rad-3.autobazar.eu/325i-e90-id1598360.html

Pripadne keby niekto vedel este o nejakom dalsom, co sa cenovo pohybuje tak okolo 12tis, rad privitam odkazy a fotografie :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných